VVC JO9-2: De vierde plek in de competitie is een feit…

6 mei 2017: RCH JO9-1 - VVC JO9-2: uitslag 3 - 0 (1 - 0)

We zijn in de eindfase van de competitie aangekomen. VVC staat momenteel vierde, Zandvoort derde, achter Hillegom en RCH. RCH is de koploper en de kans is groot dat RCH ook kampioen gaat worden. De enige echte bedreiging kan nog komen van Zandvoort. Deze kan op gelijke hoogte komen met RCH, maar staat er op doelsaldo iets beter voor.

Theoretisch kan VVC nog op gelijke hoogte komen, maar dan moet er deze week van RCH gewonnen worden en ook aankomende woensdag de wedstrijd tegen Zandvoort met winst worden afgesloten. Deze opdracht zal voor het team lastig worden, aangezien RCH en Zandvoort beide goed voetballende ploegen zijn, maar goed, we gaan het zien.

Om 9.30u is VVC aanwezig in de kantine van deze historische club. De spelers van RCH zijn al druk aan het warmlopen en inschieten. Wanneer VVC het veld op komt om in te schieten is RCH alweer de kleedkamer in. Het wordt allemaal serieus aangepakt. Dan is het 10.00u en zou er afgetrapt moeten worden, maar geen tegenstander….

Na een minuut of 5 komt Mischa duidelijkheid scheppen, er is geen scheidsrechter, dus daar moet even op gewacht worden. Uiteindelijk om ca 10.20u trapt VVC dan af. De opdracht aan de spelers van RCH is duidelijk. De vorige editie heeft RCH verloren van VVC en dat willen de coaches niet nog een keer laten gebeuren. RCH zit dan ook direct kort op de bal en zet veel druk. Na een minuut of 3 ontstaan er dan ook een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van VVC, maar de bal gaat er niet in.

Dan ontstaat er wat ruimte op het veld en begint ook VVC te voetballen. Door een aantal prachtige aanvallen over meerdere schijven ontstaan er ook voor het doel van RCH een aantal goede kansen, maar er valt geen doelpunt. Helaas komt RCH dan in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong, wat ook de ruststand is.

Eerlijk gezegd zijn de ploegen de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. We zien Duco een aantal goede reddingen maken en in de achterhoede doen Quinn, Bas en Daan goede zaken, zowel verdedigend als in de opbouw. Charlie, Milan en Gigi voetballen sterk op het middenveld en creëren, samen met spits Jari, een aantal kansen door goed overspel, prachtige passes, mooie voorzetten en een aantal goede schoten op doel.

Het begin van de tweede helft laat eenzelfde beeld zien, maar waar de kansen van VVC steeds het doel missen, schiet RCH in de 5e minuut na rust de 2-0 in. Dat is lastig en nu moet VVC proberen de koppies niet te veel te laten hangen. Duidelijk is dat het een zware pot is voor de Vennepse talenten en waar de felheid in de eerste helft groot was, zien we dit in de tweede helft wat afnemen. Toch ontstaat er vanuit een corner nog een doelkans die het doel zou treffen als niet een van de spelers van RCH de bal met twee handen uit het doel zou slaan. De penalty die volgt valt ten prooi aan Milan. Hij neemt de penalty scherp in de hoek en de keeper is kansloos, maar helaas raakt de bal de paal. Jammer, maar dit kan gebeuren.

Tegen het einde van de tweede helft is het vuurtje bij VVC dan gedoofd en creëert RCH nog een doelkans die zij prachtig uitspelen en de eindstand bepalen op 3-0. Met deze uitslag is het duidelijk, VVC sluit deze tweede seizoenshelft af als vierde in de 2e klasse. De wedstrijd tegen Zandvoort aankomende woensdag gaat voor VVC dus uitsluitend om de eer (NB – Zandvoort heeft nog wel wat te winnen…).

Ondanks het verlies vandaag heb ik weer staan genieten van het voetbal. We hebben vandaag weer goede reddingen, geweldige verdedigende acties, mooie voorzetten, prachtig combinatievoetbal, een Zidane, een schaar en hakjes achter het standbeen gezien. Na de competitie-afsluiter aankomende woensdag om 17.00u thuis tegen Zandvoort JO9-2, begint het toernooi-seizoen op 13 mei bij Alphense Boys.

rn