EINDELIJK

FC VVC 1 - IJmuiden 1 uitslag 4 - 2 (1 - 2)

De verleiding ligt nadrukkelijk op de loer om heel euforisch te schrijven en te veronderstellen dat het lek boven is. Dat is natuurlijk niet zo, of.....?

FCVVC - IJMUIDEN

Wat eraan vooraf ging:
Na het debacle van afgelopen zaterdag in Amsterdam, was het nodig de koppen eens goed bij elkaar te steken en elkaar aan te spreken op een aantal zaken. Dat is zeker gebeurd en mensen hebben hun verantwoordelijkheid genomen, in alle opzichten. Voorbereiding, instelling, passie, opstelling, inzet en beleving, alles werd in ogenschouw genomen en dat resulteerde in een paar intensieve trainingen, waarin al duidelijk werd dat de noodzaak tot presteren urgent is. Zoals een oud VVC trainer in zijn oneindige wijsheid altijd wist te prediken: Club, team, individu, als het gaat om waar de prioriteiten liggen.

IJmuiden is dan natuurlijk niet de meest voor de hand liggende tegenstander - gezien de uitslagen en vertoonde spel van de afgelopen edities, want kansloos verloren - of dan misschien juiste wel de perfecte tegenstander om revanche op vooral jezelf te nemen.

Rick had ervoor gekozen om met twee spitsen te spelen, om zo de flanken open te laten voor opkomende mensen, al moest in de warming up al een domper verwerkt worden met het wegvallen van Jasper. Laszlo werd zijn vervanger en Kay ging naast Kevin in de spits. Een andere vondst - en een hele goeie achteraf - was het posteren van Elroy op het middenveld, om zodoende meer power en duelkracht te hebben. Dat pakte fantastisch uit en Bohdi nam zijn plek als voorstopper in - weer helemaal fit - deed hij dat meer dan voortreffelijk.

De wedstrijd begon al gelijk heftig, schoot eerst Youri van afstand op de lat, IJmuiden deed hier niet voor onder en tot geluk van VVC ketste een pegel van IJmuiden op vergelijkbare manier op de lat uiteen. Toch moesten we het hoofd buigen in de 6e minuut, toen een zondagschot van een IJmuider middenvelder, prachtig en buiten  bereik van Thierry in de kruising draaide. VVC herpakte zich wonderwel na deze domper en trok het initiatief naar zich toe, maar zagen kansjes van Elroy en Kevin niet verzilverd worden. IJmuiden deed dat wel en na een snelle counter stond het halverwege de eerste helft opeens 0 - 2. Youri stookte het vuurtje nog eens extra op en ontving daarvoor terecht geel van de uitstekend leidende scheidsrechter Pijlman.

Het was wel de opmaat voor een ontketend VVC, dat weliswaar misschien niet groots speelde, maar wel met passie en strijdlust. Bohdi verloor geen duel in de lucht en Daan stoomde regelmatig op naar voren, al waren zijn voortzettingen misschien nog wat te druistig.

Loon naar werken kwam er vlak voor rust, toen Donny een prachtige cross vanaf links op het hoofd van Yorbin legde. Niet zelfzuchtig, zag deze Kevin er beter voor staan en legde de bal panklaar neer, waarna met een lekker stiftje, de keeper geklopt werd: 1 - 2. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn, toen Laszlo de bal vanaf rechts voor de goal slingerde, waar Kay snoeihard de buitenkant van de paal trof.

Na de rust ging VVC door waar het mee opgehouden was: Gretig en fel de duels in en vastbesloten er iets van te maken. Kevin joeg goed door en profiteerde optimaal van de fout van de verdediging en scoorde zo al vlak na rust de gelijkmaker. Na een kwartier waren we zelfs dicht bij een voorsprong toen Kay de bal uit een voorzet van Laszlo ineens op zijn slof nam en de keeper moest lossen.

Het belangrijkste moment viel echter valk hierop. Een uitval bracht onze verdediging in de problemen, maar Thierry redde op een cruciaal moment uitstekend, weliswaar ten koste van een corner, maar daaruit werd IJmuiden niet gevaarlijk. Daan was inmiddels moegestreden vervangen door Niels, zodat Donny weer een linie naar achteren werd gedirigeerd.


Halverwege de tweede helft bracht Kevin VVC in euforische sferen. Uit een pass op maat van Kay, maakte hij zijn hattrick compleet en kregen we eindelijk loon naar werken. Ook Kay was leeg en met Jamil op de flank werd nog meer snelheid ingebracht. Dat betaalde zich uit vlak voor tijd, toen Rigi een uitstekende pass verstuurde naar Kevin, die het overzicht bewaarde en Jamil in staat stelde om de bevrijdende 4-2 binnen te schuiven.

Kevin kreeg hierop zijn publiekswissel, maar belangrijker was dat iedereen zich de tandjes heeft gewerkt voor het grotere doel en daarin heeft eindelijk het collectief weer gezegevierd. Laat dit de opmaat zijn naar een toch nog bevredigend seizoensslot voor ons VVC.

Tot volgende week en sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2248-eindelijk#sigProIda71ddd0818