VVC JO9-2: waar is de scherpte….?

10 mei 2017: VVC JO9-2 - Zandvoort JO9-2: uitslag 2 - 5 (2 - 2)

Op woensdagavond om 17.00u vindt de laatste wedstrijd in de competitie plaats. Het slotakkoord vindt in Nieuw-Vennep plaats tegen Zandvoort. Net als in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie is dit voor Zandvoort de kampioenswedstrijd, met dat verschil dat tijdens de wedstrijd op 3 december beide teams kans op het kampioenschap maakten. Nu is alleen Zandvoort nog in de race.

VVC start de wedstrijd sterk. Het spel golft wat op en neer, maar de kansen zijn er voor VVC. Halverwege de eerste helft ontstaat er voor VVC een corner van links, die door Milan hard wordt genomen. Een speler van Zandvoort werkt half weg, waarna Milan nogmaals een schotkans krijgt die hard en laag richting het doel gaat. De keeper krijgt zijn voet er nog tegen, waarna de bal voor de voeten van Daan valt, die prachtig uithaalt uit de tweede lijn, 1-0 voor VVC.

Dit is een lekkere start, maar Zandvoort herpakt zich snel en de gelijkmaker is een feit. Overigens staat Boet vandaag in het doel, omdat Duco zijn duim licht gekneusd heeft. Wel erg leuk dat Duco wel even komt kijken naar zijn teamgenoten.

Na dit doelpunt zijn beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar Zandvoort komt toch een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het doel van VVC. Als Boet de bal dan wegwerkt of uitschiet wordt direct de voorhoede gevonden. Na weer een hoge uittrap van Boet, wordt Milan weggestuurd en gaat alleen op de keeper af. Na een hoge stuit, neemt hij de bal op zijn slof en werkt hem op zijn Dolbergs langs de keeper. 2-1 voor VVC, maar helaas vlak voor rust valt toch nog de gelijkmaker.

In de tweede helft begint Zandvoort de overhand te krijgen en de wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen door Zandvoort met 2 tegen 5. Ook deze competitiehelft sluit Zandvoort JO9-2 af als kampioen. Toch heeft VVC vandaag – zeker in de eerste helft – goed voetbal laten zien.

Erg leuk ook dat Boet vandaag toch nog heeft kunnen meedoen met het team. Milan, Bas, Daan, Gigi, Charlie, Duco, Boet, Jari en Quinn jullie hebben dit voetbalseizoen een prachtige prestatie neergezet. Na de eerste competitiehelft zijn jullie gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse. Jullie hebben laten zien dat jullie ook echt thuishoren in deze klasse. De verschillen tussen de eerste vier teams zijn erg klein, zowel qua niveau als in punten. Gefeliciteerd met deze topprestatie.

Nu begint het toernooi-seizoen en daarna zullen de teams voor volgend jaar (JO-10) weer samengesteld gaan worden. Benieuwd hoe de samenstelling van de teams voor volgend jaar zal zijn en wie we allemaal weer teruggaan zien als teamgenoten.

Uiteraard is een hartelijk dankjewel voor de coaches Mischa en Armand op zijn plaats. Deze twee supercoaches hebben het team dit jaar met veel verve begeleid, getraind, ontwikkeld en heel erg veel plezier gegeven.

Tot slot wil ik ook een groot compliment maken naar alle ouders en begeleiders. Het aantal keren dat er tijdens de training of een wedstrijd iemand te laat is gekomen is op één hand te tellen, een topprestatie. Daarnaast was het langs de lijn ook altijd prima toeven en is er bijna geen onvertogen woord gevallen, super bedankt!

13.05.2017 – Zomertoernooi Alphense Boys

Het eerste toernooi waar VVC JO9-2 mag aantreden is het zomertoernooi bij Alphense Boys op zaterdag 13 mei om 13.00u. Omdat Duco afgelopen woensdag heeft moeten afzeggen, is door coach Armand Jayden van de JO9-1 gevraagd om het doel van VVC te verdedigen. Op vrijdagavond echter krijgen we goed nieuws, Duco is (voldoende) herstelt en zal ook van de partij zijn. We hebben nu dus de luxe van 2 wisselspelers.

Voorafgaand aan het toernooi wordt afgesproken dat Duco tenminste één wedstrijd gaat meevoetballen in plaats van keepen. Tijdens het toernooi zal VVC JO9-1 aantreden tegen Legmeervogels JO8-1, VV de Meern JO9-1, FC VVC JO8-1 en Meerburg JO9-1.

Het merendeel van deze teams is onbekend voor de toppertjes uit Nieuw-Vennep, behalve VVC JO8-1 dan. Over het verdere verloop van het toernooi kunnen we kort zijn. Hoewel we op sommige momenten goed voetbal en overspel hebben gezien, incl. goede reddingen van de keeper en sterke verdedigende acties, was de scherpte bij het gehele team ver te zoeken.

Uiteindelijk zijn alle wedstrijden met een nederlaag afgesloten en zijn de mannen en vrouw als laatste in poule geëindigd. Gauw vergeten en opnieuw beginnen.

Volgende week staat het PUEFA toernooi bij FC Purmerend op het programma, ook een toernooi waar sterke tegenstanders wachten voor de Vennepse voetbaltalenten. Benieuwd of we dan weer iets van het voetbalvuur van deze toppertjes gaan terugzien.

Tot dan….

rn