FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

PASSIE LEVERT PUNT OP

FC VVC 1 - rkvv DEM 1 uitslag 1 - 1 (0 - 0)

Nog wat onwennig stapte uw verslaggever het complex op afgelopen zaterdag. Een jetlag van hier tot Paramaribo en de kou trotserend, slaagde ik er toch in contact te leggen met de staf en de spelersgroep, die tot mijn grote schrik aardig bleek uitgedund.

FCVVC1 DEM1

Kay waarschijnlijk de rest van het seizoen buitenspel (sterkte kerel), maar ook Thierry, Elroy, Ruben, Laszlo, Bodhi in de ziekenboeg, terwijl Daniel na een weekje vakantie, ritme pakte in het tweede. Deze wonnen overigens knap maar te krap van CSW 3, zodat de gevarenzone even verder weg is.

Het eerste trad aan tegen DEM uit Beverwijk, een fysiek sterke ploeg en getuige de stand op de ranglijst op gelijke hoogte met VVC. De competitie is ongemeen spannend, want voorlopig staat alleen op Kagia geen maat, nog steeds ongeslagen, maar verder wint iedereen van iedereen voorlopig en staat Overbos - geheel tegen ieders verwachting in - roemloos onderaan.

Met dus een gelegenheidsopstelling werd er afgelopen zaterdag afgetrapt op een droog, maar koud sportcomplex. DEM kwam aanmerkelijk beter uit de startblokken en maakte het de thuisploeg erg lastig. Een knal van een meter op 20 belandde tot opluchting van Neal en alles wat VVC een warm hart toedraagt op de lat.
Het antwoord kwam over rechts, waar Jamil weer eens langs een verdediger spurtte en de bal keurig teruglegde op Kevin. Zijn inzet werd geblokt en ook de rebound van Rezgar mistte doel.

Halverwege een herhaling van zetten: Jamil kapte keurig zijn verdediger uit op de achterlijn, bracht Kevin in stelling, maar een Beverwijker verdediger bracht met een onmogelijke sliding redding. Zo brak de rust aan met de beginstand, 0-0!

Gelijk na rust was VVC achterin niet geconcentreerd en kon DEM profiteren. Dus moesten de zaken anders aangepakt gaan worden. Weer was het Kevin die zijn ploeg op sleeptouw nam en in de vijandelijke 16 een handsbal forceerde. De toegekende strafschop was voor Patrick geen probleem, zodat de stand al snel weer gelijk was.

Er ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht, waarbij af en toe over het randje gespeeld werd, maar over het algemeen wel fair. Kansen waren er aan beide kanten en VVC mocht van geluk spreken dat een goal van DEM in de 70e minuut wegens buitenspel werd geannuleerd.

Zo hielden de beide teams elkaar in evenwicht en bezet VVC na deze speeldag met nog 3 teams een gedeelde derde plaats. Volgende week naar en tegen IJmuiden zullen we hopelijk weer een aantal geblesseerden zien terugkeren, om ook voor het tweede weer wat ruimer in de spelers te komen zitten.

Tot volgende week
AJ

Foto's Jan Klootwijk