HET KAN VERKEREN

FC VVC 1 - United Davo 1 uitslag 2-3 (1-1)

Het kon niet op vorige week en alle ogen waren natuurlijk gericht op de voortzetting. Hoe jammerlijk ging dat mis. Na een wonderbaarlijke wederopstanding was het tegen een verjongd veteranenteam - met alle respect overigens - een jammerlijke afgang, veel meer kan ik er niet van maken.

FCVVC Regenboog

Was het omdat we deze week door winterse omstandigheden niet konden trainen, dat onze trainer aan het einde van dit seizoen afzwaait bij VVC, of was de overdaad aan complimenten na Pancratiius “killing”? We zullen het nooit te weten komen vrees ik.

Onder koude maar droge weersomstandigheden werd afgetrapt en de opponent, alhoewel nieuw in de competitie, kende wel enkele bekende gezichten. Een aantal spelers van het twee jaar geleden opgeheven de Brug had nameijk onderdak gevonden bij United-DAVO.

We hadden moeite de bal in bezit te houden en ook de hobbelige mat werkte niet in ons voordeel. Dan laat ik de arbiter maar even buiten beschouwing. Als je verliest is het makkelijk om de schuld af te schuiven op de leidsman, maar feit was wel dat de one-man-show van de man in het zwart een stempel op de wedstrijd drukte (en niet bepaald in ons voordeel).

Dan de wedstrijd zelf. Uit een goede actie van Jasper op links werd de bal teruggelegd op Kevin, die weer bewees een neusje voor de goal te hebben en de 1-0 binnenschoot in de 12e minuut. Kort hierop had hij zelfs de score kunnen verdubbelen, maar zijn inzet ging op aangeven van Ruben helaas over. Na bijna een half uur spelen ging een ongevaarlijk schot van de opponenten toch achter Thierry. Verkeerd beoordeeld of een polletje? Maakt niet uit, want de stand was weer gelijk. Ondanks het niet overtuigende spel, creëerde VVC wel kansen, maar die waren niet aan Jasper en Jip besteed. Toen op slag van rust Ruben ook nog eens zijn tweede gele kaart – dus rood – incasseerde, beloofde het toch nog een lastige tweede helft te worden.

Dat bleek dus ook, want ondanks het ondertal, wilde VVC voor de overwinning gaan en werd dus één op één gespeeld achterin. Het inbrengen van Rigi en Laszlo moesten de aanvallende bedoelingen onderstrepen, maar zoals zo vaak, valt de goal aan de andere kant. Niet adequaat verdedigen betekende 1-2 en even later leek de wedstrijd beslist, toen de Haarlemmers zelfs 1-3 scoorden.
Met nog 10 minuten te gaan konden we nog terugkomen naar 2-3, toen een voorzet vanaf links door Donny prima panklaar voor Kevin werd gelegd, dit ook met deze kans wel raad wist. Verwoede pogingen in de jacht op de gelijkmaker mochten niet meer baten, dus konden we met de staart tussen de benen afdruipen.

Het is dus een competitie van uitersten. Absolute euforie vorige week en bittere teleurstelling vandaag. “Het kan verkeren” is dan ook volledig op deze groep van toepassing. Genieten van de vrije dagen en volgend jaar met goede zin een nog zo hoog mogelijke klassering op de ranglijst scoren is de doelstelling!

Vanaf deze plaats maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen alvast hele fijne feestdagen te wensen en we zien elkaar wellicht op de Nieuwjaarsreceptie op 6 januari?

Tot dan en sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2181-het-kan-verkeren#sigProId28b7f8b873