FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

OVERTUIGEND BEGIN

FC VVC 1 - SCW 1 uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie jaargang 2018-2019. De oefencampagne had geresulteerd in drie eclatante beker overwinningen, Sporting Martinus (8-0), Hoofddorp (0-2) en Vlug en Vaardig (1-3) werden aan de zegekar gebonden. De allereerste oefenwedstrijd in augustus werd kansloos verloren van Oegstgeest, maar tegen Roda 23 uit Bovenkerk, werd een prima zoverwinning (1-2) behaald.

FCVVC SCW

Met Neal Wessels (net 17 jaar!!!!) in de goal voor de geblesseerde Thierry en op het laatste moment nog een ziekmelding van Tim, startte Rick dus met een ander team dan men vorig jaar heeft gezien. Nieuwe gezichten op de beide back posities (Daniel en Ajay) met Bodhi en Elroy in het centrum. Op het middenveld Rezgar, Mitchell (beiden weer teruggekeerd) en Rigi, terwijl onder aanvoering van captain Kevin het aanvalstrio verder werd gecompleteerd door Kay en Patrick Duarte (ook weer terug)

Ondanks de onbestendige en steeds wisselende weersomstandigheden hadden talrijke toeschouwers zich langs de zijlijn geschaard voor een ouderwetse derby. Sentimenten te over, want Patrick was vorig seizoen nog speler van de Rijssenhouters en natuurlijk het feit dat VVC vorig seizoen twee keer had verloren van de buren.

Het begin was aftastend waarbij VVC probeerde te combineren en SCW veelal de lange bal van achteruit probeerde. Toch was een splijtende pass van Patrick op Rezgar bijna teveel voor de SCW defensie maar zag Rezgar zijn lob helaas - voor alles wat VVC een warm hart toedraagt - over het doel zeilen. Even later een prima aanval waarbij Kay de achterlijn opzocht en terug legde op Rezgar, wiens inzet echter te zacht was om de keeper in de problemen te brengen. Ook Patrick kwam nu eens via rechts door tot te achterlijn, maar zijn voorzet op Mitchell werd niet op goede waarde beoordeeld.

SCW stelde voorzichtig Neal op de proef, maar die gaf geen krimp. Integendeel, zijn spelhervattingen middels uitworp, dan wel dropkick richting onze voorwaartsen, zorgden voor de nodige gevaar aan de andere kant.

Uiteindelijk kreeg VVC in de 25e minuut de voorsprong waar het recht op had. Een corner vanaf rechts werd door Kay als een streep voor het doel geslingerd, waar Kevin attent was en de bal onhoudbaar achter de Rijssenhoutse doelman knikte! Bodhi incasseerde nog een onnodige gele kaart in de middencirkel, maar verder controleerde VVC de wedstrijd. De rust werd dan ook bereikt met een - altijd benauwde - 1-0 voorsprong.

In de rust werd het veldspel geprezen door Rick, maar toch vooral gewezen op het feit dat 1-0 een erg wankele voorsprong is en dat die tweede er snel bij moest, om de wedstrijd op slot te kunnen gooien.

Dat was Kevin niet onverschillig gebleven en met een heerlijk passje buitenkant voet bracht hij Rezgar alleen voor de keeper, maar wederom was dat een brug te ver. Tijd voor iets nieuws met nog een half uur te gaan. Jamil mocht zijn opwachting maken op rechts en de moegestreden Mitchell werd naar de kant gehaald. Dat sorteerde bijna gelijk effect, maar helaas zag Jamil zijn inzet op aangeven van Kevin, gestuit worden. Rigi werd gewisseld voor Yorbin, om in ieder geval achterin een slot op de deur te hebben en Elroy in verdedigend opzicht het middenveld te laten cnntroleren.

Voor de laatste 10 minuten maakte ook Laszlo zijn opwachting voor Kay en had Rezgar na een opstootje geel ontvangen, waarbij vlak daarna de opponent zelfs de tweede keer geel en dus rood getoond zag en de kleedkamer mocht opzoeken.

Het laatste wapenfeit binnen het veld volgde letterlijk in de allerlaatste minuut, toen Jamil weer werd gelanceerd door Kevin, en Rijssenhouter keeper aan de noodrem moest trekken om een doelpunt te voorkomen. Patrick kweet zich koel en bekwaam van zijn taak en bracht vanaf 11 meter de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Al met al een prima start van de competitie en volgende week tegen VVA Spartaan hetzelfde niveau halen, dan schieten we letterlijk uit de startblokken.

Tot volgende week in Amsterdam
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2322-overtuigend-begin#sigProId949243e8eb