FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

DRIEPUNTER!!

FC VVC 1 - United DAVO 1 uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Prachtige voetbalcondities deze zaterdag, al was volgens velen het windje wel venijnig koud. Maar verder een stralende -weliswaar laagstaande - najaarszon en een prima bespeelbare grasmat.

FCVVC 1 - UNITED DAVO 1

De tegenstander vandaag beloofde ook veel, want sinds United DAVO sinds deze competitie alles op de zaterdag zet, moesten ze wel een steker elftal hebben dan afgelopen jaargang. Verloren we vorig jaar de thuiswedstrijd met 2-3, in Haarlem wonnen we met 2-3, dus beloofde een spannende pot te worden.

De ziekenboeg dunt enigszins uit, maar aan andere kant hebben we een aantal vervelende en langdurige blessures. Elroy in ieder geval tot aan de winterstop en Kay het hele seizoen uitgeschakeld zijn gevoelige aderlatingen, maar positief nieuws aangaande Thierry weer inzetbaar en extra handig met Neal geschorst na de rode kaart bij IJmuiden en Bohdi weer even gespeeld in tweede.

Nadat onze pupil van de week prima had gescoord mochten we aftrappen. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en de eerste grote kans was voor VVC toen Mitchell Patrick goed wegstuurde. Helaas stond zijn vizier niet scherp en had ook gemist dat Kevin voor het doel in goede scorings- kans was gekomen. Rezgar gaf even later goed voor en de trefzeker lijkende kopbal van Kevin werd met de voet gekeerd door de Haarlemmer goalie.

Toch was ook United DAVO een paar keer gevaarlijk en dicht bij de openingstreffer, maar met wat kunst en vliegwerk hielden we stand. Donny haalde een bal van de lijn en ook Thierry moest zich laten gelden. Toch was het VVC dat de leiding nam. Na een half uur spelen draaide Stef zich in de vijandelijke zestien goed vrij en trof onhoudbaar voor de keeper het net. Een bevrijdende treffer, aangezien eindelijk eens iemand anders dan Patrick of Kevin zich doeltreffend toonde! Even later was Stef bijna weer doeltreffend, toen hij met een bekeken bal de te ver voor zijn doel staande keeper probeerde te verschalken, maar helaas voor ons verdween de bal op het doel in plaats van erin.
Toch betekende een moment van oplettendheid achterin even later bijna de gelijkmaker, maar ook hier bracht Thierry redding. Op slag van rust stuurde Kevin met een prachtige steekbal Patrick weg, maar zijn inzet werd door de Haarlemmer sluitpost met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerkt.

In de rust bleef Ruben achter en mocht Jamil zijn opwachting maken om met nog meer snelheid de United verdediging te teisteren. Het eerste echte doelgevaar kwam echter aan de andere kant en dit keer bracht Ajay redding. De betere kansen waren echter voor VVC, dat echter moeite had de bevrijdende 2e treffer te scoren. Pogingen van eerst Jamil - na een prachtige pass buitenkant voet van Rezgar - en even later voor Kevin na een bekeken overstapje van Patrick, bleken niet doeltreffend en het gevaar bestond dan ook dat we in het mes zouden lopen. Tenslotte wordt de kans op de gelijkmaker groter, als je zelf niet scoort.
Laszlo werd ingebracht ten koste van Mitchell. Patrick schoot uit een moeilijke hoek op de paal, maar misschien stond Kevin er wel beter voor?
Met nog 10 minuten te gaan werd Youri ingebracht voor Stef en bijna was het gelijk raak door diezelfde Youri, zou wel een droomwissel geweest zijn zeg....!

Afijn, de spanning bleef tot echt in de allerlaatste minuut Jamil op avontuur ging langs de achterlijk en Kevin in staat stelde om dan toch de wedstrijd te beslissen...Eindelijk!

Zo bleven dus de drie punten in Nieuw-Vennep en bleef het nog lang onrustig aan de Montreallaan.☺

Tot volgende week
AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2399-driepunter#sigProId1caa5c6dfd