VVC 1 verliest laatste thuiswedstrijd

VVC 1 –Arsenal 1 ( 0-1 ) 0-4

Afgelopen zaterdag stond de cruciale wedstrijd op het programma tegen het altijd lastige Arsenal in de wetenschap dat Blauw Wit en Kagia geen punten zouden morsen, was het van belang dat wij ook vandaag de drie punten zouden pakken, in de uitwedstrijd behaalden we een moeizame zege tegen deze stug voetballende ploeg, we waren dus gewaarschuwd.

De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor VVC binnen het kwartier had het door de goed opgelegd kansen van vooral Jasper en één keer Menno al 2of 3 -0 kunnen staan maar de keper van Arsenal stond elke keer weer goed op zijn plek of wist steeds op tijd zijn goal uit te komen, en anders waren er nog een grensrechter ende scheidsrechter van vandaag dhr. Hesse die elkaar perfect begrepen als het ging om het interpreteren van buitenspel situaties die voor ons negatief uitvielen. Jammer genoeg wist deze leidsman van vandaag alleen maar naar één kant te kijken want toen het enige moment voor Arsenal daar was om voor Thierry zijn goal te komen was het in een buitenspel, maar deze man wist niet de correcte beslissing te nemen waardoor deze goal af gekeurd had moeten worden, “hij zag het anders” was zijn commentaar, helaas ook dit is voetbal.

Hierdoor stonden we na 16 minuten voetbal op een onterechte 0-1 achterstand, ondanks het harde werken van onze middenvelders Wouter, Rezgar en Stef zie we dan dat binnen het team niemand bij machte is om als leider op te staan en de ploeg aan de hand te nemen, hierdoor ontstaan er dan kleine irritaties en verliezen spelers hun concentratie, ondanks dat we in het resterende half uur van de eerste helft nog menige kans kregen bleef de ruststand op 0-1 staan.

In de pauze werden de koppies weer even in dezelfde richting gezet waardoor de tweede helft vol goede moed werd begonnen, maar helaas na één minuut lag de 0-2 achter Thierry door een van richting veranderd schot vanaf 25 meter bracht deze goal tot stand, nu moesten we met nog 43 minuten te spelen volle bak gaan.

Onze verdedigers Elroy, Yorbin, Ryan en de goed spelende Donny gingen nog feller de duels, jammer genoeg resulteerde dit voor Elroy in de 55ste minuut op een gele kaart.

Als bij bal verovering door ons elke keer de lange bal naar onze spitsen wordt gehanteerd, hoeft de tegenstander alleen maar te kijken waar de bal heen gaat en zo werden onze vleugel spitsen Ruben en Jasper door dubbel dekking toe te passen bij Arsenal aardig onder controle gehouden.

Met nog een half uur te spelen werden Stef en Ryan gewisseld voor Ralph en Mathijs hierdoor ging Ruben twee linies terug spelen om de snelle linksbuiten van Arsenal aan banden te leggen, we kregen iets meer vat op de wedstrijd waardoor we ons zelf ook een paar kansen creëerden maar helaas stond aan de andere kant een vervelende grensrechter, waarvan elk vlag signaal werd gehonoreerd door de hiervoor al beschreven scheidsrechter van vandaag. Na de wissel van Menno door Kay in de 65ste minuut kwam er meer dreiging en creativiteit in het team en kwamen de ballen wel in de zestien meter aan waar Ralph menig maal met de keper mee sprong maar helaas niet het gewenste resultaat kon opleveren hierdoor werd het een steeds zwaardere opgave om de aansluitingstreffer te verkrijgen.

Wat we dan zien is dat we ondanks alle wil en inzet om te winnen de wet van Murphy of alle andere clichés om de hoek komen kijken, want met nog 5 minuten te spelen wist Arsenal een snelle counter te benutten en werd de 0-3 een feit, met kort hierachter aan in de 89ste minuut nog een prachtig doelpunt waarbij de bal in de verre hoek achter Thierry werd geplaatst.

Dit resulteerde dan ook gelijk in 0-4 eind uitslag, waar we gehoopt hadden op een mooie overwinning met een afsluitend seizoensfeest georganiseerd door de evenementen commissie was het helaas een teleurstellende middag.

Samenvattend kunnen we stellen dat we de tweede competitie helft niet hebben kunnen brengen waar we met z’n allen opgehoopt hadden, namelijk de voorsprong welke we hadden opgebouwd voor de winterstop vast te houden en zo proberen het kampioenschap en promotie te pakken zonder de lastige nacompetitie.

Echter er is nog een kans op een beslissingswedstrijd, als Blauw Wit 3 punten laat liggen tegen Arsenal, en Kagia wint dan zullen we met z’n drieën moeten strijden in onderlinge beslissingswedstrijden om het kampioenschap.

Als dat niet lukt, is er nog kans op promotie via de lastige nacompetitie, daarom het seizoen duurt nog even voort, net als voor het tweede team dat ook gaat spelen in de nacompetitie voor promotie naar reserve 1ste klas maar inmiddels al klaar is met de reguliere competitie en zich kan gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Volgende week staat voor ons nog de lastige derby en uitwedstrijd SCW – VVC op het programma in Rijsenhout.

Tot de volgende keer.

Groet Andries

  

27052017 SPORTING ANDIJK thuis

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

FCVVC1 Loogman2016 2017

Lid worden FC VVC

Evenementen Kalender 2017

  • 6 Mei - Eindfeest

Contact informatie Senioren

Traingstijden

Programma

Fysio Cura Plaza

Facebook FC VVC Businessclub

Redactie FC VVC

VGV