FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

DOMPER

FC VVC 1 - HYS 1 uitslag 0 - 1 (0 - 0)

FCVVC1 HYS1

Was het vorige week vooral winderig, deze zaterdag was het én winderig én bar koud, zodat de omstandigheden voor speler, maar vooral voor toeschouwer, weinig plezierig waren. Tel daarbij op dat het ook nog eens een bar slechte wedstrijd was en de winterstop begint in mineur.

Wat eraan vooraf ging: Met de ervaring van vorige week in Heemstede nog vers in het geheugen werd vandaag geopteerd om eerst tegen wind te spelen en in de tweede helft richting kantine de punten in Nieuw-Vennep te houden.

Daar kwam bar, maar dan ook bar weinig van terecht. Ondanks de ongetwijfeld goede intentie, bleken de bezoekers behendig en ook venijniger in de duels, teneinde deze te winnen. Daardoor kwamen wij niet aan voetballen toe en had onze verdediging de handen vol aan de beweeglijke aanvallers van HYS.

Dat we niet scherp waren, bleek na een minuut of tien, toen we in de omschakeling opeens in een overtal van 4 tegen 1 kwamen, maar Ruben deze niet doeltreffend wisten af te ronden.
Even later ging Patrick goed door naar de achterlijn en legde de bal terug op de mee opgekomen Ajay, die zijn schot geblokt zag. In de rebound pegelde Rigi langs de voor ons verkeerde kant van de paal.
HYS was voetballend beter, maar wist geen echte kansen te creëren, anders dan een overzeilend schot van afstand. Zo brak de rust met een 0-0 aan, en zouden we gesteund door de wind in de rug orde op zaken stellen.

Donny verving de nog niet volledig uitgeziekte Daniël. Van orde op zaken stellen kwam dus weinig terecht, sterker nog, HYS opende de score na weifelend optreden in onze defensie. Even daarvoor waren we al gewaarschuwd, toen een vrije trap van de Haarlemmers door de muur in de korte hoek ging, maar Thierry in een reflex de bal weg bokste.

Ondanks een overwicht van VVC, bleef HYS redelijk eenvoudig overeind, omdat we weinig wisten te creëren, of het moeten schoten zijn geweest van onder andere Kevin, die echter een prachtig naar de hoek zwevende keeper, zijn inzet zag klemmen. Jamil en Youri werden nog gebracht voor Ruben en rigi, maar het mocht niet meer baten.

Uithuilen en na de winterstop opnieuw beginnen, om te zorgen weer aansluiting te krijgen bij de bovenste helft van de ranglijst, om dit seizoen nog enige glans te geven.

Het meest positieve van deze zaterdagwas evenwel, dat de mannen van het tweede een uiterst belangrijke, maar vooral door middel van prima voetbal, weer eens wonnen, zodat met een goed resultaat volgende in en tegen Volendam, de tweede seizoenshelft met meer vertrouwen tegemoet gezien kan worden.

Tot na de winterstop en vanaf deze plaats wens ik iedereen alvast fantastische feestdagen, namens hoffotograaf Jan Klootwijk en ondergetekende

AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/2421-domper#sigProId21679b6992