Zwaar bevochten overwinning

Robin Hood 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 3 (1 - 1)

De derde wedstrijd dit seizoen bracht weer een nieuwe tegenstander, althans voor ons. Robin Hood is een club die gepromoveerd is en derhalve nieuw is in de derde klasse. Na wat onwennigheden omtrent de locatie van het sportcomplex waar Robin Hood haar thuiswedstrijdstrijden afwerkt, kwamen we uiteindelijk uit in hartje Bijlmermeer, op Sportpark Bijlmer, waar nog een aantal verenigingen hun domicilie hebben.

Ook de supporters hadden moeite om het complex te vinden, of het moeten de weersomstandigheden zijn geweest, die verre van optimaal waren. In ieder geval was de aanvangstijd vastgesteld op 15:00, hetgeen ook nog eens uitliep naar 15:10 en we konden eindelijk beginnen, in deze toch ietwat mistroostige setting. Thierry geblesseerd geraakt aan de voet vorige week, was nog niet volledig hersteld, zodat Morris zijn officiële debuut in het eerste kon maken voor een competitiewedstrijd. Verder was Irakli buiten de ploeg gelaten ten faveure van Rigi en was Donny weer naar de back positie verhuisd.

De openingsfase was aftastend, waarin we konden constateren dat Robin Hood over een technisch buitengewoon vaardige ploeg beschikte, met voldoende snelheid en initiatieven om het menig club erg lastig te maken deze competitie.

Toch kwam VVC op voorsprong door een prima voorzet van Jasper die Kevin bij de tweede paal vond. Niet zelfzuchtig knikte deze de bal terug op Ruben, die beheerst de 0-1 binnenschoot. Een ware opluchting, maar geen geruststelling. Dat bleek al snel toen Robin Hood razendsnel uitverdedigde en de gelijkmaker produceerde. Voor ons gelukkig, besloot de scheidsrechter de goal te annuleren op aangeven van onze grensrechter. Kort hierop ging Kevin goed door na slecht uitverdedigen van Robin Hood, oog in oog met de keeper ging zijn lobje helaas langs de verkeerde kant van de paal.

Vlak voor rust moet Morris handelend optreden toen een voorzet vanaf links in één keer op doel werd geschoten. Met een katachtige reflex van onze – ondanks zijn imposante lengte – pas 17-jarige Morris, werd de bal tot corner verwerkt. Kort hierop moest hij toch capituleren, toen rommelig, of beter, niet uitverdedigen leidde tot de op dat moment wel verdiende gelijkmaker van onze opponent. Dit was ook (weer) de ruststand.

In de tweede helft werd Bohdi vervagen door de weer fitte Ryan, om het gevaar vanaf rechts te beteugelen. Met enig fortuin kwamen wij op voorsprong, toen Rigi een corner met het nodige effect indraaide en de bal via een verdediger van Robin Hood in het doel verdween. Het antwoord kwam gelijk en onze verdediging kwam aardig onder druk te staan, maar met wat piepen en kraken hielden we stand. Een kopbal van Kevin ging over en verkeerde keuzes bij voorzetten hielden ons van verder scoren af, Verder dan een schampschot buitenkant paal van Ruben kwamen we niet. Tot Yorbin een kwartier voor tijd een vrije trap van achteruit met veel gevoel achter de vijandelijke linies dropte en Ruben attent reageerde, eerder bij de bal was dan de keeper en zeer beheerst afrondde. Dit zou dan de beslissing moeten zijn? Helaas konden we kort genieten van de marge van twee doelpunten verschil, want binnen een paar minuten verloren we onze directe tegenstander uit het oog en was het 2-3.

Met nog een kwartier spelen, moest Morris – geraakt bij een botsing met de spits van Robin Hood – geblesseerd opgeven, en kon Thierry, pretenderend fit te zijn, de wedstrijd volmaken. Dit lukte goed en ondanks het erg lang duren van de tweede helft (bijna 50 minuten), konden we opgelucht ademhalen en met drie punten in de tas, laat maar voldaan, huiswaarts keren.

Volgende week weer een ouderwetse derby tegen een behoorlijk vernieuwd SCW 3.0 aan de Monterallaan, dus komt dat zien!

Sportieve groet
AJ