FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

HET KAN VERKEREN

IJmuiden 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 1 (1 - 0)

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd in en tegen IJmuiden op het programma, want de laatste jaren wisten we daar niet te winnen, sterker nog, het waren kansloze nederlagen tegen een spelstijl en team dat ons duidelijk niet ligt.

Met nog steeds een overschot aan blessures, werden we door ziekte van Youri ook op de wedstrijddag nog genoodzaakt aanpassingen te maken. Dat het tweede hierdoor noodgedwongen met twee spelers van O17 moest afreizen naar de toekomst, is een vuig teken.

VVIJMUIDEN FCVVC

Onder een fris najaarszonnetje werd om 14:30 afgetrapt en waren de intenties duidelijk. IJmuiden loerde middels de omschakeling vanuit de as op de kansen, terwijl VVC Rezgar als extra slot op de deur hield vanuit het middenveld. Het eerste kansje was voor VVC toen Patrick in de 10e minuut een corner op het hoofd van Kevin plaatste, maar de inzet kon de keeper van IJmuiden niet verrassen. De thuisploeg was met name gevaarlijk door het centrum, waar de spelmaker samen met de spits voor het nodige gevaar zorgde en met moeite beteugeld konden worden.

Wellicht combineerde IJmuiden iets makkelijker en zorgde voor de nodige problemen voor Neal - die nog steeds de aan zijn terugkomst werkende Thierry verving - maar aan de andere kant vormde Jamil een constante dreiging voor de IJmuidense defensie, terwijl een vrije trap van Patrick in de 30e minuut, rakelings langs de kruising vloog.

Toch kwam IJmuiden op voorsprong en dat was gezien het spelbeeld wel verdiend, al gaven we wederom het doelpunt cadeau, door tot twee keer toe, niet resoluut de bal uit de eigen 16 weg te werken. Kort hierop kon IJmuiden de wedstrijd al min of meer in het slot gooien, toen we wederom achterin liepen te stuntelen. De volley ging gelukkig voor alles wat VVC een warm hart toedraagt via de binnenkant van de paal terug het veld in en ook vlak voor rust behoedde Neal ons voor een verdubbeling van de score, toen de spits van IJmuiden opeens alleen voor hem opdook!

Het hoeft geen uitleg dat onze trainer in de rust "not amused" was en dat in niet mis te verstane woorden kenbaar maakte. Toch was het niet goed doorgedrongen, want gelijk na rust was het wederom IJmuiden dat de beste kansen kreeg, maar gelukkig hield Neal ons overeind. Langzamerhand gingen we meer voetballen en na een mooie één twee tussen Rezgar en Jamil, moest de IJmuidense keeper tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen ten koste van een corner.

Zowel VVC als IJmuiden gingen wisselen en verbruikten al hun wissels, met nog een half uur spelen. Kevin was wederom doeltreffend na een prima actie van Jamil uit een pass van Ajay en bewees eens te meer een neusje voor de goal te hebben. Hierna moest IJmuiden met 10 man verder na een ongelukkige botsing en kreeg VVC de beste kansen. De wedstrijd was gekanteld en het laatste kwartier was het vooral Ruben die met een prachtige volley ongelukkig was dat de bal aan de verkeerde kant van de paal ging.

De allerlaatste minuut was het billenknijpen, toen Neal werd beticht van het buiten de 16 oprapen van de bal en met rood moest vertrekken. De hieruit voortvloeiende vrije trap werd gelukkig voor ons Vennepers vrij onbesuisd over het doel van stand-in keeper Daniël geschoten.

Zo eindigde deze thriller merkwaardig. IJmuiden had de beste kansen om de drie punten te veroveren, maar door de kansen niet te benutten hielden ze VVC in leven en gaven de ruimte om twee punten te verliezen, terwijl met een beetje meer geluk, VVC nog 3 punten had kunnen stelen.

Al met al dus een uitslag waar we prima mee kunnen leven en blijft de competitie ongemeen spannend, al lijkt er voorlopig op Kagia geen maat te staan. Maar nu ook de onderste ploegen punten gaan pakken schuift alles vanaf plek 2 (KHFC) dichter in elkaar en bewijst eens te meer dat deze jaargang iedereen van iedereen kan winnen (of verliezen natuurlijk)

Volgende week een weekje rust en hopen dat de blessuregolf dan enigszins geluwd is en we weer voltallig met zowel eerste als tweede de competitie kunnen hervatten tegen respectievelijk United DAVO en BOL 2 op 17 november.

Tot dan
AJ

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2382-het-kan-verkeren#sigProId2fe86dd1d5