De vrijwilligster van de maand MEI

Saskia Reijnders, vrijwilligster van de maand mei

In de vorige edities van de rubriek 'De vrijwilliger van de maand' stonden steeds mannen centraal. U zult misschien denken: "Heeft de vereniging geen vrouwelijke vrijwilligers?"

Uiteraard wel, zeer veel zelfs en dus is het hoog tijd nu eens een vrouw nader aan u voor te stellen.

Saskia Reijnders, afkomstig uit het Overijsselse Hardenberg, moeder van twee zonen, Lars van 16 en Nick van 13 jaar. Getrouwd met George. Ze woont nu zo'n 12 jaar in Nieuw Vennep en ze heeft het hier goed naar haar zin. Ze waardeert het dorpse leven.

In het dagelijks leven werkt ze als beheerder voor de verschillende verenigingen van eigenaren. Dat betekent dat ze in de maanden januari tot en met april regelmatig in de avonduren op pad is.

Omdat haar zonen al lang voetballen bij FC VVC heeft zij als ouder al heel wat bardiensten gedraaid. Ondertussen begeleidde George dan Lars (B4)en Nick (C6) bij het voetballen, al dan niet als grensrechter.  

Saskia bleek wel aardigheid te hebben in het werken in de kantine. De stap naar de 'functie' van kantinecoördinator was daarom bijna een vanzelfsprekende. Nu als lid van de kantinecommissie zorgt Saskia o.a voor het opstellen van de kantineschema's. Ook begeleidt ze nieuwe coördinatoren en zorgt zij ervoor dat ze ingedeeld worden voor een ochtend- of middagdienst. Mocht het haar onverhoopt niet lukken om de kantinebezetting rond te krijgen dan draait ze zelf ook een bardienst.

Saskia Reijders Saskia Reijnders Saskia Reijnders

Ze vindt FC VVC een prettige club; mensen zijn hier vriendelijk, men heeft wat voor elkaar over. Wat ze ook waardeert, is dat er allerlei initiatieven worden genomen en mensen opstaan om de vereniging nog beter te maken. In zo'n omgeving voelt ze zich als een vis in het water.

Als het aan Saskia ligt, is ze de komende jaren graag betrokken bij de club. De afwisseling met haar betaalde (administratieve) baan bevalt haar prima.

De vereniging is uiteraard ontzettend blij met Saskia als een van de drijvende krachten binnen de kantinecommissie.

Eigenlijk houdt ze er niet van en Saskia zal er zelf zeker niet over opgeven, maar toch: Als vrijwilligster van de maand mei zetten we Saskia nu toch eventjes in de schijnwerpers!

Marco van Rooijen

FC VVC 1 - UNITED DAVO 1 thuis Hoofdsponsor Loogman Carwash

Lid worden FC VVC

Redactie FC VVC