FC VVC O9-1 houdt knap stand op perfect georganiseerd Internationaal Stam Media Ultimate Football Academy toernooi 2017

30 april was het zover. Een datum die lange tijd in de agenda's van de talentjes van FC VVC O9-1 had gestaan. Het Stam Media Ultimate Footbal Academy Toernooi 2017. 

IMG 2893

Nadat op zaterdag eerst een klein onderling warm up toernooitje tussen FC Bayer Leverkusen, UFA en VVC werd afgerond, om even los te komen.  Eerst stond de oefenwedstrijd tegen FC Bayer op het programma. Dat was natuurlijk fantastisch om een internationale wedstrijd te kunnen spelen.

FC VVC stond gemotiveerd op het veld, en iedereen volledig geconcentreerd om dit tot een goed einde te brengen. De jongens van Bayer Leverkusen zijn natuurlijk een stuk verder in de ontwikkeling van het spelletje voetbal en tikte er vrolijk op los, maar FC VVC stond ze mannetje. Het was veel verdedigen en af en toe een uitbraak. Maar wat een genot om de inzet van de jongens tijdens deze wedstrijd te zien.  Er werd fair gespeeld en na 25 minuten spelen stond er een 0-2 stand op het bord.  De talenten van FC VVC O9-1 waren een beetje teleurgesteld dat ze verloren hadden, maar van een topclub als FC Bayer Leverkusen is dat echt geen schande. 

Daarna was er nog een vriendschappelijk partijtje tegen de talenten van UFA O9.  Dit was ook een mooie wedstrijd die op en neer ging, met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk stond er een eindstand na 25 min op het bord van 3-4 in het voordeel van UFA.

Na het heerlijke avondeten, wat perfect door de sponsors Stam Media en Ultimate Football Academy was georganiseerd, voor de 3 teams, kregen de spelers van FC VVC nog 2 spelers van of Anderlecht of FC Bayer Leverkusen mee naar huis. wat een belevenis was dit voor de spelers en ouders van FC VVC.

Na vroeg naar bed gegaan te zijn, begon  Zondag morgen vroeg het toernooi voor FC VVC , in groep C. Het was super lekker voetbal weer. Een zonnetje , een klein beetje wind en 16 internationale teams die wilde gaan strijden voor de winst in dit toernooi.

De 1e wedstrijd was gelijk een pittige. RSC Anderlecht was de 1e tegenstander, en gelijk een van formaat.  FC VVC begon de wedstrijd goed maar Anderlecht was beter en technischer. De acties waren allemaal op snelheid en FC VVC kwam niet verder dan goed verdedigen en stand houden. Dat ging heel goed. Iedereen werkte kei en keihard. Helaas was het 3 minuten voor het einde toch raak voor Anderlecht. Een klein beetje ruimte weg gegeven aan de vlugge aanvaller en het was 0-1.  Verder dan dit kwamen Anderlecht en FC VVC niet. Geen punten om dit toernooi te beginnen, maar goed dat was misschien al een beetje ingecalculeerd.

Dus moesten punten komen uit wedstrijd 2. Deze wedstrijd was tegen FC Utrecht, en anders dan wedstrijd 1 was deze op het hoofdveld. Gras dus. Ook deze jongens zijn allemaal technisch begaafd, dat ze op het parkeer terrein s'morgens al lieten zien. Maar een wedstrijd op gras tegen FC VVC was van een ander kaliber.  Utrecht had de vorige wedstrijd met 0-1 verloren van FC Groningen , dus beide partijen hadden 0 punten naar 1 wedstrijd. FC VVC begon de wedstrijd sterk en kansen kwamen er. Helaas de afwerking was nog niet scherp genoeg.  FC Utrecht begon in het 2e gedeelte wedstrijd toch een klein overwicht te krijgen. Daar waar iedereen keihard werkte , en FC VVC toch echt een gelijkspel verdiende, scoorde FC Utrecht 0-1. Er was een beetje teleurstelling af te lezen bij de jongens, omdat ze erg goed gevoetbald hadden maar toch verloren.

