VVC 1 herpakt zich enigzins tweede helft

FC VVC 1 – SV ZANDVOORT 1 uitslag 1 - 1 (01) 

Ondanks de goede verrichtingen vriendschappelijk in en tegen Aalsmeer een week eerder, en ondanks het scherpe trainen de afgelopen weken, hebben we met lede ogen moeten toezien hoe een schier onaantastbare voorsprong van 8 punten op de concurrentie is verdampt en we nu drie punten achter staan op Blauw-Wit/Beursbengels, weliswaar met een wedstrijd minder, maar toch.

Vandaag dus de wedstrijd tegen Zandvoort dat moest winnen om aansluiting te houden en zich bij de eerste vier van de ranglijst te nestelen. Een geduchte tegenstander, die ondanks de 0-3 uit overwinning eerder dit seizoen, over kwaliteit genoeg beschikt en vorige week enigszins ongelukkig aan het kortste eind trok tegen Blauw-Wit/ Beursbengels. Tel daarbij op dat VVC moest winnen om de Amsterdammers voor te blijven en zo dus alles nog in eigen hand te houden. 

Qua organisatie vooral op het middenveld de nodige zorgen. Creativiteit ontbeert met het opofferen van Rezgar aan de spelmaker bij Zandvoort en het ontbreken van zowel Jesse als Kevin vanwege hardnekkige blessures. 

Donny stond weer op linksback na zijn sterke optreden in en tegen Aalsmeer en verder zou Ruben voor extra dreiging op de rechterflank moeten zorgen achter Mathijs. 

Met de wind in de rug zouden we snel moeten proberen een voorsprong te nemen. Dat lukte bijna via Elroy die een vrije trap van Rezgar over kopte. Ook Menno was dichtbij, maar zijn hoogstandje in de zestien, met halve omhaal, eindigde recht in de handen van de Zandvoortse goalie.  

Zandvoort stelde daar nog niet veel tegenover en kwam pas halverwege de eerste helft dichterbij ons doel. Een onnodige veroorzaakte vrije trap werd vanaf rechts voor het doel geslingerd, waarbij onze verdediging er niet goed uitzag en de bal in het doel verdween. Een domper van jewelste. 

Mathijs had kort hierop de gelijkmaker op zijn schoen toen hij slim door Rezgar werd weggestuurd. Zijn stiftje werd echter passend gekeerd door de Zandvoort doelman. Ook een snoeiharde vrije trap van Menno vanaf een meter of 20 had beter lot verdiend, maar scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust gaf Donny vanaf links een prachtige cross die echter rakelings door Menno en Mathijs werd gemist. Zo brak de rust aan met een 0-1 achterstand en zouden er wat kritische kanttekeningen gemaakt worden door Rini. 

Na de rust kwam VVC wel agressiever uit de startblokken. Mathijs was gewisseld voor Stef, waardoor Ruben een linie opschoof en meer dreiging met zijn snelheid moest veroorzaken. Psychologisch meer dan wenselijk kwam de gelijkmaker al twee minuten na rust, van wie anders dan Jasper, die een slippertje van de Zandvoortse back meedogenloos afstrafte met een schuiver in de verre hoek: 1-1. 

Er ontspon zich nu een echt voetbalgevecht waarbij Zandvoort technisch de overhand had, maar VVC loerde in de omschakeling via Ruben en Jasper op kleine mogelijkheden. De ruimtes werden groter en met name Zandvoort kreeg nog aardige mogelijkheden, maar onze verdediging hield, met af en toe kunst- en vliegwerk, stand. 

 Had Ruben na een knappe actie aan de achterlijn iets meer kalmte betracht en het overzicht bewaard, hadden we – misschien onterecht – toch nog aan het langste eind kunnen trekken. Aan de andere kant waren een paar vrije trappen op een meter of 20 van het doel, toch ook opgelegde mogelijkheden voor de badgasten, die daar – gelukkig voor alles wat VVC een warm toedraagt – slecht mee omsprongen. 

Zo floot de jonge scheidsrechter Hardeman, na ruim 90 enerverende minuten, voor het eind en konden beide partijen hun wonden likken. Want zowel Zandvoort als VVC schieten met een gelijkspel weinig op, of het moet zijn dat VVC de resterende 3 wedstrijden móét winnen, om er toch in ieder geval nog een beslissingswedstrijd uit te slepen. 

Volgende week naar Amsterdam, tegen VVA-de Spaartaan, dat vandaag in de tweede helft een “pakkie” met 5-0 van Blauw-Wit/Beursbengels heeft gekregen. Tot dan 

Sportieve groet  

AJ

27052017 SPORTING ANDIJK thuis

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

FCVVC1 Loogman2016 2017

Lid worden FC VVC

Evenementen Kalender 2017

  • 6 Mei - Eindfeest

Contact informatie Senioren

Traingstijden

Programma

Fysio Cura Plaza

Facebook FC VVC Businessclub

Redactie FC VVC

VGV