BELABBERD

FC VVC 1 - V.E.W. 1 Uitslag 1 - 2 (1 - 0)

Nog slechts één puntje verwijderd van veiligstelling, hadden we ons de wedstrijd tegen VEW iets anders voorgesteld. Zeker gezien de uitwedstrijd in Heemstede, was de algemene overtuiging, dat het te doen moest zijn. Hoe anders pakte het uit.
Natuurlijk zullen we Jasper, Ryan, Bohdi en ook Ruben dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zien en spelen diverse kleine pijntjes ons parten, maar toch.....De afgelopen wedstrijden hebben we laten zien het spelletje niet verleerd te zijn. Rigi ontbrak wegens vakantie, maar Donny en Youri hadden die er weer net op zitten.

VVC nam het initiatief legde af en toe hele knappe combinaties op de mat. Zo werd Daan in stelling gebracht en zijn schuiver werd ternauwernood met een telescoop been van de keeper uit de hoek geduwd. Toch kwam de op dat moment verdiende voorsprong. Na wat schermutselingen voor het vijandelijke doel, was het uiteindelijk Youri die de bal - wederom snel, want ergens 10e minuut - erin frommelde. Geen mooie goal, maar ze tellen gelukkig wel.
Ondanks diverse kansen aan VVC kant en omschakelingsmomenten van VEW bleef het een matte eerste helft. Thierry redde op een cruciaal vlak voor rust mooi, toen hij een pegel, gedragen door de wind, prachtig wegwerkte.

De rust brak dus aan met een schamele voorsprong, die na rust snel uitgebouwd zou moeten worden. Kevin had daarvoor de beste kans, maar zijn inzet werd knap gered door de Heemsteedse goalie. Aan de andere kant viel de goal wel, toen een middenvelder totaal ongehinderd een prachtige voorzet afleverde, die onze defensie, inclusief keeper, teveel kopzorgen bezorgde en de gelijkmaker was een feit. De tegenstander rook zijn kans en drong aan. Jamil was inmiddels in de ploeg gekomen voor Youri en was wederom meteen gevaarlijk. Wederom redde de VEW keeper knap, ditmaal met de voet. Jamil bleef een plaag voor de verdediging en was alleen met overtredingen te stoppen.

Een kleine 10 minuten voor tijd kwam VEW op voorsprong, toen een Heemstedenaar de bal "handig" meenam en Thierry klopte. Ondanks protesten van alles en iedereen was de scheidsrechter stellig in zijn overtuiging dat er van geen hands geen sprake was en keken we tegen een achterstand aan. Ondanks verwoede pogingen, tot in de allerlaatste minuut aan toe toen Kay mocht aanleggen op de rand zestien voor een vrije trap - na een zinloze overtreding op Thierry!!!! - bracht het echter geen soelaas. Zo moeten we uit de resterende twee wedstrijden nog één punt pakken, ofwel de concurrentie onder ons slacht elkaar af.

Hoe dan ook, we zullen nog even alles op alles moeten zetten en dan genieten van een lekkere vakantie en de pijlen op volgend seizoen mikken!!

Rest mij te melden dat het tweede een uiterst belangrijke 4-2 overwinning tegen Aalsmeer boekte eerder op de middag, waardoor ook zij nog steeds grote kansen hebben om zich knap te handhaven!

De zaterdag werd besloten op het complex door een werkelijk prima geregelde BBQ vanuit de sponsorhome, met medewerking van MOOD4. Namens de selectie in ieder geval heel erg bedankt Gerard, Jolanda, Ivo, Marianne, Marcel, Raymond en Tim van de sponsorhome en natuurlijk de gewaardeerde sponsoren, voor het mogelijk maken van dit feest!

Daarna bleef het nog lang onrustig via lijn 397 en café Casablanca in Amsterdam, waar het afscheid "van die rechtsbuiten uit Nieuw-Vennep" gepaard ging met vele versnaperingen en dito feestliederen. Prima avond al met al, met dank aan reisleider Jasper en de bereidwillige medewerking van de selectie, inclusief staf (parttime)

Volgende week geniet ondergetekende even van een weekje vakantie, maar met steun van alles wat VVC lief heeft zal toch dat ene broodnodige puntje wel bij United DAVO weg gesnoept kunnen worden?

Tot over twee weken en sportieve groet.
AJ

Foto's Jan Klootwijk volgen nog .....