FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

DEGRADATIE THRILLER

FC VVC 1 – FC Oegstgeest 1 Uitslag 2 – 1 ( 1 – 1)

FC VVC - FC oestgeest

Alles wat een degradatieduel de moeite waard maakt (als je wint) konden we beleven deze zaterdag. Spannend scoreverloop, veel overtredingen – de één iets grover dan de andere – gele en rode kaarten, weggestuurde grensrechter en hoog oplopende emoties langs de zijkanten.

Wat eraan vooraf ging: Een zaterdag die nu eens niet werd opgeluisterd met een enorm grijze lucht met dito neerslag, maar zelfs een voorjaarszonnetje haar best zag doen, maar wel nog steeds een aardig windje dwars over het hoofdveld.

De opstelling van VVC kende wat haperingen aangezien Niels voor de wedstrijd bleek af te vallen en er ook geen verse beschikbaar waren. Zodoende kwamen Nick, Donny, Jamil en Remco met al meer of minder minuten in het tweede de bank bezetten.

Justin kraag vandaag de voorkeur boven Thierry. Rigi en Jim in het centrum, Laszlo en Ajay op de backs, terwijl Bodhi de aangewezen bleek om de angel uit het Oegstgeester aanvalsspel te halen. Demyro en Mitchel op de flanken, terwijl Marco een basisplaats verdiende vanwege vakantie van Jerôme. Kevin en Tom moesten de balans op het middenveld bewaken.

Het slechte veld in combinatie met het vertoonde spel van beide ploegen kon weinig mensen in vervoering brengen en we moesten tot de 23e minuut wachten op het eerste doelgevaar. Dat was voor Oegstgeest toen een rebound van een vrije trap weer werd ingebracht en een Venneper onderarm schampte. De terechte penalty werd feilloos benut door de aanvoerder van de opponenten. Michel incasseerde een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding en als alle aanmerkingen op de leiding deze middag bestraft waren geworden, hadden er weinig mensen meer binnen de lijnen gestaan.

Anyway, op slag van rust legde Kevin de bal met de borst panklaar voor de aanstormende Bodhi, die daarbij opzichtig werd weggezet door een Oegstgeester. Penalty dus en ook rood voor de verdediger, hetgeen een dubbele domper was voor de tegenstanders. Mitchel nam de verantwoording en schoot onberispelijk binnen.

Zo zochten we de kleedkamer op met een gelijke stand, wetende dat we de tweede helft een man meer situatie zouden moeten uitbuiten. Dat lukte dus totaal niet. Eigenlijk had een opportunistisch Oegstgeest het betere van het spel, maar kon ook niet echt een vuist maken. Demyro werd na een kwartier gewisseld voor Donny, waardoor Mitchel naar rechts verhuisde en Donny linksbuiten ging spelen. Zijn eerste kansje moest helaas met rechts en belandde net naast. Dat het met links beter gaat, liet ie een kleine twee uur eerder zien bij het tweede, toen een pegel van een meter of 25 snoeihard in de kruising joeg. Er mede voor zorgend dat Ouderkerk met 4-2 opzij werd gezet.

De krachten ebden langzaam weg bij onze tegenstander, waardoor we iets van een veldoverwicht wisten te bewerkstelligen. Een prachtige cross van Rigi over 50 meter bereikte Mitchel, die zijn directe tegenstander uitspeelde en voorgaf op de inkomende Kevin. Dit veroorzaakte dermate verwarring dat de bal in eigen doel werd gewerkt. Een ware ontlading voor alles wat VVC een warm hart toedraagt.

Met nog 10 minuten te gaan, moest er dus gecontroleerd worden. Daar dacht de leidsman in het roze iets anders over. De controle was aan alle kanten ver te zoeken, zowel bij de spelers als bij de arbiter. Grove overtredingen werden niet bestraft, terwijl akkefietjes kaarten opleverden. Zo kon nog een Oegstgeester vertrekken en ook de grensrechter kon inrukken wegens opmerkingen op de leiding.

De blessuretijd was nog 7 minuten billenknijpen, waarbij wij goed wegkwamen toen een foutje in de achterhoede Justin oog in oog bracht met de Oegstgeester spits, maar zijn redding op de lijn was subliem, waarmee hij de zege veilig stelde.

Kortom, we weten hoe voetbal in de kelderklasse eruit ziet, maar als we daar 3 punten aan overhouden, zul je niemand horen klagen. Met ook een overwinning van het tweede eerder deze zaterdag, was er eindelijk weer een dubbel te vieren, deze zaterdag!

Voor een verslag (en foto’s) van Leiden amateurvoetbal: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/3deklasse/fc-oegstgeest-onderuit-na-tumultueus-duel-2-1/

Foto’s: https://www.oypo.nl/nl/cbc348bde22a5d70

Volgende week tegen Be Fair in Waddinxveen, laten we de ongeslagen reeks na de winterstop vasthouden!

Tot dan
AJ

BE FAIR 1 - FC VVC 1

Foto's van Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/degradatie-thriller#sigProIdc33e952181