FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

ONGELUKKIGE VERLIESPARTIJ

Pancratius 1 – VVC 1 uitslag 4 - 1 (2-0)

Vol goede bedoelingen mochten we deze week vertrekken naar Badhoevedorp om tegen Pancratius zaterdag te spelen, het gegeven voor de wedstrijd van vandaag was dat we een aantal spelers moesten inpassen omdat Elroy en Patrick door schorsing en blessures niet konden spelen, en de afwezigheid van de langdurig geblesseerde Bodhi en Thierry gaat dan wel zwaar wegen.

Hierbij kwam nog dat Mitchel aangaf dat zijn opa ernstig ziek was en hij wellicht niet optimaal kon functioneren vanwege de kans op overlijden dit weekend. Gelukkig konden we weer beschikken over Laszlo die terug was van een tripje, Daan uit het tweede en met een gretige Kevin en Ruben waarvan de laatste weer wat speelminuten mocht maken.

Tijdens de bespreking werd deze zaken dan ook besproken door Rick, maar ook de mogelijkheden waar het team vanuit kon en eigenlijk ook moest gaan voetballen, samen met de leer momenten van vorige week nog in het hoofd zou dat deze wedstrijd dan ook goed moeten komen.

Op een ongebruikelijk tijdstip 15.15 uur mocht de wedstrijd starten, de goede bedoelingen ten spijt stond Pancratius na 4 minuten al op 1-0 voorsprong blijkbaar moest de verdediging bestaande uit Laszlo, Yorbin, Ayja, en Daan nog aan elkaar wennen want gedurende deze eerste fase was het erg onrustig van onze kant.

Maar gedurende de eerste helft kwamen we iets meer in ons ritme en werden we voetballend ook beter we hadden een paar leuke momenten maar hier waren onze aanvallers Kay, Kevin en Ruben net niet scherp genoeg of werden de acties van onze middenvelders Rezgar, Mitchel of Ridgi te ver door gevoerd waardoor elke aanval stuk liep op de bus van Pancratius die in/ rond de zestien meter stond geparkeerd.

Maar in de 10de minuut stond de deur van de bus open want Kevin werd door een paar prachtige combinaties gelanceerd en mocht vrij doorlopen op de keper van Pancratius maar helaas, daar was de bekende man met de vlag en gaf aan dat Kevin buitenspel gestaan zou hebben, hier waren enig twijfels over maar het zij zo, geen 1-1 dus!

Zoals eerder gezegd stond de bus aardig geparkeerd want onze tegenstander kon alleen maar met de lange bal of een snelle counter hun spits bereiken wat een aardige handenbinder was hij gebruikte dan ook regelmatig zijn handen en armen om met duw en trek werk langs Yorbin of Laszlo te komen dit tot grote ergernis van beiden, maar zolang de scheidsrechter niet fluit moet je doorgaan en een paar keer werd het doorgaan verzaakt bleven we twijfelend staan.
Rond de 18de minuut verzaakte ons middenveld om de wisselwerking tussen de nr. 9 en 10 van Pancratius op te pakken met als gevolg dat de nr. 10 door het hart van onze verdediging mocht opstomen naar de goal van Neal die kansloos was en zo stond het dan ook 2-0.

Onze boys lieten zich niet kennen mede door de inzet van Kay, Rezgar en Mitchel werden wij voetballend sterker gedurende het verdere verloop, en durf ik rustig te stellen dat we de boven liggende partij waren, de spelers van Pancratius moesten dan ook regelmatig fysiek ingrijpen om onze spelers te stoppen, maar de vrije trappen leverde niet meer op dan een achterbal of hoekschop. Zodoende kwamen we dan ook niet verder dan een ruststand van 2-0.

De tweede helft waren we vooral in de begin fase erg sterk we creëerden dan ook een paar prachtige kansen, door de inmiddels ingevallen Yamil voor Ruben, met zijn eerste actie kwam hij alleen voor de keper deze stopte de goed ingeschoten bal maar Yamil zag Kevin vrijstaan en hij haalde doeltreffend uit voor 2-1 in de 49ste minuut.

Met deze snelle aansluitingstreffer kregen onze spelers weer hoop en zagen we onze kansen op een overwinning steeds groter worden mede door het gevaar van Yamil en Kay die regelmatig in de zestien voor de keper opdoken en hij alleen met het nodige kunst en vliegwerk zijn doel wist schoon te houden.

In de 55ste minuut werd Kay over rechts ingespeeld en haalde vernietigend uit maar helaas was er een speler van Pancratius die zich voor de bal gooide en zodoende onze gelijkmaker om zeep hielp, wij bleven onze tegenstander aardig onder druk houden, Pancratius was in deze fase de onderliggende partij en kon met een paar spaarzame uitbraken nog bij Neal komen. Halverwege de tweede helft moest Kay na een actie langs de zijlijn waarbij hij ongelukkig terecht kwam zwaar geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Tim. Terwijl een ieder op de gelijkmaker van onze kant rekende kreeg Pancratius in de 65ste minuut een vrije trap toegewezen, na een niet zo slimme actie van Neal op de rand van de zestien meter.

De aanvoerder van Pancratius wist deze kans voor hen op een prachtige wijze te verzilveren door de bal over de muur onbereikbaar voor Neal in verre hoek te krullen waardoor de onterechte 3-1 een feit was.Waarschijnlijk waren onze jongens door de goal en het verlies van Kay wat van hun stuk, we werden slordiger en gaven steeds meer ruimtes weg, omdat we ook 1;1 gingen spelen werd Yorbin nog gewisseld voor Youri om toch nog iets te forceren. Maar zoals eerder gezegd kregen de spelers van Pancratius meer ruimte en vanuit weer een counter waarbij niet iedereen stond op te letten kon de nummer 8 van Pancratius vrij door lopen en verzilverde voor hen de 4-1. Kort hierna kregen zij nog een kans waarbij echter de paal van onze goal in de weg stond anders had de uitslag nog groter kunnen zijn.

Jammer maar helaas een verloren wedstrijd waarbij gezegd moet worden dat wij voetballend de bovenliggende partij waren, maar ook nu blijkt dat wanneer het voetballend niet lukt we andere manieren moeten hanteren om toch de 3 punten proberen binnen te halen, onder andere door hard te werken en slimmer te spelen.

Kortom weer een les voor de volgende keer.

Voor nu de accu’s weer opladen want, aanstaande woensdagavond de bekerwedstrijd thuis tegen Hoofddorp zondag en aanstaande zaterdag de thuis wedstrijd tegen het fysiek sterk spelende Beverwijk, kortom met de smalle groep die nog fit is en kan spelen zullen we een zware week gaan krijgen.

Groet Andries