Toch nog een punt

FC VVC 1 - Z.S.G.O.W.M.S. 1 uitslag 2-2 (1–0)

Zaterdag 30 september was de eerste thuiswedstrijd met het vernieuwde team. Was dan ook voor de meeste thuis supporters even wennen, wie nu wie was en waarom.

En is het dan wat betreft individuele kwaliteiten ogenschijnlijk wat minder, dan moet er een collectief staan, dat bereid is nét dat stapje extra te zetten.

FCVVC ZSGOWMS

Z.S.G.O.W.M.S. is dan wel een oude bekende, want twee jaar geleden ook in de competitie, spelers in het Amsterdamse wisselen bijna nog sneller van club dan dat ze hun tanden poetsen, dus aan die wijsheid hadden we weinig. Wél kon Marco als oud/oud teamgenoot iets meer opheldering verschaffen en ik moet zeggen, er was geen woord aan gelogen.

Veel creativiteit op het middenveld en ook voorin voldoende houvast, terwijl de verdediging, met name op de flanken de achilleshiel moest blijken, kwamen voor in het tactisch strijdplan dat voor de wedstrijd ten beste werd gegeven. VVC kende een droomstart, toen een voorzet vanaf rechts door Donny teruggekopt werd en Kevin al in de derde minuut kon afwerken.

Gelijk daarna hadden we de wedstrijd al een nog beter aanzien kunnen geven voor alle Vennepers, als Kevin bij het passeren van de keeper niet teveel naar buiten moest uitwijken en zijn inzet buitenkant paal trof. Ook Jasper bood Irakli een niet te missen kans, terwijl kort daarop Jasper zelf alleen voor de keeper een been op zijn weg vond. Spektakel genoeg dus voor het Amsterdamse doel, maar de score bleef steken op slechts één schamel doelpuntje. Hierop roken de tegenstanders bloed en trokken het initiatief steeds meer naar zich toe.
Vooral de nummer 10 bleek inderdaad een meer dan vaardige speler, die met individuele acties of zelf gevaar stichtte, dan wel medespelers in stelling bracht.

De wedstrijd was dus gekanteld en met pijn en moeite en twee onnodige kaarten op zak voor Irakli en Donny zochten we de kleedkamer op. Ruststand 1-0, dat dan weer wel!

Tweede helft zouden we dus weer moeten spelen als de eerste 15 minuten. Het pakte anders uit. Binnen 5 minuten had nu ZSGOWMS de bal kinderlijk eenvoudig achter een kansloze Thierry gekregen en was het zaak om de bakens te verzetten. Ruben ging goed door, kwam naar binnen en schoot ook weer buitenkant paal.
Toch viel er een viel aan de andere kant. Niet attent verdedigen betekende een 1-2 achterstand en liepen we dus achter de feiten aan. De mooiste aanval kwam in de 35 minuut toen Jasper op links diep werd gestuurd, zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal fenomenaal voorgooide. De net in de ploeg gekomen Tim, ging à la Bep Bakhuis (vrij naar Philip) met een snoekduik naar de bal, maar kopte helaas net naast.

Het slotakkoord was toch voor VVC, toen weer Jasper zijn Amsterdamse tegenstrever te snel afwas en ook de keeper kansloos liet. Uiteindelijk een gelijkspel, dat achteraf gezien misschien tegenviel, maar gezien het wedstrijdbeeld, met een achterstand vlak voor tijd, het maximaal haalbare bleek!

Volgende week naar Robin Hood in Amsterdam. Weer een volstrekt onbekende tegenstander, waarvan de wedstrijd tegen Overbos deze zaterdag om onverklaarbare redenen was afgelast. Komt dat zien!

Sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2101-toch-nog-een-punt#sigProIde4a562be74