Wedstrijd eindigt in mineur

V.S.V. 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 2 (1 - 1)

Na de overtuigende overwinning op Overbos vorige week, zou dit in de wedstrijd tegen de Velserbroekers een vervolg moeten krijgen, want laag geklasseerd moest het te doen zijn. Daarbij was winst noodzakelijk om in het spoor van de koplopers te blijven. Hoe anders eindigde het...

VSV FCVVC

Met de wedstrijd van vorig jaar in het geheugen, wisten we dat het een lastige en moeilijk te bespelen tegenstander was. Ook het weer en de gesteldheid van de mat werkten niet mee en zo waren de voortekenen al niet gunstig.

VSV bleek het huiswerk goed te hebben gedaan. Tot op het bot gemotiveerd werd de strijd aangegaan en met geslepen messen de duels gezocht. Na een aftastend begin, waarin VSV scherper was, kwam de eerste kans voor Kevin uit een voorzet van Ruben, maar zag zijn schot geblokt. Aan de andere kant werd een kansloze voorzet geprobeerd te halen door een rood-witte aanvaller, die daarbij ten val kwam. Niemand - buiten scheidsrechter Nieuwland - zag hier een strafschop in, welke feilloos werd binnen geschoten. Zo stonden we dus binnen het kwartier met 1-0 achter.

Kort erop was het weer Kevin, die door een individueel hoogstandje, zichzelf in kansrijke schietpositie bracht, maar de kracht ontbrak helaas. Even later had Kevin meer geluk, toen een voorzet op maat van Jasper door hem onberispelijk werd binnen geknikt en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Buiten een scrimmage voor de VSV keeper en een vrije trap rakelings over vlak voor rust van onze opponent, kwam het tot de rust niet meer. Of het had de goal van Jasper moeten zijn, die wegens buitenspel werd afgekeurd, toen de vijandelijke keeper een schot van Irakli niet goed verwerkte.

Na de rust moest er uit een ander vaatje getapt worden en de duels fanatieker en met meer passie aangegaan worden. Dat lukte vrij aardig, want na een kwartiertje gaf Niels een prima steekbal op Ruben, die Kevin weer wist te vinden en in tweede instantie doeltreffend kon afwerken. Dit zou de opmaat moeten zijn naar meer dadendrang om de wedstrijd op slot te gooien. De kansen ervoor waren er. Zeker toen de tegenstander met 10 man kwam te staan, maar kansen van Laszlo, weer Kevin en de ingevallen Stef, waren niet aan ons besteed.

Aan de andere kant speelde VSV ondanks het ondertal gevaarlijk opportunistisch en werd uit weer een penalty - wegens hands van Yorbin, waarbij de bal in mijn beleving naar de arm ging in plaats van andersom - de stand gelijk getrokken. Toen even later wederom een VSV mocht vertrekken na een charge op Jasper, was het aan beide kanten pompen of verzuipen. VSV om het punt veilig te stellen en vanuit VVC optiek te zorgen dat er geen (onnodig) puntverlies werd geleden.

Het mocht niet zo zijn en zo eindigde deze middag in mineur met een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Volgende week koploper Zandvoort, de te kloppen ploeg dit seizoen, maar dan is er van de week werk aan de winkel om de mannen weer fris te kijgen.

Sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk