VVC 1 sluit competitie winnend af

S.C.W. 1 - FC VVC 11 - 3 (0 - 1) 

afscheid Marco Wouter Mathijs

Het competitieslot kende net als vorig jaar de epiloog tegen onze Westeinder Sportvrienden. Op een drukbevolkt sportpark aan het Kornetlaantje, want ervoor speelde de “oudere” garde van VVC en traditiegetrouw is dit ook onze vaste supportersschare, wanneer hun schema dat toelaat. Lang van tevoren hadden ze de wedstrijd vervroegd naar 12:00 – en dat is voor de meesten best een opgave – omdat dit lang van tevoren nog weleens een speciale zaterdag voor VVC kon worden.

De realiteit van afgelopen weken leerde dat het anders kon lopen, want VVC had het kampioenschap niet meer in eigen hand en was hiervoor vooral afhankelijk van wat er in Amsterdam ging gebeuren in de onderlinge clash tussen Arsenal en Blauw-Wit/Beursbengels. Maar als er slecht één procent kans zo zijn, betekende dat in ieder geval dat wij wel onze wedstrijd in Rijsenhout zouden moeten winnen. 

Ibrahim terug in de basis, Jip in de spits en Marco centraal achterin waren de voornaamste wijzigingen ten opzichte van vorige week, toen het zo hopeloos misging tegen Arsenal. In een ander opzicht ook speciaal omdat Marco, Wouter en Mathijs hun laatste officiële reguliere competitieduel voetbalden in het vlaggenschip van VVC. 

De wedstrijd begon afwachtend, waarbij SCW vreemd genoeg de beste kansen kreeg en we het aan Thierry te danken hadden dat we overeind bleven. Na ongeveer een kwartier gaf Ibrahim de bal vanaf rechts knap voor bij de tweede paal, waar Jasper alert was en de 0-1 binnen kon werken. Toch gaf dit niet de “boost” of bevrijding die de verlamming en matheid in ons spel weg kon nemen. Voormalig VVC-speler Erhan testte Thierry met een knap schot met verraderlijke stuit, maar werd tot corner verwerkt. Rezgar probeerde het nog met een schotje, maar toch was de grootste kans voor SCW, dat goed doorkwam, maar weer onze keeper tegenkwam. 

Vlak voor rust kwam toch de beste kans voor VVC om de score te verdubbelen. Een mooi voor geslingerde vrije trap van Wouter werd door Jip prima ingekopt, maar ditmaal hield de lat SCW overeind te blijven. 

In de rust wisselde Rini Kay voor Ryan, om de controle op het middenveld te behouden en van daaruit de spitsen aan het werk te zetten. Dit pakte gelijk goed uit, ware het niet dat Jip buitenspel werd gegeven en teruggefloten door de sterk fluitende scheidsrechter Pijlman. 

Een kwartier na rust kwam Jip toch aan zijn goaltje. Na een goede actie van Ibrahim op rechts werd zijn voorzet keurig door Jip binnen geschoten, daarbij goed voor zijn directe tegenstander komend. Een echte spitsengoal! 

Ralph kwam erin voor Ibrahim, terwijl Jasper plaats maakte voor Mathijs. Toch komt SCW terug uit het niets. Een voorzet van rechts wordt keurig tegendraads binnengekopt, waardoor het opeens toch weer 1-2 staat. 

VVC zorgt evenwel voor het slotakkoord: Ralph draait zich goed vrij tussen twee man in op rechts en legt terug op Rezgar die zich netjes vrij draait en met rechts uithaalt. De bal verdwijnt via de binnenkant van de paal, kansloos achter de SCW-goalie. Punten in de knip en nu maar afwachten wat er op de andere velden gebeurt. Dan blijkt Kagia verrassend tegen VSV in Velserbroek onderuit gegaan te zijn en Arsenal nog steeds met 0-1 achter te staan, waardoor Zandvoort als 4e zou eindigen. Toch wordt er in de 89e minuut nog gelijk gemaakt, waardoor Blauw-Wit/Beursbengels als terechte kampioen gehuldigd wordt en wij wederom, samen met Arsenal en Kagia, mogen gaan strijden in de nacompetitie. 

Zoals het er nu uitziet zal dat zijn tegen en in Andijk volgende week de eerste periodekampioen in 3A. 

Dan mogen we gelukkig nog wel rekenen op onze afzwaaiers: Marco, Wouter en Mathijs bedankt alvast voor jullie inzet, de vele mooie momenten en hopelijk herinneringen en als we dan niet de hoofdprijs hebben gepakt dit seizoen, zou een troostprijs in de vorm van promotie via de nacompetitie, echt een mooi en passend afscheid zijn van jullie jarenlange inzet voor VVC! De bloemen waren een voorbode, maar er komt nog een reprise. 

Sportieve groet  

AJ

27052017 SPORTING ANDIJK thuis

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

FCVVC1 Loogman2016 2017

Lid worden FC VVC

Evenementen Kalender 2017

  • 6 Mei - Eindfeest

Contact informatie Senioren

Traingstijden

Programma

Fysio Cura Plaza

Facebook FC VVC Businessclub

Redactie FC VVC

VGV