FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

DOMME PECH

CVC Reeuwijk 1 - FC VVC 1 uitslag: 3 – 1 (1 - 0)

CVC Reeuwijk 1  - FC VVC1

Soms zit het mee, en dit seizoen zit het vooral meer tegen. Dit keer waren er twee strafschoppen nodig om VVC op de knieën te krijgen.

Wederom een meer dan troosteloze omgeving, waar Corona blijkbaar geen vat op heeft. Daar waar wij volgens protocol alles hermetisch dicht houden, kon in Reeuwijk iedereen frank en vrij gebruik maken van de kleedkamers. Zo blijkt maar weer eens dat niet alleen Corona, maar ook de interpretatie van de maatregelen overal anders is.

Desalniettemin konden we op tijd beginnen, in de stromende regen weliswaar, met een leidsman in het mintgroen - die onder het oog van een rapporteur - zijn kunstje mocht vertonen. Na een aftastend begin, waarin we moeite hadden de beroemde tweede bal te winnen, was de eerste kans voor de gastheren, maar Thierry redde meer dan attent op de inzet van dichtbij. Enigszins gelukkig waren we toen een kopbal op de hieruit voortvloeiende corner, tegen de buitenkant van de paal werd geknikt.

Na een half uur spelen kwam de eerste grote kans voor VVC, maar de inzet van Mitchell uit een voorzet van Jamil ketste ook via de paal achter. Hierop kreeg Reeuwijk de beste kans(en) van de eerste helft toen men drie keer onzelfzuchtig was, maar de bal niet over de doellijn kreeg. Even eerder was een goal trouwens wegens buitenspel afgekeurd.

Kevin kreeg hierna de beste kans aan VVC zijde, toen een voorzet vanaf rechts – wederom van Jamil – in één keer op de pantoffel werd genomen, helaas te zacht om het de goalie echt moeilijk te maken. Net toen we dachten nu eens met een gelijkspel de rust te halen besloot de scheidsrechter de bal op stip te leggen, ondanks een overtreding op Thierry, die enigszins aangeslagen zijn bal nog wel tegen de inzet aankreeg, maar toch moest capituleren.

In de rust werd wederom gewezen op het fenomeen vrije trappen incasseren na onnodige overtredingen en de noodzaak om de tweede bal te pakken. Justin moest Thierry vervangen en met frisse moed togen we het veld op. Helaas moest Daniël zich even laten vervangen door Demyro en ging VVC verder op jacht naar de gelijkmaker.

Die kwam in de 55e minuut, toen Donny op links knap de bal veroverde, opstoomde en vervolgens Mitchel diep stuurde richting achterlijn. Zijn afgemeten voorzet werd feilloos door Kevin ingekopt en de verdiende gelijkmaker was een feit.

Joes kwam nog voor Tom, om meer aanvallende impulsen te verzorgen, maar het mocht niet baten. We hadden te weinig rust aan de bal om het Reeuwijk echt moeilijk te maken, terwijl ook hun aanvallende capaciteiten zeer beperkt waren. Daarmee leken beide ploegen af te stevenen op een remise, maar daar dacht de scheidsrechter anders over en gaf de thuis spelende ploeg in de 84e minuut een penalty toen de spits wel erg makkelijk ging liggen bij een duel in de zestien. Deze keer werd de bal feilloos achter Justin geschoten en liepen we weer achter de feiten aan. Dat het in blessuretijd uiteindelijk nog 3-1 werd is louter voor de statistieken.

Als pluspunt kunnen we stellen dat we voetballend zeker niet minder waren, maar dat we minder naïef of anders gezegd slimmer moeten zijn in de duel, in en rond het eigen strafschopgebied. We krijgen té veel vrije trappen op gevaarlijke plekken en penalty’s tegen. Dat moét er echt uit willen we punten gaan pakken dit seizoen. Aan de andere kant werden er mooie combinaties op de mat gelegd en waren goede aanvallen te zien. Laten we dat vooral meenemen naar volgende week, als we nog spelen, tegen Nieuwkoop thuis.

Andere grote plus, is wel dat het tweede, meer dan verdiend, het eerste punt tegen Stormvogels 2 heeft binnen gehaald, in een wedstrijd waar meer was te halen geweest. Afijn, dat geldt ook voor het eerste, dus er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Dinsdagavond speelt het eerste om 20:00 uur tegen ZSGOWMS (3e Klas zondag) voor de beker. Een pittige tegenstander, waarin we de ingeslagen weg moeten zien voort te zetten op weg naar (eer)herstel!

FC VVC 1 -  ZSGOWMS 1 Bekerwedstrijd

Tot dan

AJ