DE HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

SV OVERBOS 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 1 (1 - 1)

De omstandigheden waren en stuk beter dan afgelopen week. Een heerlijk voorjaarszonnetje had de voetbal zaterdag omgetoverd in een aangename bezigheid en dus ook een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor de beschamende nederlaag van vorige week.

Overbos is een bekende tegenstander en alhoewel de eerste wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen werd in Nieuw-Vennep, wisten we nu een andere tegenstander te moeten bestrijden. Overbos was immers aan een goede serie bezig en staat niet voor niets derde als "best of the rest". Tel daarbij op dat twee weken gelden ook Stormvogels aan de zegekar werd gebonden en we wisten dus dat het een zware middag ging worden. Kevin nog steeds geblesseerd en ook Ruben nog niet helemaal fit, gingen we dus enigszins gehavend de kunstwei in. Gelukkig is Elroy weer fit, waardoor we achterin weer de nodige rust hebben kunnen inbouwen.

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten, maar toch brak Overbos de wedstrijd open na een kleine 10 minuten, toen er niet adequaat werd ingegrepen en de Hoofddorpers vrij eenvoudig op voorsprong kwamen.  Dit was ook het sein voor VVC om de jacht op de gelijkmaker te openen. Youri was dichtbij, maar zijn inzet werd ten koste van een corner gekeerd door de goalie. Na een half uur was het wel raak, toen Jasper in de 16 op avontuur ging en onreglementair gevloerd werd. De penalty werd door hemzelf onberispelijk ingeschoten: 1-1. Ruben moest vlak voor rust afhaken en Daan kwam hem vervangen. Als Kay het vizier iets scherper had gehad, was er nog een mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten, maar zijn schot ging voor langs.

Na de rust ging het spel in een open wedstrijd over en weer en had VVC het betere van het spel. Jasper had misschien wel de beste kans toen hij uit een moeilijke hoek de keeper bij de verste paal probeerde te verrassen. Met iets te weinig effect, caramboleerde de baal aan de verkeerde kant van de paal. Zoals aloude voetbalwetten bevestigen valt de goal dan aan de andere kant. Een verre en hoge bal naar de rechtsbuiten van Overbos, werd niet op de juiste wijze ingeschat en op de rand zestien werd de vrije man gevonden. Deze legde keurig af en met een verwoestende uithaal werd Thierry kansloos gelaten. VVC liep weer achter de feiten aan en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Irakli werd nog ingebracht voor Donny om aanvallend meer impulsen te geven, maar het mocht niet meer baten toen Overbos een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste.

Al met al dus weer geen punten en wordt de situatie niet rooskleuriger op de ranglijst. Robin Hood speelde weer niet en wat daarmee gaat gebeuren is ook nog een groot vraagteken. In ieder geval ontvangen we volgende week Stormvogels, omdat de bond, ondanks herhaalde verzoeken en het bekend geachte Bob Strijbos toernooi, toch een wedstrijd wil plannen.

We gaan er dus voor en hopelijk kunnen we ons niveau van een  paar weken geleden tegen Zandvoort weer terug krijgen en stunten.

Tot volgende week en sportieve groet.
 AJ