KNAP SLOTAKKOORD

FC VVC 1 - Pancratius 1 uitslag 2 - 1 (0 - 1)

Vandaag de laatste wedstrijd van deze jaargang. Een bizar seizoen, waarbij een heleboel zaken de revue zijn gepasseerd en derhalve in meerderde opzichten memorabel. Hoge pieken, maar meer hele diepe dalen kenmerkten dit seizoen, met als vervelende bijkomstigheid, dat er zowaar nog tegen degradatie gevoetbald moest worden in de tweede seizoenshelft. Dat dan uiteindelijk afgesloten word met een 8ste plaats, kan alleen maar tevreden stellen.

Joes van Groeningen

Eerder die zaterdag, want ook het tweede speelde voor lijfsbehoud in de o zo moeilijke reserve 1e klasse. Ook hier schitterende wedstrijden en dito overwinningen, maar ook nodeloos puntverlies, waardoor het tot op de laatste dag spannend bleef. Tel daarbij op dat de allerlaatste wedstrijd gespeeld moest worden tegen de gedoodverfde kampioen, die MOEST winnen om voor de 6e!! keer kampioen te worden in deze klasse, maar niet kunnen promoveren omdat het tweede al een klasse hoger acteert. Het lot van Swift 3, maar het (bijna) noodlot voor ons tweede. Uiteindelijk heb ik nog nooit zoveel ontlading en juichende voetballers gezien, die ondanks een 7-1 nederlaag, het kampioenschap van Swift leken mee te vieren. Niet is minder waar, want ondanks een (ietwat geflatteerde) nederlaag waren de resultaten van de concurrentie dusdanig, dat onze mannen een slopende nacompetitie bespaard bleef. Chapeau dus en meer dan puike prestatie.
Op het hoofdveld was ondertussen een ware kampioenstrijd aan de gang van onze Onder16-1 selectie, die ook met duidelijke cijfers want 6-0 overwinning, het kampioenschap veilig stelde,

Goeie opwarmer dus voor ons eerste, waarin jongeling Joes )Onder 17-1!)wederom zijn opwachting mocht maken in het eerste. Viel hij vorige week tegen United DAVO nog verdienstelijk in, vandaag mocht hij van begin af aan meedoen. Als contrast moest ook Marco aantreden, die in afwezigheid van Yorbin (geschorst) de libero positie ging invullen.

Ondanks de waarschuwingen van Rick om snel over het dooie punt heen te gaan, bleef VVC tegen zichzelf strijden de eerste helft en kwam er weinig tot geen aanval uit de verf. Ook Pancratius kon daar niet al te veel tegenover stellen, al konden zij elkaar makkelijker vinden en speelden zuinig met hun krachten. Hetgeen met deze temperaturen absoluut geen overbodige luxe bleek. Een dekkingsfout achterin bood de spits van de Badhoevedorpers een niet te missen kans en met een fraaie kopbal verschalkte hij Morris.
Morris, die als dank voor zijn trouwe stand-in rol voor Thierry de gelegenheid kreeg, om in wat zijn afscheidswedstrijd lijkt, nog één keer te laten zien dat we hem gaan missen. Maar heel veel succes met je opleiding baas!

Zo brak de rust aan met een beschamende achterstand en Rick was op zijn zachtst gezegd "not amused"! Het systeem werd omgegooid en Jamil werd ingebracht, waardoor we nu met meer snelheid op de flanken gingen opereren in een 4-3-3 systeem. Daarmee moesten de Badhoevedorpers "kapot" gespeeld worden, hetgeen al in de eerste minuut nadrukkelijk bleek, toen Youri goed doorzette naar de achterlijn en met een laatste krachtsinspanning de bal nog voor het doel wist te krijgen. Kevin - wie anders - was er als de kippen bij om heel geraffineerd de gelijkmaker binnen te stiften.

Conditioneel werd het zwaarder en zwaarder en met name Pancratius leek meer last te hebben van de slijtageslag. Verse krachten werden aan beide kanten ingezet. Good old Marco werd gewisseld voor Ivan en ook Niels maakte plaats voor Kay. Pancratius beperkte zich tot omschakel momenten, maar vond steeds Morris op haar pad, terwijl het voor de goalie aan de andere kant steeds dreigender werd. Deze was echter niet van plan te capituleren en hield zijn ploeg fenomenaal op de been.

Sneu voor hem, moest hij zich vlak voor tijd toch gewonnen geven, toen Kay vanaf een meter of 20 mocht aanleggen voor een vrije trap. Deze bezorgde de keeper zoveel problemen, dat hij de bal niet goed kon verwerken en Joes er als een duveltje uit een doosje bekeken 2-1 van maakte. Wat een manier om je basisdebuut te omlijsten en het feestje werd ruimschoots met mede teamgenoten langs de lijn gevierd.
Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en kon de goed leidende scheidsrechter eindelijk het seizen 20117-2018 afsluiten.

Met een goed gevoel en een dito slotfeest, waarin Kevin terecht als meest waardevolle speler van het eerste werd gekozen, kunnen we ons langzaam gaan voorbereiden op volgend seizoen. Op 16 juni nog een wedstrijd tegen DIOS om het kampioenschap van Nieuw-Vennep, de 25e juni een presentatie van de technische Staf voor het nieuwe seizoen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe prijzen, maar dan eerst vakantie houden en de batterij weer volledig opladen.

Tot volgend seizoen
AJ

Foto´s Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2278-knap-slotakkoord#sigProId05395fbe8a