FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

THRILLER

VVA-de Spartaan - FC VVC 1 uitslag 3 - 4 (1 - 2)

Vandaag de altijd leuke wedstrijd tegen VVA-de Spartaan op het programma. Een altijd voetballende ploeg hetgeen garant staat voor een open wedstrijd. Aangezien Thierry nog steeds geblesseerd is nam Neal weer de plek onder de lat in, terwijl ook Ruben eindelijk weer op de reservebank kon plaats nemen. Verder werd gestart met hetzelfde team dat SCW op de knieën had gekregen vorige week.

VVA Spartaan - FCVVC

Om 15:00 werd er afgetrapt aan De Laan van Spartaan onder een heerlijk najaarszonnetje en met weer talloze meegereisde supporters op de tribune. De ploegen begonnen beide een beetje aftastend aan de wedstrijd, waarbij Bodhi gelijk kon laten zien wat hij waard is, want de geroutineerde spits van de Amsterdammers is een plaaggeest voor menig verdediger en vooral door de lucht erg gevaarlijk. Laat dat nu net onze voorstopper's sterkste kracht zijn en boeiende duels ontpopten zich deze partij, met gelukkig Bodhi vaak als winnaar.

Na een kwartier spelen was dan gelijk de mooiste aanval van de wedstrijd. Mitchell stuurde Patrick weg op links die zijn man uitspeelde en voorgaf op Rezgar. Die had in een oogwenk gezien dat Kay er beter voor stond en stapte handig over de bal, waarna Kay de bal met een streep het doel injoeg.....Dachten we, want een voetje zorgde ervoor dat de bal tot hoekschop werd verwerkt. Deze corner leverde bijna alsnog de voorsprong op, maar de kopbal van Kevin smoorde in een kluts over de achterlijn.

Op slag van een half uur spelen joeg Kay goed door op de back van de Amsterdammers en ontfutselde hem de bal. De voorzet was op maat en Kevin kwam prima voor zijn man en schoot binnen. Lang genoten we niet van de voorsprong, want in bijna dezelfde minuut kon een middenvelder van de Spartanen ongehinderd aanleggen om Neal te verschalken en waren de teams weer in evenwicht.

VVC liet zich niet uit het veld slaan en zocht wederom de aanval. De altijd gevaarlijk opkomende Daniel ging eens voor eigen succes in plaats van de bal breed te leggen of voor te geven en bracht daarmee de verdediging zo in de problemen, dat Patrick van dichtbij VVC weer op voorsprong kon zetten.

Hierna vond een vervelende botsing plaats tussen twee Amsterdammers, waarbij de één met waarschijnlijk een gebroken kaak per brancard de aftocht moest blazen. We wensen hem namens iedereen bij VVC een spoedig herstel. De goed leidende scheidsrechter Nerlich had ondertussen al met beide team afgesproken de kleedkamer op te zoeken voor de rust. Weliswaar 7 minuten te vroeg, maar dan zouden we na de rust nog die 7 minuten spelen en vervolgens van helft wisselen. Uitermate creatief en goed improvisatiewerk van de leidsman!

Toen we dus weer aan de slag gingen was Daniel aangeslagen in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Laszlo. Rezgar kreeg een dot van een kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn inzet was te zacht om de doelman te verschalken. Tot het wisselen van helft was er nog een overtreding op Rigi, die met geel werd beloond.

Ook na het wisselen van helft was VVC gelijk bezig om de beslissing te forceren. Eerst was het Mitchell die rand 16 meter de bal in een vrije schietkans onbeheerst over het doel joeg. Een snelle spelhervatting van Neal resulteerde in een kopbal van Kevin, die echter ook geen doel trof, evenals een prachtige actie van Ajay in het vijandelijke strafschopgebied, die ook smoorde in de defensie. Mitchell werd vervangen door Jamil, om voorin de snelheid verder op te voeren, wardoor Kay net achter de voorhoede kwam te spelen. Maar zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. De altijd gevaarlijke corners van de Amsterdammers zorgden nu voor onoverkomelijke problemen in de Vennepse defensie en via de binnenkant van de paal verdween de bal in de goal en was de stand bijna een half uur in de tweede helft weer gelijk.

Elroy werd aan de kant gehaald voor Yorbin en met nog een minuut of zeven te gaan versierde Patrick weer handig een penalty tegen de ongelukkige Dasilvian (wie kent hem niet). Dit buitenkansje liet Patrick zich niet ontvallen en schoot de pingel feilloos binnen en VVC dus weer op voorsprong.

In de slotfase ontspon zich dan de apotheose toen we weer een tegentreffer moesten incasseren na desorganisatie in de achterhoede bij een vrije trap van de opponent en we op een gelijk spel afstevenden.

Op het moment dat we daar dan maar genoegen mee hadden genomen en de scheidsrechter de vinger al had opgestoken voor de laatste minuut, de ontlading.

Neal bereikte met een streep van een uittrap Kevin in de punt van de aanval die de laatste verdediger van de Amsterdamse defensie verschalkte en ook de keeper met een heerlijk rollertje passeerde voor de ultieme climax. Een perfecte teamprestatie, waarbij de mentale weerbaarheid en veerkracht ultiem op de proef werden gesteld, maar de eerste test werd prima doorstaan.

De vreugde bij alles en iedereen die VVC een warm hart toedraagt was groot en met twee gewonnen wedstrijden kunnen we zeggen dat we in ieder geval met een goed gevoel de komende wedstrijden ingaan. En dat is nodig, want zaterdag aanstaande komen de buren uit Hoofddorp naar Nieuw-Vennep. Die hebben wat recht te zetten, want nog niet gewonnen deze competitie, waarna de week erop een andere derby tegen Kagia in Lisserbroek op het programma staat (ook nog zonder puntverlies) en deze serie wordt afgesloten met een bezoek aan Badhoevedorp tegen Pancratius.

Tussendoor spelen we dan voor de KNVB beker nog tegen Hoofddorp (zondag 1) op 24 Oktober 's avonds om 20:00 uur, dus genoeg lekkere potjes om naar uit te kijken. Dat geldt ook voor uw leider en verslaggever, die echter drie weken zonniger oorden verkiest en zich 27 oktober thuis tegen DEM weer meldt.

Kortom heel veel succes de komende weken en kom allen uw cluppie aanmoedigen, de boys kunnen elke steun goed gebruiken!

Tot dan
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2326-thriller#sigProId500fed7e99