FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

DRIEPUNTER IN DERBY

SCW 1 - FC VVC 1 uitslag 0-2 (0-0)

SCW1 - FCVVC1

Inderdaad geen ééndagsvlinder, zoals vorige week in het slotakkoord gememoreerd. De altijd lastige derby tegen de buren uit Westeinder, leverde dit maal weer drie punten op. Net als vorige week en in de eerste competitiewedstrijd tegen SCW, toen ook met 2-0 werd gewonnen.

De bespreking was kort maar duidelijk. Voortborduren op de strijdlust en de collectieve kracht van vorige week in Haarlem en ook vandaag zou diegene winnen, die het meeste strijd wilde leveren. Het stormachtige weer en een belabberde grasmat zorgden voor de overige randvoorwaarden. De wind stond dwars over het veld, zodat beide teams er evenveel nadeel/voordeel van zouden hebben. Het enige goede daaraan was, dat de toch weer talrijke bezoekers vanmiddag, de wind in de rug hadden

Ryan heeft helaas geblesseerd af moeten haken, maar Patrick en Bodhi allebei weer hersteld, maar nog niet fit genoeg om te starten. Derhalve vormde Yorbin met Ajay het centrale do en zouden Daniël en Donny hoog op de backs spelen. Niels mocht als controleur starten met Mitchell en Stef naast hem, terwijl Rezgar de aanvoer naar Kevin en Ruben moest verzorgen.

VVC startte overweldigend en greep de Rijssenhouters gelijk bij de strot, zonder tot echt grote kansen te komen. De keeper werd te weinig op de proef gesteld en de glijpartijen deden de rest. De schrik sloeg om het Venneps hart, toen een scrimmage voor Thierry maar ternauwernood goed afliep. De grootste kans voor VVC kwam uit een corner van Ruben, die tot schrik van Kevin op diens hoofd belandde en net naast ging.

Zo brak de ruist aan met een brilstand en werd erop gewezen vooral door te gaan met combineren over de grond, aangezien het overwicht daar was en dit wel tot doelpunten moest leiden. Zo gebeurde ook, maar na een kwartier in de tweede helft - net op het punt dat Rick op het punt stond iets te gaan forceren met een extra aanvaller - stuurde Rezgar Mitchell over links weg, die alleen voor de keeper geen fout maakte en beheerst de 0-1 scoorde.

SCW probeerde het wel op basis van inzet, maar moest dit bekopen met een tweede gele kaart en dus rood voor een speler, zodat het met 10 man voor een schier onmogelijke opgave kwam te staan.
Laszlo, Bodhi en Patrick vielen nog in voor respectievelijk Stef, Mitchell en Daniël. Ondertussen had Kevin met een echte spitsengoal uit een vrije trap van Rezgar de beslissing al op het scorebord gebracht en waren de punten in de tas.

Wederom gewonnen en we doen weer mee in het “linker rijtje”, terwijl SCW het degradatiespook ziet opdoemen. Volgende week tegen VVA-de Spaartaan thuis en daarna inhalen tegen IJmuiden, ook thuis, dus weer lekkere potjes in het verschiet!

Tot dan AJ

Foto's Jan Klootwijk