Dan maar in wedstrijd nummer 3 tegen FC Groningen. Groningen had tegen Anderlecht 2-2  gespeeld.  Dus was koploper in de groep. Deze wedstrijd was terug op het kunstgras veld.  Een enerverend potje met kansen op en neer. Het 1e doelpunt is voor FC Groningen. Daarna komt FC VVC beter in het spel en komt ook toe aan het aanvallen.  En de ontlading, bij iedereen die deze jongens een warm hard toe dragen, was groot, toen de 1-1 door Kieran in de verre hoek buiten bereik van de keeper keihard werd ingeschoten.  De aanval was mooi en snel op gezet bij Jayden de die bal rechts mee gaf aan Jaydion en via een actie, Kieran aan de andere kant van het veld vrij zag staan en de pas precies goed voorgaf, waardoor Kieran goed in kon lopen en uithalen met zijn linkerbeen.  Het 1e doelpunt was een feit en zouden er nog meer komen.. nou dat kwam er inderdaad. Eerst een doelpunt van FC Groningen 1-2  maar daarna in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker door Luka. Hij veroverde de bal en friemelde de 2-2 binnen.. Iedereen was blij omdat FC VVC loon naar werken heeft gekregen in dit duel. ze deden echt niet onder voor hun leeftijdsgenoten uit het noorden des lands.

Daarna stroomde FC VVC door in het onderste deel van het schema, en de tegenstander kwam uit poule B , en dat was in dit geval Sint Truiden uit Belgie. Deze wedstrijd was op het vertrouwde kunstgras veld. Ook dit weer een gelijk op gaande wedstrijd. Kansjes waren er op en neer. Sint Truiden scoorde als eerste uit een counter. Daar waar FC VVC , de Belgen onder druk zetten, kwam er een snelle omschakeling van ze en scoorde de 0-1.  Daarna werd FC VVC sterker en kwam de verdiende gelijkmaker via de voet van de sterke Jaydion , die van afstand uithaalde en de bal achter de keeper zag verdwijnen.  Doordat het een gelijkspel werd, moesten penalties de winnaar aanwijzen. Nadat Sint truiden, 1e penalty miste en Jaydion de 1e penalty raak schoot, was er een beetje euforie te horen bij FC VVC. Daarna schoten de 2 spelers van Sint Truiden en Rayane hun penalty's onberispelijk in , in de kruising. Luka miste daarna helaas dus stand was weer gelijk. De 4e speler van Sint Truiden schoot de bal weer in de kruising, dus kwam de druk te leggen op Kieran, die de gelijkmakende beurt , de penalty moest inschieten. Helaas pakte de keeper van Sint Truiden , de bal knap uit de hoek zodat zij verder mochten. Het was jammer , want FC VVC was de betere ploeg.

De volgende wedstrijd was tegen VV Venlo. Zouden de hardwerkende talenten toch nog een kans krijgen om een wedstrijd te winnen?  Vanaf het begin werd er druk gezet en  VV Venlo kwam er deze wedstrijd niet aan te pas. via mooie doelpunten van Rayane en Luka, wonnen de jongens verdiend en iedereen was blij.

De laatste wedstrijd was weer tegen FC Utrecht, goed voor een revanche van de poule wedstrijd.  iedereen liep wel een beetje op de laatste beentjes , maar er werd nog 1 x keihard geknokt voor een goed resultaat. Ook deze wedstrijd was een memorabele. Eerst moest FC Utrecht nog van wedstrijd helft wisselen , wat de coaches niet leuk vonden. Daarna begon de wedstrijd. Keihard werken en elkaar helpen. Na een 0-1 achterstand scoorde Luka de verdiende 1-1.  Daarna  werd het 1-2 door een uitbraak van FC Utrecht. en de druk werd erger en erger, waardoor keeper Jayden nog 1x aan de noodrem moest trekken. De penalty voor 1-3 werd echter hoog overgeschoten. Gelijk uit de counter werd de verdiende 2-2 door FC VVC ingeschoten in de laatste minuut. Dus penalty's moesten uitmaken wie welke positie bekleden in het eindklassement. Helaas was FC Utrecht net iets beter met de penalty's.

De jongens hebben kei en keihard gewerkt en iedereen mag en kan trots zijn op de prestaties die deze jongens tegen BVO teams hebben bewerkstelligt. Ze hebben geen wedstrijd verloren na de poule fase!

Echt respect voor deze jongens en dit team.

Via deze weg wil ik alle sponsors bedanken die deze dagen onvergetelijk hebben gemaakt.  Dus Stam Media en Ultimate Football Academy bedankt voor alles.