INSTELLING???

Z.S.G.O.W.M.S. 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Pasen was een week te vroeg, want nu was het heerlijk weer en zeker om te voetballen. Vandaag een wedstrijd waar zeker wat op het spel stond, maar eigenlijk staat er al een aantal weken niets anders op het spel, dan gewoon punten pakken. De laatste reguliere overwinning stamt alweer van 9 december vorig jaar! Nogmaals, vandaag tegen laagvlieger - nog lager dan VVC, maar virtueel hoger - Z.S.G.O.W.M.S. en om niet dieper in de problemen te raken was winnen bittere noodzaak.

ZSGOWMS 1 - FCVVC 1

Kevin gelukkig weer van de partij, maar zonder de geschorste Ryan en geblesseerde Ruben, moesten we het ook nog zonder Jasper stellen, die wel op bank plaatsnam. Met Daan als vervanger van Ryan en Bohdi ook weer een helft van de partij moest het vooral verdedigend goed zitten. Irakli was te laat, zodat Donny op rechtsbuiten kon beginnen. Met Kevin weer in de punt, was ook het zelfvertrouwen er weer, dat we iets af konden dwingen.

Daar kwam dus uiteindelijk helemaal niets van terecht. We creëerden geen kansen, anticipeerden niet op elkaars kwaliteiten, maar erger nog, de strijdlust en overtuiging om dit duel in ieder geval niet te verliezen, ontbrak totaal. Daar waar de Amsterdammers met het mes tussen de tanden liepen, lieten we ons als makke schaapjes naar de slachtbank leiden. Kevin sleurde wat hij kon in de spits en won ook de meeste kopduels, maar er was niemand om er daarna een vervolg aan te geven.

Het begin was nog enigszins gelijkopgaand, maar onze tegenstander was over het algemeen net iets feller in de duels en hadden een echte "over mijn lijk mentaliteit". Bij ons lijkt wel een verlamming te zijn opgetreden na het wegvallen van die beroemde 6 punten die we tegen DCG hadden gewonnen, want het spel was niet om aan te gluren. Door slecht uitverdedigen kon onze tegenstander weer in balbezit komen en toen Thierry de bal ook nog eens niet kon klemmen, pakten de Amsterdammers het cadeautje dankbaar uit. De eerste helft hebben we misschien een echte kans gehad toen Kevin Donny in kansrijke positie bracht, maar zijn schot was wild en hoog over. een halve kans was er toen Kay een vrije trap venijnig voor het doel bracht, maar er geen VVC been was om de klus te klaren.

In de rust dus enige vermanende en misschien bemoedigende woorden, maar alle inzet ten spijt, moesten we er uiteindelijk met 3-0 vanaf. Een beschamende vertoning, zeker in de wetenschap dat Irakli door een domme rode kaart te pakken, ook waarschijnlijk niet meer inzetbaar is dit seizoen en dus stapelen de problemen zich op.
Enige lichtpuntje dat ik heb weten te ontdekken deze middag, was onze jongste bediende - Daan - die als een kerel streed en vele duels tegen in ieder geval oudere, maar ook lepere tegenstanders in VVC's voordeel beslechtte.

Vroeger was er ooit zo'n gezegde: "Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat" . Dat zullen we dus tegen IJmuiden komende zaterdag zeker nodig hebben, om in ieder geval met opgeheven hoofd het strijdperk te kunnen verlaten.

Daarnaast moeten we onszelf maar eens serieus gaan afvragen - wie de schoen past, trekt hem aan - wat we er zelf als speler voor doen, of misschien belangrijker, wat we ervoor laten om er alles aan te doen, de club voor een horror scenario te behoeden? We hebben nog vijf wedstrijden te gaan om ons vege lijf te behoeden voor de nacompetitie en dan een andere als dat we vorige jaargangen hebben gespeeld.

Tot volgende week en sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2245-instelling#sigProId0d5aab0a87