NIET BEST

SCW 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 2 (3 - 1)

Het was dus inderdaad nog geen zomer. Vorige week een zwaluw en in een slechte wedstrijd ( van beide kanten overigens ) moesten we de punten in Rijsenhout laten. Het zonnetje zorgde wel voor ideale voetbalomstandigheden, al had het veld de winterse kou niet goed doorstaan. De sfeer vergoedde veel en zoals altijd in deze derby was het weer spannend genoeg.

SCW 1 - FC VVC 1

De start was voor SCW, waarin VVC nog zoekende was om het door Rick gepropageerde spelletje te kunnen spelen. Toch was het VVC dat de scorende opende na een kwartier spelen. Jasper verraste de Rijsenhoutse verdediging met een verre ingooi die door de roodhemden niet goed werd weggewerkt. Jamil ving de bal op bij de tweede paal en stelde Youri in staat om met een droge knal de score te openen. Hierna toonde VVC meer zelfvertrouwen en schoot Ruben net voorlangs.
Na bijna een half uur werd een corner van SCW bij de eerste paal buiten bereik van Thierry binnen gekopt en toen na een penalty de score binnen drie minuten gekanteld werd, keken we dus opeens tegen een achterstand aan.

VVC stelde hier een aantal gevaarlijke corners van Jasper tegenover, maar de juiste voortzetting was er niet. Die was er wel bij SCW, toen op slag van rust de bal op het middenveld onnodig werd verspeeld en de opponent oog in oog met Thierry geen fout maakte. Zo gingen we dus met een 3-1 achterstand de rust in en beloofde het een moeilijke tweede helft te worden.

Aan het begin van de tweede helft toonde VVC haar intenties en lobde eerst Jasper nog net over, uit een corner scoorde Kevin in de 60e minuut de aansluitingstreffer.

Met nog een half uur te spelen paste Rick een dubbele wissel toe en ruimden Jamil en Niels het veld voor Laszlo en Kay. Wederom uit een voorzet van Jasper was Kevin het dichtst bij de gelijkmaker, maar de Rijsenhoutse goalie redde de kopbal heel knap.

In een slotoffensief werd Rigi nog gewisseld voor Stef en gingen we de laatste 10 minuten één op één spelen achterin. Dat resulteerde nog bijna in een gelijkmaker van Ruben, die goed vrijgespeeld werd en alleen op de keeper kon afgaan. Hij nam de bal echter een stap te veel en te ver naar buiten mee, zodat zijn inzet via de buitenkant van de paal, niet in de goal verdween.

Zo eindigde deze wedstrijd, die meer spannend dan mooi was, in een nederlaag voor VVC. Het enige positieve van deze voetbalzaterdag was de overwinning van het tweede, die in een thriller in Amsterdam AFC met 3-4 de baas was en zo de weg naar boven gevonden lijkt te hebben!

Volgende week thuis tegen Robin Hood, een lastige wedstrijd, maar die gezien het resultaat in Amsterdam wel perspectieven biedt!

Tot volgende week en sportieve groet.
AJ

FOTO'S Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2200-niet-best#sigProIda8aca3c27b