VVC O9.1 wint de topper tegen Kon. HFC O9.1 en pakt de tweede plaats!

Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd voor de talenten van VVC O9-1 op het programma, want Koninklijk HFC O9.1 kwam op bezoek op het sportpark aan de Montreallaan.

FCVVC JO9 1

Kon. HFC staat op de 2e plaats met 20 punten uit 9 wedstrijden, en de talenten van FC VVC staan op de 3e plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden. Dus er stond een echte kraker op het programma.

Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen en HFC mocht de aftrap nemen voor de 1e helft. Een gretige FC VVC zette meteen druk naar voren waardoor de bal vanaf de aftrap al meteen door VVC werd onderschept. Hieruit kwam meteen de eerste kans voor VVC, maar de bal ging net voor langs het doel van HFC.

De Kon. HFC probeerde rustig uit te verdedigen en een aanval op te zetten, maar VVC onderschepte bij de opbouw van HFC steeds weer de bal.

In de 5e minuut kwam de bal via Jadion en Luka bij het eind station, spits Rayane terecht, die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde de 1-0. 

De 1-0 voor VVC was dan ook verdiend, want in deze fase van de wedstrijd waren zij de bovenliggende partij. Bij elke spelhervatting stond VVC meteen gereed om HFC onder druk te zetten, want na de aftrap onderschepte FC VVC meteen de bal en via Luka, die met een crosspass Michiel de ruimte in stuurde, was het raak. Michiel nam de bal goed aan en aarzelde geen seconde om van grote afstand de bal diagonaal het doel in de bovenhoek te knallen, 2-0!!!

De coach van HFC veranderde de opstelling van zijn team een beetje, want zijn team werd in de eerste 10 minuten overlopen door FC VVC.  Door de omzettingen veranderde het spelbeeld een beetje en werd nu de strijd vooral op het middenveld gevoerd.  Een combinatie van fysiek spel door HFC en de bewegelijkheid van FC VVC, aangevuld met techniek bij beide partijen leverde geen doelpunten op.

Ruststand 2-0

Na de limonade en bespreking op het veld van leider Othmane , stonden de talentjes van VVC weer klaar voor de 2e helft. 

HFC  begon nu scherp aan de wedstrijd en drong FC VVC terug.  HFC kreeg een corner en vond hun vrijstaande man die de 2-1 inschoot.  Het was een kleine domper maar iedereen pepte elkaar op. Luka stond vandaag nog niet op het scoringsformulier, dus had de drang naar voren en scoorde mooi de 3-1.  Gelukkig weer een marge van 2 dachten de meeste, maar HFC gaf zich nog niet gewonnen. De kleine handige nummer 2 van HFC was een aardige handenbinder voor de verdedigers van FC VVC.  Hij versierde knap een corner, waaruit de aansluitingstreffer 3-2 werd ingekopt.  De druk werd groter doordat HFC nu de wind in de rug had, en FC VVC  even niet de tijd kreeg om de bal onder controle te krijgen. Daardoor werd het zelfs 3-3 door een snelle uitbraak van HFC, terwijl VVC weer wat sterker werd.

De talentjes van VVC zetten nogmaals de schouders eronder, en schakelde nog een versnelling hoger. De winst moest en zou veilig gesteld worden om de tweede plaats van HFC over te nemen. De ene aanval van FC VVC was nog mooier dan de andere.  Er werd nu met een nog scherper vizier gespeeld. De 4-3  werd opgezet door Rayane, die Jaydion aanspeelde, zijn man uit speelde, de bal weer naar Rayane speelde en Rayane op zijn beurt voelde dat Jaydion doorgelopen was en kreeg de bal in de loop mee, waardoor Jaydion de bal panklaar voor Jayesh legde, om de 4-3 achter de keeper van HFC te schieten.  Dit doelpunt gaf iedereen een boost en na de aftrap van HFC zat iedereen er weer meteen bovenop, en een minuut later gaf Jayesh een steekpass op Rayane, die de bal bekeken inschoot, 5-3.

HFC had met veel krachten gesmeten en zij leken er doorheen te zitten.  3 minuten na de 5-3 mocht Luka tussen de verdediging heen lopen , en lobde de bal over de uitlopende keeper heen, 6-3 met nog 4 minuten op de klok... De teugels werden nu een beetje los gelaten waardoor HFC nog de 6-4 kon scoren, wat tevens ook de eind uitslag was. 3 punten in de pocket.. en nu klaar maken voor het mooie internationale toernooi van onze shirtsponser Stam Media a.s. zondag 30 april!!