WEER NIET

FC VVC 1 - IJ.V.V. Stormvogels 1 uitslag 1 - 4 (0 - 1)

Je zou bijna vergeten dat er ook nog voor de competitie werd gevoetbald het afgelopen weekend. Midden in de ochtenddrukte van het Bob Strijbos Toernooi - want tussen de 500 en 600 spelertjes jonger en veel jonger dan 9 jaar - hadden bezit genomen van de velden en kantine. Gezellig druk dus, maar om 11:30 stond ook een wedstrijd op het programma van het tweede, en wel tegen Buitenveldert 2. Geen onbekende tegenstander en niet voor niets derde op de ranglijst, maar een heldhaftig strijdend collectief VVC 2 sleepte  een bijzonder knappe overwinning uit het vuur.  Daarmee werd een belangrijke stap gezet richting definitieve handhaving.

Het eerste mocht in de middag aantreden tegen Stormvogels. Geen onbekende tegenstander, waar uit weliswaar van werd verloren, maar we niet voor niets op voorsprong kwamen en het gevoel hadden achteraf, dat er meer in had gezeten. Natuurlijk is Stormvogels een technisch begaafd collectief en zijn ze kwalitatief beter dan onze jonge honden. Ze staan tenslotte ook en staan niet voor niets als de beste van de rest achter Zandvoort en zullen ongetwijfeld gaan proberen om via de nacompetitie ook naar de tweede klasse te promoveren.

Hoe anders is de situatie voor ons vlaggenschip. Met het terugtrekken van DCG werd ons 6 punten ontnomen, maar tevens betekende het de 7e nederlaag op rij, DCG niet meegerekend en dat zal echt moeten veranderen om niet echt in de gevarenzonde te belanden. Het gemis van de geblesseerden Kevin en Ruben in deze fase is natuurlijk een behoorlijke aderlating, maar er moet toch voldoende kwaliteit overblijven om ons veilig te spelen....?

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. We konden aardig meekomen met Stormvogels, dat wel beter op elkaar ingespeeld bleek en elkaar makkelijk kon vinden. Kansjes over en weer, maar echt doelgevaar was er niet voor beide keepers. Het geluk lachtte ons weer eens niet toe, toe Ryan na een sliding op de bal kwam te liggen en de boil vervolgens tegen zijn arm rolde. Niemand zag er enig gevaar in, maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders en wees naar de stip. De strafschop was niet onberispelijk ingeschoten, want Thierry kon de bal nog beroeren, maar via binnenkant paal verdween de bal wel achter hem en liepen we weer eens achter de feiten aan.
Na rust een offensiever VVC en dat uitte zich toen eerst een corner van Jasper door Kay ineens uit de lucht werd benomen, maar hij helaas naast de vijandelijke goal mikte. Stormvogels was doeltreffender toen een corner niet adequaat werd verdedigd en een kustbewoner ongehinderd de 0-2 kon binnenkoppen! Jasper had het antwoord klaar en schoot uit stand in de draai bijna de aansluiting binnen, maar trof de keeper op zijn weg.
Een dubbele wissel aan VVC kant ( Rigi en Donny voor Laszlo en Stef) moest voor meer aanvallende impulsen zorgen, maar de linksbuiten van Stormvogels dacht daar anders over en verraste Thierry in de korte hoek en besliste daarmee de wedstrijd.
Toch kwam er nog wel een goal voor VVC toen Rigi een afgemeten vrije trap voor de goal bracht en Jasper prima voor zijn kwam en de 1-3 scoorde. Mochten er nog illusies zijn op meer, werden die de grond ingeboord toen Ryan 10 minuten voor tijd rood kreeg voorgeschoteld door de arbiter en kon gaan douchen. Ika trof nog de voet van de keeper op weer een strakke pass in  de diepte van Rigi, maar het slotakkoord was voor de IJmuidenaren zodat de einduitslag op 1-4 kwam.

Volgende week moet het gebeuren als we tegen ZSGOWMS moeten aantreden in Amsterdam en zullen we toch wat agressiever in de duels onszelf (en de club) een dienst moeten bewijzen!

Tot volgende week en sportieve groet.
 AJ