FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

EIND GOED AL GOED?

FC VVC 1 – vv Kagia 1 uitslag 1 - 1 (0 - 1)

FCVVC VVKAGIA

De laatste speelronde, waarin voor de beide “polderteams” hoegenaamd niets meer op het spel stond. Natuurlijk wilde Kagia de ongeslagen kampioensstatus behouden en natuurlijk wilde VVC er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. Voorafgaand had het tweede zich helaas laten verschalken door het derde garnituur van ZOB, waardoor beide teams degraderen uit de reserve eerste klasse. (want het tweede van ZOB degradeerde al naar deze klasse en er mogen geen twee teams van dezelfde club in die klasse uitkomen)

Na en onder het feestgedruis van diverse kampioenen op deze verder feestelijke zaterdag werd er afgetrapt onder een behaaglijk voorjaarszonnetje. Rick had voor deze wedstrijd tijdens de bespreking een nieuwe tactiek uitgestippeld, waarbij niet zozeer uitgegaan werd van de tegenstander, maar meer van de eigen (door diverse blessures) veranderde mogelijkheden. Laszlo en Donny moesten hoog op de flanken spelen, hetgeen extra meters betekende, maar waardoor we in het centrum met Rigi altijd een slot op de deur hielden, terwijl Ajay en Bodhi in de mandekking gingen in het centrum.
Patrick moest – in zijn laatste wedstrijd voor VVC – in afwezigheid van Rezgar op 10 spelen en Kevin als aanspeelpunt in de spits.

Ondanks wat onwennigheid in het begin, waarin het even zoeken was, kwam VVC beter in haar spel. Natuurlijk was Kagia balvaster en konden elkaar makkelijker vinden, ondanks het feit dat ook zij een groot aantal afwezigen hadden. Het echte doelgevaar ontstond dan ook voor Neal, die echter van geen wijken wist. De enige keer dat VVC echt gevaarlijk was de eerste helft, was toen Patrick op avontuur ging naar de achterlijn, de bal strak voorzette, maar Donny niet voor zijn man wist te komen om af te ronden.

Dat Kagia op slag van rust op voorsprong kwam was qua spelbeeld wel terecht, maar op zich volstrekt onnodig. Defensief waren we even apathisch of liever reactief en liepen we achter de feiten aan, want in dat opzicht is Kagia messcherp.

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar VVC wist zich beter aan het spel van Kagia te onttrekken en nam met verzorgd voetbal het initiatief. Dat werd na een kwartier spelen beloond met een treffer van Kevin, die weliswaar met enig fortuin – want schot werd geraakt door Lisserbroeker verdediger – de bal over de keeper en via de onderkant van de lat in het vijandelijke doel deed ploffen.

Kagia kreeg nog wel kansen, maar uiteindelijk werd door de goed leidende scheidsrechter Mik afgefloten met een gelijke stand en daar kon iedereen vrede mee hebben.

Zo sloot VVC toch met een knap resultaat af en eindigde deze competitie toch nog op een verdienstelijke 6e plek op de ranglijst. ZSGOWMS degradeert en Overbos en VEW moeten via de nacompetitie degradatie zien af te wenden, terwijl Pancratius, Stormvogels en IJmuiden gaan proberen oom mee te promoveren met Kagia naar de tweede klasse, al vermoed ik dat Kagia zijn uiterste best zal doen om weer in West 2 te mogen uitkomen.

Nog een toetje op 15 juni om het kampioenschap van Nieuw-Vennep tegen DIOS en dan kunnen we op vakantie, om eind juli de voetbalschoenen weer uit de kast te halen.

Succes in ieder geval
Groet AJ

FOTO'S Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/eind-goed-al-goed#sigProId32fcf5c85a