FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

EERSTE VERLIES PARTIJ

Kagia 1 – VVC 1 ( 3-0) 3 - 0

Na de derby van vorige week stond er vandaag alweer een derby op het programma nu tegen mede koploper Kagia. Nadat Kagia vorig seizoen weer in West 2 was uitgekomen had de KNVB weer het lumineuze idee opgevat om deze vereniging weer in West 1 onder te brengen, dit tot ergernis van het bestuur van Kagia.

Alle andere teams van deze club spelen namelijk in West 2 maar de hoofdmacht moet in West 1 spelen, ook hier zijn de gedachten en ideeën van de KNVB weer ondoorgrondelijk.

KAGIA FCVVC

Neemt niet weg dat er vandaag een spannende pot voetbal was te verwachten, beide team stonden bovenaan waarbij Kagia een iets beter doelpunt gemiddelde had maar wel gelijk aantal punten, vol goede moed ging ons team dan ook na toegesproken te zijn door trainer Rick, ende nodige tips en wetenswaardigheden aan onze speler waren meegegeven, vetrokken naar Lisserbroek.

Nadat aan plichtplegingen vooraf aan de wedstrijd was voldaan mocht de wedstrijd onder leiding van de her Jager beginnen, na enig aftastende momenten, bleek de vooraf verwachte tactiek die Kagia kon hanteren niet werd uitgevoerd in plaats van dat zij vol druk zouden zetten, namen ze een afwachtende houding aan en speelde met twee spitsen zodat ze vanuit de tweede lijn een aantal keren gevaarlijk opkwamen.

Onze backs waren hier niet op voorbereid waardoor we in de begin fase werden overlopen, zodat we na 5 minuten spelen op 1-0 achterstand kwamen, onze mannen bleven positief gestemd.

Maar helaas na 15 minuten lag uit een zelfde situatie de 2-0 ook al in het netje, waardoor het ergste scenario denkbaar werd, dit moment vroeg om ingrijpen en in de 25se minuut werd er dan ook gewisseld, om meer stabiliteit te verkrijgen.

Hierna kregen wij een paar kleine kansen een bal die vanuit een ingekopte hoekschop van de doellijn verwijderd door een verdediger van Kagia, een schot dat vlak voor de keper van Kagia naast ging. Het begon erop te lijken dat we iets meer grip op de wedstrijd kregen, maar na 38 minuten spelen werd alle illusie op een gewonnen uitwedstrijd ons ontnomen omdat de nr. 7 van Kagia in onze zestien meter vrij mocht draaien om daarna de bal in de verre hoek achter onze keper te schuiven, we waren dan ook toe aan nieuwe impulsen en rust, want deze eerste helft was dramatisch vanuit van de kant van VVC.

De technische staf had dan ook geen goed woord over, voor de instelling waarmee het team aan de wedstrijd was begonnen, er werd dan ook op gehamerd om met inzet te spelen en de duels te winnen.

De tweede helft had een iets betere start als aan begin van de wedstrijd, we waren iets feller maar niet effectief in de afwerking, Kagia’s beste speler werd aan banden gelegd waardoor zij minder speelruimte kregen op het middenveld onze verdediging stond ook weer wat zekerder op het veld.

Maar ondanks deze kleine verbeteringen leverde ons dat geen winstpunten op, gedurende de tweede helft probeerde Kagia nog wel tot score te komen, maar met een 3-0 voorsprong vonden zij het ook wel best. Jammer genoeg eindigde wij met 10 man omdat één van onze verdedigers zijn tweede gele kaart pakte bij het tegenhouden van een doorgebroken speler, de rest van het team bleef ondanks de druk die Kagia opvoerde om nog meer te scoren en de kansen die zij creëerden dat VVC met kunst en vlieg werk aardig stand hield en de stand ook niet meer verder uitliep.

Zo zagen we dan ook het vuur (als dat er al was) uit de wedstrijd weg vloeien en werd de wedstrijd alleen nog voor de statistieken uitgespeeld.

Maar gelukkig is er ook een stukje realiteitsbesef aanwezig binnen het team en de staf, met de conclusie dat we vandaag gewoon te slecht waren om enige aanspraak te maken op de winst of een gelijkspel, en dat we ondanks het verlies gewoon nog op een derde plaats staan en we vandaag genoeg gezien hebben om voor de verdere competitie hiervan te leren. ( de zogenaamde leermomenten.)

Tot volgende week bij de uitwedstrijd tegen Pancratius in Badhoevedorp

Groet Andries

Foto's Jan Klootwijk