FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

OP KARAKTER

ZSGOWMS 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 3 (3 - 1)

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen die beroemde fusieclub uit Amsterdam, waarbij het uitspreken van de naam bij diverse mensen toch een tongbreker blijft. Winnen daar bleek vorig jaar onmogelijk in één van de beroerdste wedstrijden ooit en vandaag zou er dus iets rechtgezet kunnen worden.  De aanloop zelf was rommelig, want op het allerlaatste moment bleek er voor het tweede geen bereidheid om clubbelang boven eigenbelang te stellen en moesten ze noodgedwongen de wedstrijd tegen en in Volendam afzeggen. Absolute schande dat dit in een club als de onze kan gebeuren!!!

Met Rigi, Ruben, Daniël en Neal op de bank, werd het strijdplan duidelijk. Hoog druk zetten om de opbouw van ZSGOWMS te ontregelen, want zouden ze hun favoriete s[pelletje vanuit de omschakeling kunnen uitvoeren, was het alle hens aan dek, zo leerde de ervaring uit het verleden en zouden in dit geval ook de garantie voor de toekomst blijken.

De eerste kans was voor VVC toen Rezgar Jamil langs de flank wegstuurde, maar niet doeltreffend kon afronden. De Amsterdammers schoten en even later ging Jamil weer goed door op rechts, maar tot tweekeer toe werd zijn poging om een medespeler te bereiken geblokt. Uit de hieruit ontstane corner deed Kevin bijna alles goed, maar zijn kopbal naar de grond werd op miraculeuze manier gered door de keeper.

Halverwege de eerste helft had Donny de kans om de score te openen, maar in plaats verwoestend uit te halen, probeerde hij Kevin te bereiken. En nu bleek gelijk het wapen van de gastheren. Vanuit de omschakeling waren ze razendsnel op onze helft en werd de te vroeg uitgelopen Thierry eenvoudig gepasseerd, 1-0.

Het werd even later nog erger, toen niet resoluut genoeg uitverdedigen van Yorbin de Amsterdammers de 2-0 op een presenteerblaadje aangereikt kregen. VVC leek in te storten, het verval was verschrikkelijk om te aanzien, zeker nadat nog geen twee minuten later weer niet attent werd ingegrepen en ZSGOWMS met een fraaie afronding voor 3-0 zorgde. VVC leek zich eindelijk te rechten en na een mooie aanval legde Kevin de pal panklaar voor Donny, die echter over mikte. Vlak voor rust kwam de treffer dan toch, een als voorzet bedoeld schot van Patrick dwarrelde over de verbouwereerde keeper in de goal. Zo brak de rust aan met een sprankje hoop.

Na enige niet mis te verstane woorden van onze trainer in de rust, werd de tweede helft een ander strijdplan gekozen. Bodhi mist nog wat ritme en bleef achter ten faveure voor Daniel. Achterin dus één op één, om zo snel mogelijk te aansluitingstreffer te maken. Patrick was dichtbij toen hij op een pass van Rezgar keurig te achterlijn haalde, maar geen medespeler kon bereiken.

Met nog een half uur te spelen, was het de tijd om risico's te nemen en iets te forceren. Stef en Jamil gingen naar de kant en Ruben en Rigi moesten de impasse doorbreken. Het resulteerde gelijk in de mooiste aanval en dito goal van Kevin. Op het middenveld werd de laatste training keurig in praktijk gebracht en middels een aantal keren één keer raken op het middenveld, kwam de bal via Donny bij Kevin, die de aansluiting verzorgde. Drop endrover was nu het devies en de kansen waren er. Vooral Patrick kreeg een dot toen de keeper al lag na een vrije trap van Donny. maar alsnog de inzet wist te keren. Kevin was ook dichtbij toen een Donny weer prima voorzet en de snoeiharde kopbal op de kruising uiteen spatte. Uiteindelijk was het Donny, die een prima wedstrijd bekroonde met een formidabele volley na een voorzet van Ruben.

Vlak hierop blies de scheidsrechter voor het einde en moesten we berusten in wat misschien wel een gemistte kans was om de schande van vorig jaar uit te wissen. Aan de andere kant is ook mentale weerbaarheid en karakter getoond, door uit een schier kansloze situatie terug te knokken.

Volgende week thuis tegen Stormvogels - met eveneens 15 punten - de kans om een gaatje te slaan naar de achtervolgers en ons meer in de kopgroep te nestelen. Het gaat dus werkelijk ergens om. Zeker nu ook Kagia punten gemorst heeft, tegen uitgerekend Stormvogels.

Tot volgende week