De vrijwilliger van de maand APRIL

André Derks: "Als ik ergens ja tegen zeg, dan ga ik er ook voor"      

André Derks is 42 jaar, getrouwd en vader van de 12 jarige Tamara en de 10-jarige Toine. Hij heeft een eigen installatiebedrijf. Als hij niet aan het werk is, is hij dat toch, maar dan voor FC VVC.

Andre Derks  Andre Derks

Sinds 4 jaar is hij nauw betrokken bij het wel en wee van de club. Het begon - als wel vaker bij ouders - op het moment dat zijn zoon Toine ging voetballen bij de F-pupillen van FC VVC. André liet zich graag verleiden tot het leiderschap van de F11 en vanaf dat moment is hij eigenlijk steeds actief geweest voor de vereniging. Toen André leider was van de F3 (waarin uiteraard zijn zoon speelde) werd hij gevraagd om het coördinatorschap van de F-teams op zich te nemen.

In die hoedanigheid fungeert André als aanspreekpunt voor de trainers en leiders van de niet-selectieteams. Hij vormt in die rol ook de schakel tussen de teams en het jeugdbestuur. Als coördinator zorgt André er aan het begin van het seizoen voor dat alle teams een leider en trainer krijgen. Geen eenvoudige opgave, maar gelukkig lukt het uiteindelijk toch. Als elk team voorzien is, staat hij de trainers en leiders met raad en daad bij. Gedurende het seizoen geeft hij mede vorm en inhoud aan de leider/trainer-avonden. Deze vinden 3 keer per jaar plaats.

Vanaf dit seizoen heeft André de taak op zich genomen om naast het coördinatorschap ook alle andere coördinatoren te vertegenwoordigen in de vergaderingen van het jeugdbestuur. Op deze manier kunnen onderwerpen die breed spelen sneller voor alle jeugdafdelingen worden opgepakt. Ook brengt hij in het jeugdbestuur jeugdspelers onder de aandacht die tussentijds of aan het eind van het seizoen wellicht de overstap naar een selectieteam kunnen maken.

Komend jaar blijft hij actief, misschien weer in iets andere rol, maar wel met hetzelfde doel, namelijk er voor zorgen dat elke jeugdspeler bij VVC in dat team kan spelen waar hij of zij het best tot zijn of haar recht komt. Dat betekent veel overleggen en samenwerken en daar heeft André veel plezier in.

Andre Derks                                                    

Als gezegd, André heeft een eigen installatiebedrijf. FC VVC heeft daar veel plezier van gehad bij de bouw van de businessclub.

André probeert elke zaterdagochtend, in zijn rol van leider van de E3 (inderdaad, daarin speelt zoon Toine!) aan andere ouders te laten zien hoe belangrijk en vooral, hoe leuk het verenigingsleven is. Samen de kinderen aanmoedigen, maar ook na afloop van de wedstrijd een kop koffie drinken terwijl de kinderen zich vermaken of zich tegoed doen aan een patatje oorlog..  

Het moge duidelijk zijn; André is een verenigingsman in hart en nieren en daar is FC VVC heel blij mee! En dus is het logisch dat hij vrijwilliger is van de maand april!

Marco van Rooijen