FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

VVC 1 WEER WINNAR IN DERBY

VVC 1 – Overbos 1 (1 - 0) 1 - 0

Na de spannende Thriller van vorige week stond vandaag alweer een derby op het programma tegen Overbos met een oude bekende als trainer (Maurice Kuijpers) op het programma, met de afwezige Arie Jaap hij zat namelijk in warmere oorden voor een kleine familie reünie, en een aantal geblesseerde spelers (Bodhi, Elroy) die op de training waren uitgevallen, wat aangeeft dat er scherp wordt getraind.

FCVVC1 OVERBOS1

In de wetenschap dat we mede hierdoor het eigenlijk wel eens lastig konden krijgen, en Overbos dat voor elke meter wil strijden gezien de stand in de competitie, onderaan met 0 punten konden we vandaag dan ook onze borst nat maken. Overbos startte dan ook erg opportunistisch met de lange bal op hun spitsen in te spelen , het gelegenheid duo Yorbin en laszlo, namen hun taken erg serieus want de gevaarlijk Maarten Wells werd door Laszlo vakkundig uitgeschakeld en kwam niet echt in het spel voor, Yorbin speelde erg taak bewust, in deze begin fase werden onze backs Daniël en AJ danig op de proef gesteld ,en stond onze keper Neal ook weer een puike partij te spelen en hield zijn doel vandaag dan ook schoon. Een z.g. Clean Sheet!

Na een minuut of 15 wisten we aardig onder deze druk vandaan te komen en kregen onze middenvelders Rezgar, Michel en Ridgi steeds meer vat op het spel van Overbos, met een aantal leuke acties wisten zij door de verdediging van Overbos te snijden maar jammer genoeg wist de heer A Pijlman (de scheidsrechter van vandaag) niet meer of hij deze dag voor zich zelf stond te fluiten of in dienst van gehele voetbal (lees de wedstijd).

Regelmatig werden onze aanvallers Patrick, Kay en Kevin onreglementair afgestopt maar deze man wuifde de overtredingen weg of was te beroerd om ze op een juiste manier te bestraffen (gele Kaart).
Deze man was dan ook ontegenzeggelijk de grootste tegenstander vandaag voor VVC, want als je geheel onverwacht 2-3 onterechte gele kaarten in de eerste helft uit gaat delen aan 1 team en de tegenstander mag wel dezelfde overtreding plegen zonder dat ze bestraft worden dan gaat menig neutrale bezoeker zich af vragen of deze man de wedstrijd kan lezen en begrijpen.

In de 20ste minuut kreeg Kevin een geheel onverdiende kaart omdat de scheidsrechter vond dat er een schwalbe werd gepleegd door Kevin, terwijl Kevin zich in zijn geheel hier niet mee bezig hield maar ook gewoon ten val werd gebracht in het zestien meter gebied. Complete waanzin dus.

Gelukkig wist Kevin deze negativiteit een positieve swing te geven want op aangeven van Patrick wist Kevin zich in de 33ste minuut vrij voor de keper te spelen en de 1-0 binnen te schieten.
Wat ondanks het aandringen van Overbos ook de ruststand was.

In de rust werden de zwaktes van Overbos nog eens aangehaald en besproken door Rick die vandaag niet echt duidelijk te verstaan was vanwege een koude op de keel.

De tweede helft liet een feller Overbos zien, dat zeker aanspraak wilde maken op 1 punt, maar onze verdediging stond goed Overbos creëerde een aantal kansen maar deze werden tot hoekschop verwerkt en hier wist Overbos slecht mee om te gaan. In de 65ste minuut werd Rezgar met een prachtige pas van Kevin alleen voor de keper gezet maar helaas stond het vizier van Rezgar vandaag niet scherp genoeg om de 2-0 binnen te schieten.

Kort hierna werd de goed spelende Daniël vervangen door de licht geblesseerde Elroy en schoof de goed spelende Laszlo naar de back positie, gelijk was te merken dat de lucht duels voor Elroy waren en we ook weer gevaarlijk waren over de rechterkant waar in de tussentijd Ruben erin kwam voor Mitchel. Regelmatig mocht Laszlo opstomen naar voren om dan met een voorzet onze spitsen te bedienen, tijdens een dergelijke spelsituatie werd Kevin in stelling gebracht

Hij werd echter door een verdediger met ongeoorloofde actie onder uit getrokken, waar een ieder een strafschop had verwacht voor VVC was onze man die z.g. de leiding moest hebben vandaag Kevin niet goed gezind en gaf hem zijn tweede gele kaart en moest Kevin tot ontsteltenis van iedereen het veld verlaten.

Met 10 man bleven we combineren en speelde wij met twee spitsen waar Overbos zijn handen vol aan had, Youri werd nog ingebracht voor Kay om meer strijd te verkrijgen op het middenveld. Maar op één of andere manier lukte het niet om Overbos met de rug tegen de muur te zetten, want een vijftien minuten voor tijd moest Neal met een aantal goede reddingen nog ingrijpen om de nul vast te houden, Overbos begon steeds slordiger te spelen en zo kon het gebeuren dat er nog een schandalige overtreding aan te pas moest komen om Rezgar af te stoppen, ook hierbij vond onze leidsman het voldoende om alleen maar een gele kaart te geven.

Gelukkig bleven de spelers van VVC rustig en kregen wij nog 1-2 kleine kansen maar het mocht niet meer baten, want de heer A Pijlman deed het enig wat hij vandaag wel goed deed en dat was de wedstrijd na 96 minuten affluiten, want hij vond dat er veel blessures waren waarvoor tijd bijgeteld moest worden.

De wedstrijd vandaag moeten we dan ook maar gauw vergeten, en toeleven naar de volgende Derby uit tegen Kagia volgende week in Lisserbroek.

Tot de volgende keer.
Groet Andries

Foto's Jan Klootwijk