FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

JEUGD DELFT ONDERSPIT TEGEN ROUTINE

FC VVC 1 - VVA de Spartaan 1 uitslag 1 - 2 (0 - 1)

FC VVC 1 - VVA/Spartaan 1

Vandaag een heerlijke pot voetbal in het verschiet tegen een ploeg uit Amsterdam, die altijd wil voetballen en dat ook verdraaid goed kan. Dat wisten van de uitwedstrijd, waar in de allerlaatste minuut nipt met 4-3 werd gewonnen.

De weergoden werkten ook mee om er een lekkere middag van te maken. Talrijke bezoekers werden weer uit de winterslaap gelokt en dus gezellig druk langs de lijn, ondanks het verder magere aanbod van wedstrijden deze zaterdag. Wat niet mee zat of zit, is de ziekenboeg. Yorbin ziek, Stef geblesseerd en tot overmaat van ramp valt Kevin ook uit na nog geen kwartier spelen.

Het tweede had daarvoor Ryan Verkuijl al het gips in zien gaan – beterschap man – waardoor de hoofdbrekens toenemen om twee fitte teams op de been te brengen.

FC VVC 1

Afijn, de pupil van de week had prima gescoord en we konden beginnen. Natuurlijk waren we gewaarschuwd aangaande de tegenstander, die nagenoeg compleet naar Nieuw-Vennep was afgereisd, inclusief de gevaarlijke routiniers. Bodhi wist in ieder geval wat hem te doen stond en deed dat met verve, waarbij Ajay dit keer als laatste man geposteerd de gaten moest dichtlopen. Niels speelde net al vorige week weer een overtuigende ruimte, minder ruimte dan tegen SCW, maar met dezelfde flair en goede passing.

Patrick moest dus al na 10 minuten aan de bak voor Kevin en kansjes waren er aan beide kanten, zonder dat er echt doelgevaar ontstond. Tot slag van rust toen een onnodige vrije trap werd weggegeven aan de rand 16 meter op de achterlijn. Het hoofd van de spits werd moeiteloos gevonden en met een kopbal werd Thierry gepasseerd.

De boodschap in de rust was helder, gaan voor die punt en als het zou kunnen de overwinning, want conditioneel zouden de opponenten dit tempo niet volhouden, werd verondersteld. En het moet gezegd, het veldspel van VVC was verzorgd, tot aan de vijandelijke zestien, want echte doelrijpe kansen werden niet gecreëerd. Of het moet de pegel van Niels zijn geweest die zeker doel had getroffen, als Ruben niet ongelukkigerwijs in de baan van het schot belandde. Ondanks het overwicht van VVC aan de bal, was het goed opletten voor de omschakeling van de Amsterdammers, want die weten elkaar blindelings te vinden. Dat bleek toen in de 65e minuut een perfect uitgevoerde counter de 0-2 op het scorebord bracht.

Wat VVC ook probeerde en aanviel, men liep zich stuk op de verdediging, of op zichzelf en het was een schamele troost dat Patrick werkelijk schitterend achter zijn standbeen de bal achter de keeper kreeg, uit een prima voorzet van Daniel, waardoor de eer werd gered. Maar er was geen tijd meer om nog te spelen voor het gelijke spel, waardoor we dus een pijnlijke, maar wel verdiende nederlaag leden.

Lesje in effectiviteit en ondanks dat we een prima partij op de mat legden, konden we aanvallend niet genoeg imponeren. Een koninkrijk voor een echte spits dus.

Volgende week tegen IJmuiden inhalen, waarna een weekje rust volgt voordat we Pancratius thuis krijgen. Leuk programma dus, waar we kunnen laten zien waar we echt staan!

Tot dan AJ