FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

HEERLIJKE OVERWINNING

United DAVO 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 3 (0 - 1)

UINTED DAVO - FCVVC

Ondanks afgelasting door de KNVB van het jeugdvoetbal in de ochtend, bleken de omstandigheden voor het edele voetbalspelletje ideaal. Het complex aan de Montreallaan lag er prachtig bij en ook aangekomen in Haarlem, bleek het veld prima bespeelbaar. Het had gelukkig ook nog opgehouden met regenen, zodat de condities voor een lekker potje voetbal gewoon goed te noemen was.

Patrick nog ziek en Elroy nog steeds geblesseerd, togen we richting het Spaarne, in de wetenschap dat Ryan zijn opwachting zou maken in de hoofdmacht van VVC als controlerende middenvelder. Rick had vooraf een vlammend betoog gehouden dat de teamspirit weer terug moest en iedereen zijn verantwoordelijkheid moest pakken om een debacle als twee weken geleden te voorkomen. En hoe het ook zij, het leek erop alsof het was geland.

Na eerst nog even door de scheidsrechter te zijn gewezen op contrasterende kousen, konden we gelukkig van onze opponenten kousen in bruikleen krijgen voor de match. Stylisten zullen niet helemaal gecharmeerd zijn van de rode kleur van de kousen bij het verder oranje tenue, maar we konden in ieder geval spelen.

Met Kevin als aanspeelpunt in de spits en Ruben als diepgaande speler, brachten we de verdediging van de Haarlemmers regelmatig in verwarring, al was de aansluiting vanaf het middenveld een aandachtspuntje. Waren wij in het begin de bovenliggende partij, halverwege de eerste helft kwam United DAVO gevaarlijker door, maar gelukkig stond het achterin onder aanvoering Yorbin en vooral Bodhi – die al zijn (lucht)duels weer won - goed. En werd het echt gevaarlijk, was daar Thierry die als betrouwbare sluitpost fungeerde.

Over links kwamen we eind eerste helft door goed afjagen van Donny goed door en rondde Stef een voorzet van Kevin prima af in de korte hoek. Een enorme opsteker op slag van rust en met een 0-1 ruststand aan de thee!

Helaas kon Ryan niet verder na rust, aangezien de onwillige hamstring weer ging opspelen. Hopelijk valt het mee, maar Niels was zijn vervanger. We konden onze borst nat maken, want onze regenstander was er alles aan gelegen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Tot halverwege de eerste helft hielden we goed stand, maar weifelend uitverdedigen kostte ons uiteindelijk de tegentreffer toen Ajay op links van de bal werd gezet door zijn directe tegenstander. De daaropvolgende voorzet werd nog weggewerkt, maar op de pegel vanaf 20 meter recht voor het doel, moesten we het antwoord schuldig blijven en stond de – overigens verdiende – gelijkmaker op het scorebord.

Compliment voor de ploeg, dat anders dan twee weken geleden, nu de ruggen werden gerecht en er daadwerkelijk spirit werd getoond. Met nieuw bloed – Daniël voor Stef en Laszlo voor Mitchel – werd naar de driepunter gezocht in het laatste kwartier. Bijna waren we succesvol, toen de Haarlemse keeper een schot loste, maar helaas ging de bal naast en niet in de goal.
De corner werd door Donny met een prima curve voorgezet en ondanks protesten van de grensrechter werd de kopbal van Kevin goedgekeurd en was de voorsprong daar. Kort hierop had Kevin de wedstrijd gelijk op slot kunnen gooien toen hij alleen voor de keeper opdook, maar helaas bleek de laatste dit één op één gevecht te winnen.
United DAVO kwam hierna met 10 man te spelen door een tweede gele kaart en was het uiteindelijk Daniël, die uit een weer prachtig aangesneden vrije trap van Donny, de verlossende 1-3 langs de keeper kopte.

De laatste minuten probeerden de Haarlemmer het nog wel, maar VVC hield stand en de overwinning was daar. Een perfecte teamprestatie, waarin we hopelijk ons ware gezicht hebben getoond en als eenheid opereerden.

Overigens dateerde de laatste overwinning van 17 november, uitgerekend ook tegen deze tegenstander, die toen met 2-0 aan de zegekar werd gebonden.

Volgende week naar Rijssenhout, weer een derby en dan moeten we laten zien dat deze heerlijke overwinning geen ééndagsvlinder was.

Tot dan AJ