VVC 1 doet wat het moet doen

VVA-De Spartaan 1 - FC VVC 1 uitslag 0 - 4 (03) 

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen het Amsterdamse VVA-de Spartaan op het programma. Altijd een moeilijk in te schatten tegenstander, waar we ons thuis lelijk in verslikten en uiteindelijk één punt het maximaal haalbare bleek. Nog steeds zonder de geblesseerde Ibrahim, Kevin en Jesse, maar met Jip, Kay en Ralph in de basis werd voor een aanvallend concept gekozen, waarbij de boodschap duidelijk was: snel een doelpunt proberen te forceren om de tegenstander te “knakken”. 

Dat lukte wonderbaarlijk. Onder het toeziend oog van enkele “speelvrije” Blauw-Wit Beursbengels aanwezigen startte VVC furieus en uit een knap ingedraaide corner van Kay, kopte Elroy tegendraads de 0-1 binnen al na 5 minuten spelen. Na een goed opgezette aanval over rechts tussen Kay en Ruben, bracht de laatste de bal keurig voor. Kay maaide over de bal, of was het een “bewussie”, maar achter hem stond Jasper geheel vrij om de 0-2 aan te tekenen. Wat een weelde binnen 10 minuten…. 

De Amsterdammers hadden nog niet veel in te brengen gehad, maar in de 15e minuut moest Thierry zich toch even strekken om een bal via de lat corner te tikken. Onderhand zouden we toch wel moeten weten, dat corners van VVA-de Spartaan een geducht wapen zijn, maar elke keer weer laten we ons op de een of andere manier verrassen. Zonder gevolgen dit keer, maar het zag er diverse keren erg gevaarlijk uit. Nonchalance, gebrek aan concentratie? ik weet het niet, maar dat zal toch anders moeten de laatste twee wedstrijden om geen verdere schade op te lopen. 

Gelijk hierna schakelden we goed om over links, helaas eindigde de voorzet van Jasper achter het doel. Toch was het diezelfde Jasper die op slag van rust, na een listig pasje van Kay alleen op de keeper af kon gaan en beheerst scoorde. 

Geen omzettingen in de rust, louter complimenten over het vertoonde spel, met name het eerste half uur. Minder complimenteus over intolerantie ten opzichte van elkaar, maar daar is het laatste woord letterlijk nog niet over gezegd. 

In de tweede helft probeerden de Amsterdammers, met toch verzorgd spel eruit te komen. Dit ging meestal nog wel tot onze 16, maar voorin bleken ze stootkracht te kort te komen. VVC probeerde nog even de geest weer in de fles te krijgen door zowel Donny als Mathijs te laten invallen voor de moegestreden Ralph en Jip. 

Wie anders dan Jasper zorgde voor het slotakkoord, door uit een vrije trap van ongeveer 20 meter de 0-4 binnen te schieten. Dit was echter al ver in de tweede helft en was eigenlijk ook het enige echte wapenfeit van die tweede helft. VVC hoefde niet meer en VVA-de Spartaan kon niet meer. 

Al met aldus een broodnodige en ook noodzakelijke overwinning om op basis van doelsaldo weer de ranglijst aan te voeren. Gelijk aantal punten met Blauw-Wit/Beursbengels, maar een beter doelsaldo. 

Volgende week het sleutelduel tegen Arsenal, waar de basis gelegd zal moeten worden als mogelijke opmaat voor een feestje!  

Klein feestje was het al bij terugkomst in de VVC-kantine. Het tweede had net door een knappe overwinning op Arsenal, de nacompetitie veilig gesteld. Werkelijk een voortreffelijke prestatie van de mannen van Rick. Chapeau! 

Sportieve groet  

AJ

27052017 SPORTING ANDIJK thuis

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

FCVVC1 Loogman2016 2017

Lid worden FC VVC

Evenementen Kalender 2017

  • 6 Mei - Eindfeest

Contact informatie Senioren

Traingstijden

Programma

Fysio Cura Plaza

Facebook FC VVC Businessclub

Redactie FC VVC

VGV