VVC 1 tankt zelfvertrouwen

Aalsmeer 1 - FC VVC 1 (vriendschappelijk 13 april 20:30)1 - 2 (0 - 0) 

Na alweer een noodgedwongen rustperiode van twee weken, vond Rini het nuttig om in de tussenliggende periode een oefenwedstrijd op niveau te spelen. Na eerdere afgelasting en uitstel vanwege inhaalverplichtingen, was 13 april eindelijk een gaatje om te spelen.  In Aalsmeer wachtte een prachtig complex en dito grasmat ons op, om te oefenen voor de laatste vier wedstrijden, die ons wachten. 

Met twee punten voorsprong en respectievelijk Zandvoort thuis, VVA-Spartaan uit, Arsenal thuis en als afsluiting SCW uit, dus een mooi uitgangspunt. Zandvoort kennen we al jaren en alhoewel we in Zandvoort ‘probleemloos” wonnen met 0-3, kunnen we nu letterlijk en figuurlijk een ander Zandvoort tegemoetzien! 

Oefenen tegen Aalsmeer dus. Een 1e klasser, die ons in een eerdere oefenpartij de baas was. Met een aantal nieuwe inzichten: Ibrahim als spits wegens op allerlaatste moment afhaken van Menno, Donny als linksback en Ruben op de half positie. 

VVC begon overtuigend en vooral Jasper bleek weer een kwelgeest voor zijn directe tegenstander. Mathijs was ongelukkig in de afronding, want het aluminium stond twee doelpunten in de weg.  Aalsmeer zelf stelde daar vooralsnog weinig tegenover. Zowel Donny als Ryan gaven op de backs niets weg, terwijl het centrale duo met de jarige Elroy en Yorbin steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. 

De rust brak dus aan met een brilstand, iets waar we als VVC niet content mee waren, maar zeker wel met het vertoonde spel. 

Na de rust weer een enerverend aanvallend VVC, dat door goed doorjagen van Ibrahim op de laatste man van Aalsmeer zoveel verwarring opleverde, dat hij de bal eenvoudig binnen kon werken. Aalsmeer begon nu toch wakker te schudden en gooide het tempo drastisch omhoog en kon Thierry nog diverse keren weer laten zien het kunstje niet verleerd te zijn, op een verdekt schot van de spits moest ie toch capituleren: 1-1 

Met nog een half uur te gaan, kwam er een contigent wisselspelers binnen de lijnen. Ralph, Iwan en Marco waren het verse bloed aan VVC zijde. 

Ondanks de druk, voetbalden onze boys zich daar bewonderenswaardig onderuit en een afgemeten voorzet vanaf links werd onberispelijk tegendraads ingekopt door Ibrahim, die weer goed op de weg terug is, na een langdurige en vervelende blessure. 

Ondanks aandringen van Aalsmeer hield onze defensie stand en een groot compliment aan iedereen! Er werd beleving getoond, inzet en karakter en dat geeft de VVC-burger weer de nodige moed en voor jullie hopelijk het benodigde zelfvertrouwen, om de laatste fase en de ontknoping van dit seizoen goed in te gaan. Cliché genoeg, maar elke wedstrijd is nu een finale en laten we de goede lijn vasthouden. 

Tot zaterdag  

Sportieve groet  

AJ

27052017 SPORTING ANDIJK thuis

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

FCVVC1 Loogman2016 2017

Lid worden FC VVC

Evenementen Kalender 2017

  • 6 Mei - Eindfeest

Contact informatie Senioren

Traingstijden

Programma

Fysio Cura Plaza

Facebook FC VVC Businessclub

Redactie FC VVC

VGV