FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

EINDELIJK WEER DE WEI IN

v.v. Dindua 1 – FC VVC 1 (BEKER) 3 – 7 (3 – 2)

Bekerwd Dindua

Na een extra lange pauze vanwege het afbreken van de competitie en een coronageval in de selectie tijdens de eerste training, was het eindelijk zover. We mochten weer de wei in voor het echte werk.

Voor diegenen die er ook weer even in moeten komen. Onze selectie bestaat dit jaar uit 40 man, vooral dankzij een impuls vanuit de eigen jeugd (9 man). Daarmee wordt het verlies van een voltallige achterhoede in het eerste enigszins opgevangen. Want Tom, Ajay, Bodhi en Rigi besloten hun geluk elders te beproeven, Laszlo is gestopt aangezien hij in Utrecht studeert en Jim is nog herstellende van een schouderoperatie. Ook Dennis heeft na lang wikken en wegen het tennis laten prevaleren boven het voetbal, waardoor de impuls vanuit de eigen jeugd geen overbodige luxe is. Gelukkig is Jesse weer fit na een lange en slepende achillespees blessure en kwamen Ruben Guda en Dylan Kooistra weer terug op het vertrouwde VVC-honk!

Met Jerry Verschoor als hoofdtrainer en Milan voor het tweede is ook de Technische Staf van nieuwe impulsen voorzien en gaan we met vertrouwen het nieuwe seizoen in. Het wordt ongetwijfeld voor zowel het eerste als tweede weer aanpoten, maar zeker is dat er een groot aantal spannende potjes voetbal zullen volgen deze jaargang.

Goed, de voorbereiding was verre van ideaal, waardoor de geplande oefenwedstrijden afgezegd moesten worden en we slechts 4 trainingen in de benen hebben. Dan zijn de beker wedstrijden dus de oefencampagne en daarin heeft het eerste beduidend beter geloot dan het tweede. Maar ook daar zijn weer voldoende uitdagingen uit te halen.

Het eerste dus uit naar Dindua in Enkhuizen. Een 4e klasser uit de zaterdag competitie, welke op het punt staat te fuseren met het ernaast gelegen West-Frisia, een zondag 2e klasser. Schrijver dezes had het genoegen om samen met Andries een rondje IJsselmeer te maken voorafgaand aan de wedstrijd, omdat de planning nog niet volmaakt was en onze kledingtas per abuis door het tweede was meegenomen naar FC Almere.

Ruim op tijd waren we in het pittoreske Enkhuizen en konden de zaken vast voorbereiden voor de wedstrijd. Een compleet nieuw elftal eigenlijk, waarin met name de achterhoede helemaal nieuw op elkaar moet worden samengesteld. Gelukkig mag men 5 spelers wisselen tegenwoordig, zodat we diverse mensen hebben kunnen “uitproberen”.

De eerste helft was rommelig van onze kant. Veel balverlies, slordig inpassen en gebrek aan agressiviteit zorgde ervoor dat we de rust ingingen met een 3-2 achterstand. We kwamen weliswaar op voorsprong door Mitchel die na goed doorgaan van Jamil op de achterlijn de voorzet in het doel kon werken. Een schlemielige eigen goal van Ivan en goed uitgespeelde aanval van de Enkhuizenaars betekende een achterstand. Deze werd door Ruben gelijk getrokken met een geweldige pegel, weer op aangeven van Jamil. De achterstand kwam tot stand door niet goed anticiperen van Justin.

Een langdurige rustpauze kwamen we met 4 verse krachten aan de start. Ruben, Jerôme, Jesse en Ivan konden douchen en Dylan, Joes, Remco en Marco waren de vervangers terwijl na 60 minuten ook Demyro inviel voor Tom van Rooijen.

Duidelijk was wel dat Dindua teveel met de krachten had gesmeten de eerste helft. Mitchel scoorde uit een vrije trap van een meter of 20 de 3-3. Toen brak het assist kwartiertje aan van Joes, waaruit respectievelijk Marco, Jamil en weer Marco de voorsprong op 3-6 brachten. Toen een Enkhuizenaar ook nog eens na 2x geel mocht inrukken was het helemaal gedaan. Kevin kopte nog een keer op de lat en testte met een snoeiharde pegel de borstkas van de keeper, waarna Jamil de eindstand op 3 – 7 bracht.

Een toch nog betrekkelijk eenvoudige overwinning, waarin vooral veel te observeren en leren viel voor de staf.

Volgende week treffen we DZS (De Zilveren Schapen) uit Neck-Wijdewormer, terwijl het tweede daaraan voorafgaand AJAX 3 op bezoek krijgt. Kortom, weer genoeg te genieten aan de Montreallaan.

Tot dan
AJ

FC VVC 1 -  DZS 1 Bekerwedstrijd