Rayer Healthcare Shockwave

onderdelenshop24.com

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

BOB STRIJBOS TOERNOOI BIJ FC VVC

Afgelopen weekend was daar weer, het in de Haarlemmermeer wereldberoemde Bob Strijbos Toernooi. De 17e editie alweer en traditiegetrouw wordt dit op de zaterdag voor Pasen en de beide Paasdagen afgewerkt.

Vroeger was dat zo'n beetje het enige toernooi van betekenis in de regio, maar recentelijk hebben meerdere verenigingen de aantrekkingskracht weten in te schatten en zijn er legio toernooien in de regio. Daarmee wordt het dus ook weer steeds moeilijker om voldoende teams en dan liefst ook nog op competitief gelijk niveau bij elkaar te krijgen. Ik kan u verzekeren, dat is een behoorlijk gepuzzel!

Bob Strijbos Toernooi Pasen 2018 FC VVC

Helaas waren er op het allerlaatste moment nog afzeggingen en tot overmaat ook zelfs teams die ondanks toezegging, helemaal niet kwamen opdagen, hetgeen de toernooicommissie voor ultieme uitdagingen stelde. Gelukkig is het één en ander in samenspraak met de betrokken teams en scheidsrechters toch nog tot een tevredenstellend resultaat gekomen.

In totaal zijn er over de drie dagen 161 teams op bezoek geweest. Een klein rekensommetje leert dan dat er minimaal 1675 spelers/spelertjes aan de Montreallaan zijn geweest (de competitie wedstrijden van de senioren even niet mee gerekend). Tel daar alle supporters, scheidsrechters, familie en vrijwilligers bij op en we kunnen dus spreken van hectische dagen.

Nu beloofden de weergoden niet al te veel goeds, maar dat is al met al wel meegevallen. Natuurlijk was de zaterdagochtend prachtig en was het terras heerlijk gevuld en konden we onder het genot van een dun voorjaarszonnetje genieten van de verrichtingen van onze jongste jeugd.

Leuk om te weten misschien, dat een aantal jaren geleden het initiatief is genomen om de groene kaart te lanceren. De scheidsrechters kunnen elke wedstrijd een speler of speelster, dan wel keeper of keepster belonen met een groene kaart voor een mooie actie, prachtige redding of schitterend doelpunt. De ontvanger kan dan een fles AA drink bemachtigen in de kantine als beloning. Een initiatief dat breed wordt gewaardeerd.

In de ochtend mochten we totaal 68 teams met ongeveer 620 spelers begroeten. Op het hoofdveld dartelden de allerjongsten over 4 verschillende poules dat het een lieve lust was. Opvallend hierbij dat de mini's van RODA 23 in elke poule zwaar de boventoon voerden en soeverein wonnen. Alleen onze Juventus mini's konden een beetje partij bieden. In de categorie Jongens onder de 8 op de andere velden, deed FFC VVC het geweldig met een 1e plek in poule A voor de JO8-1, terwijl tweede plekken werden gescoord door de JO8-5 en JO8-7.

's Middags de beurt aan de Jongens onder 9 , 24 teams met totaal ongeveer 315 spelers. Deze lichting presteert uitzonderlijk goed met een eerste plek voor de JO0-1 in poule A, terwijl JO9-2, 3 en 4 allemaal een tweede plek haalden.

Op de zondag geen paas-ontbijtje voor de  vrijwilligers - of het moet heel vroeg geweest zijn -want 's ochtends was het de beurt aan de JO- 14 en -15. Totaal 4 poules met 14 teams en zo'n 185 spelers bevolkten het complex. De weersomstandigheden waren minder dan zaterdag, maar we hielden het gelukkig overwegend droog. Ook hier een uitstekende eerste plek in poule C voor de JO15-3, waar in de overigen poules met name Zaanlandia de baas was. Verdienstelijk is wel te noemen dat de VVC O14 teams die een leeftijdscategorie hoger uitkwamen, zich prima stand gehouden hebben.

In de middag de wat oudere jongelingen waar bij de O19 categorie DIOS eerste werd voor onze eigen O17-1 en O19-1 in poule A. In de overige poules was met name onze O16-1 succesvol met een eerste plek in poule C terwijl de overige teams meer dan verdienstelijk meestreden.

Paasmaandag traditiegetrouw een 'rustige" dag met een programma tot ongeveer 13:00 uur, zodat er nog voldoende tijd is om de kantine weer leefbaar te krijgen. Dat bleek na afloop wel nodig, want qua weer was het de slechtste dag met een bijna constante, miezerige regen, zodat de kantine als uitvalsbasis werd gebruikt. Vol is vol, gaat dan niet altijd op.....

Maar liefst 40 teams met ± 360 spelertjes en speelstertjes, want gelukkig was het nog gelukt om één meisjespoule overeind te houden dit toernooi. Wisselende successen: In poule E werden de JO10-1 als enige vandaag eerste in hun poule en de MO11-1 in poule H behaalden een knappe 2e plek. Ook de JO10-3 en JO11-5 werden nog tweede, maar de pret was er niet minder om. Tenslotte kreeg ieder team een prachtige trofee mee naar huis.

Wilt u de uitslagen nog eens rustig nalezen dan kan dit op de pagina van het Bob Strijbos Toernooi op de site: www.fcvvc.nl/clubinfo/bob-strijbostoernooi-2018

Heeft u zelf nog foto's gemaakt tijdens het toernooi, mail deze dan aub naar de redactie:

Rest mij tenslotte een woord van dank aan alle vrijwilligers die dit evenement hebben mogelijk gemaakt: De kantinebrigade, de toernooicommissie, de EHBO, omroepers, scheidsrechters, verkeersregelaars en alle anderen die hun steentje hebben bijgedragen.

"Last but zeker not least" een dankwoord aan alle sponsoren die op hun eigen wijze ervoor hebben gezorgd dat alles kon lopen zoals het moest:

  • De Rustende Jager voor gebruik van de snackkar, picknick tafels en banken en keuken apparatuur
  • CTS Group voor hun bijdrage in de sportprijzen
  • Addition+ voor het ter beschikking stellen van het podium waar de trofeeën werden uitgereikt
  • Multivos voor het organiseren van de sportprijzen
  • Hoogvliet voor de pakken drinken voor elk deelnemend team
  • Snackbar Ridderhof voor broodjes en beleg voor de toernooicommissie en scheidsrechters , EHBO etc
  • FC VVC Sponsorhome voor de consumpties behorende bij "de groene kaart"

Gromax voor de dranghekken (een must op zaterdag, maar handig gedurende het hele toernooi)

Moe maar voldaan keerden wij huiswaarts
Uw toernooicommissie.

STORMVOGELS 1 - FC VVC1 uit Hoofdsponsor Loogman Carwash

Champions League 2019

Wedstrijden Afgelast ?

Hoofdsponsor FC VVC 1 - Loogman Carwash

Loogman Hoofdsponsor FCVVC

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Nieuwe Sponsors Seizoen 2018 - 2019

FC VVC Nieuwe Sponsors 2018-2019

Toernooi Kalender 2019

BN Nieuwsbrief

Routeplanner naar Sportcomplex FC VVC

Sportcomplex FC VVC
Montreallaan 1
2152 KH Nieuw Vennep
T:0252-682635
E:

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden