ONGEKENDE LUXE

FC VVC 1 - Robin Hood 1 : uitslag 2 - 1 (8 - 2)

Een inhaalwedstrijd spelen een dag na Koningsdag...Dat beloofde niet veel goeds en dan nog wel tegen Robin Hood, een tegenstander die we in de eerste wedstrijd met heel veel moeite van het lijf konden houden. Een schamele 2-3 overwinning werd meegenomen uit Zuid-Oost. Diverse personele problemen noopten de staf tot wijzigingen. Donny en Youri hadden al bij het bekend worden van het competitieprogramma een vakantie geboekt, Ruben, Bohdi, Jasper en Ryan nog steeds geblesseerd en Irakli nog geschorst. Met kunst en vliegwerk werd een representatief elftal uit de hoed getoverd en op de bank namen Ivan, Dennis (beide 2e) en Mitchel en Markus (beiden O17-1) plaats.

Ondanks het niet optimale weer, had een groot aantal supporters de weg naar de Montreallaan weer gevonden en zouden zich naar later bleek, opmaken voor een doelpuntrijk middagje. VVC kwam als een komeet uit de startblokken en een voorzet van Elroy, werd door Kevin met de borst panklaar gelegd voor Niels, die loepzuiver de bal in de hoek knalde. Ook weer niet geheel toevallig iets waar onze trainert vooraf op had gewezen....

Niet veel later liet Kay blijken niet voor niets een specialist te zijn. Een vrije trap werd vanaf een meter of 25, met een verraderlijk stuitje achter de verbouwereerde doelman geploft en zo stonden we al snel op een comfortabele voorsprong. Dat leek nog comfortabeler te worden toen de RobinHood doelman na een kwartier spelen hands "moest" maken buiten zijn strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter niet anders kon dan de man naar de kleedkamer verwijzen. Dat varkentje zouden we dus wel even gaan wassen, maar hoe anders was het resterende halfuur.

Er sloop een vertwijfeling in en het leek wel of wij met een man minder speelden, in plaats van onze tegenstander. Dat resulteerde in een nodeloze, maar wel schitterende goal op van Robin Hood, hetgeen gezien het overwicht dat ze hadden ook wel verdiend te noemen was. VVC grossierde in verkeerde keuzes en balverlies, waardoor onze tegenstander nog nadrukkelijker voor onze verdediging verscheen. Rigi werd voor rust vervangen door Dennis en gelukkig hielden we stand tot de rust, ongetwijfeld tot teleurstelling van een aantal bezoekende concurrenten uit Badhoevedorp en Velserbroek.

In de rust stelde Rick order op zaken. Jamil; kwam erin voor Laszlo en we gingen daarmee meer over de flanken spelen en met drie spitsen, om in ieder geval de opbouw van de tegenstander in een eerder stadium te ontregelen. Dat had al snel succes toen Jamil er weer eens vandoor was en onreglementair werd gestopt in de zestien. Kevin nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty binnen voor een bevrijdende voorsprong van 3-1. Hierna was het hek van de dam. Kevin profiteerde optimaal van een uitglijder en Dennis "pegelde" vanaf een meter of achttien ook binnen. Jamil was ook niet te stoppen en uit een pass van Niels, legde hij af op Kevin voor de 6-1

Elroy werd uit voorzorg gewisseld voor Michel, die daarmee zijn debuut meemaakte in de hoofdmacht en dat zeer verdienstelijk deed. Nadat de bezoekers eerst nog een tegentreffer werd toegestaan, speelde Mitchel diep op Kevin, die onbaatzuchtig nu Jamil in staat stelde zijn goaltje mee te pikken. Kevin zelf zorgde voor het slotakkoord deze middag door uit een voorzet van Jamil - wie anders - de 8-2 eindstand op het bord te brengen.

Het was dus weer een gedenkwaardige middag aan de Montreallaan en vol zelfvertrouwen zien we ook de laatste drie wedstrijden tegemoet. Volgende week vrij en dan 12 mei VEW thuis, 19 mei United-Davo in Haarlem, alvorens we tegen Pancratius op 26 mei, dit seizoen (hopelijk) positief kunnen afsluiten.

Tot over twee weken en sportieve groet.
AJ