FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

SPANNENDE POT

FC VVC 1 - IJVV Stormvogels 1 uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Onder niet al te beste weersomstandigheden moest de kraker tegen die ander club uit IJmuiden afgewerkt worden. Hoewel er weinig echte regen van betekenis viel tijdens de wedstrijd, was het met een ijzig windje bar koud en datzelfde windje zorgde voor de nodige uitdagingen in het voetbalspelletje.

Uit de voorgaande jaargangen bleek Stormvogels uit een goed voetballende ploeg te beschikken met enkele vaardige spelers en fysiek ook hun mannetje stonden. Zo werden we in beide wedstrijden vorig seizoen niet kansloos, maar wel verdiend op een nederlaag getrakteerd.

FCVVC Stormvogels

De stand op de ranglijst gaf aan dat we allebei op de 4e plek staan, met evenveel punten, maar een positief doelsaldo van 5 goals in het voordeel van Stormvogels. Rick had zijn huiswerk goed gedaan en ondanks het wegvallen van Daniël vlak voor de wedstrijd, kon dit opgelost worden door Rezgar in de rechterzone te posteren en Ajay en Bodhi in de mandekking. Vooral de IJmuidense nummer 10 was een beducht gevaar, dat zoveel mogelijk door Bodhi geëlimineerd moest zien te worden.

De storm van de Vogels begon gelijk na het eerste fluitsignaal en VVC had letterlijk de handen vol aan de aanvalsgolven richting Thierry. Heel erg gevaarlijk was het echter niet voor ons doel, of het moet een schot op de paal zijn geweest na vermeend buitenspel, maar de vlag van Andries bleef omlaag en ook de rebound kon niet worden benut, tot opluchting van alles was VVC een warm hart toedraagt. Bodhi was in een iets te druistige poging om de bal te spelen op de bon geslingerd, maar belangrijker was dat de kustbewoners er niet in slaagden een opening te vinden in onze defensie.

Ondanks het overwicht van Stormvogels wist VVC het eerste half uur verder goed te doorstaan en kwam na een kleine omzetting op het middenveld, meer aan het eigen spelletje toe. Rezgar stoorde goed door voorin en bracht de defensie zo in de problemen, dat Kevin een niet te missen kans kreeg, de inzet ging echter aan de verkeerde kant van de paal achter. De tegenstander schrok hier ook weer van en moest aan de noodrem trekken toen Ruben op avontuur ging langs de rechterflank, beloond met geel. Diezelfde Ruben schoot op slag van rust weer langs de tegenstander, de voorzet op Kevin was op maat, maar de inzet werd helaas geblokt.

Zo brak de rust aan met een brilletje op het scorebord, een terechte stand, waar na de rust, met het windje enigszins in de rug, op voort geborduurd kon worden.

begin tweede helft waren de eerste kansjes voor de bezoeker uit dode spelmomenten, maar Stef en later Ajay smoorden het aanvallend gevaar in de kiem. VVC werd ook uit een corner van Patrick gevaarlijk toen Kevin net naast kopte. Even later was het de onvermoeibare Donny, die een voorzet van Ruben keurig terugkopte op Kevin, maar zijn kopbal werd gekeerd door de keeper. Diezelfde keeper werd even later gered door een medespeler, toen Donny een corner, gedragen door de wind, bijna in één keer prikte.

Met nog twintig minuten te spelen werd de moegestreden Patrick vervangen door Jamil en ging Ruben op "10" spelen. Eerst werd Stormvogels nog een paar keer gevaarlijk, maar Thierry bewees weer helemaal terug te zijn en redde katachtig, voordat VVC het slotakkoord opeiste.

Zowel Jamil twee keer, als Donny kwamen oog in oog met de IJmuidense sluitpost, die zijn team - al dan niet met het nodige keepersgeluk, òf te onrustige doelpogingen van onze aanvallers - op de been hield. Rigi en Youri kwamen nog voor Mitchel en Kevin, maar deze spannende wedstrijd eindigde zoals die was begonnen en daar konden beide partijen uiteindelijk vrede mee hebben.

Als afsluiting vermeldenswaardig, dat onze gast scheidsrechter - want uit Vlaardingen, West 1 - streng doch rechtvaardig floot en zelf Patrick aangaf dat die man een prima wedstrijd had gefloten. Dan moet het haast wel zo zijn toch en ik kan het alleen maar eens zijn!
En van diezelfde Patrick onze lezersvraag: "Weet u nog wanneer FC VVC 1 voor het laatst gelijkspeelde met 0-0?" Antwoord: "De laatste keer thuis was tegen Amstelveen Heemraad op 16 maart 2013 en uit tegen Jos Watergraafsmeer, op 21 september in datzelfde jaar, meer dan vijf jaar geleden dus!"

Volgende week gaan we naar Heemstede, waar VEW ons ontvangt en waar we hopelijk de gelijke spelen weer af kunnen sluiten met een overwinning, alvorens we de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen HYS afwerken.

Tot volgende week
AJ

Foto's van Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2410-spannende-pot#sigProId5e3e661a57