FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

GEDEELD KOPLOPER NA VANDAAG

FC VVC 1 - DSK 1 uitslag: 4 - 1 (2 - 0)

Het blijven bijzondere tijden. In de winkels, huizen en straten viert Kerst hoogtij, Sinterklaas arriveert per boot (of zwemmend) in het land en ondertussen werken wij een wedstrijd af in een heerlijk najaarszonnetje, waarbij het zelfs op het terras aan de Montreallaan heerlijk toeven was.

De mannen hadden er ook zin in en in de zin van goede teamspirit bleek Sanne bereid om Remco uit de brand te helpen, door tijdens de wedstrijd even op de zieke kleine te passen, zodat Remco gewoon zijn plek centraal in de defensie kon innemen. Louis, Joes en Tom nog geblesseerd, maar Daniël weer terug op de bank, want Daan bleef op de rechtsbackpositie. Dus uiteindelijk zelfde basis elf als tegen Jong Hercules.

De tegenstander uit Haarlem kampte met personele gebreken en beperkte zich in eerste instantie vooral tot tegenhouden. In de 5e minuut was het al raak na een vlot lopende aanval, maar de goal werd - volgens onze eigen supporters achteraf – terecht geannuleerd wegens buitenspel. Even later was het dan toch raak. Toen Daan de bal vanaf rechts perfect voor gaf en Stef wederom kon scoren en nu telde hij wel: 1-0.
Marco werkte zich in het zweet en had weinig geluk in de afronding, toen zijn kopbal uit een afgemeten voorzet van Dylan, via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Halverwege de eerste helft kwam de 2-0 dan toch. Eerst Marco en later Marwan maakten het de Haarlemse keeper zo moeilijk, dat wederom de bal voor het inschuiven had: 2 – 0.

Na een half uur spelen was er even een opstootje, toen een aanvaller van DSK zijn tweede gele kaart incasseerde en moest vertrekken. Het begeleidend muziekje vanaf de kant werd echter niet zo gewaardeerd, waardoor het even onvriendelijk leek te worden, maar na een korte cooling-down, kon de wedstrijd hervat worden. Echter tot de rust gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Jerry hamerde nog maar weer eens flink op het feit dat we snel de 3e zouden moeten maken, om de wedstrijd zoals dat heet “zakelijk” uit te kunnen spelen, zonder te veel fysieke averij op te lopen en de wisselspelers de kans te geven ook minuten te maken.

Hoe anders pakte het uit toen Emile enigszins onnodig aan de noodrem – of liever een DSK-er – trok en een penalty moest incasseren. Deze werd feilloos achter Neal geschoten, zodat het opeens 2-1 stond.
Geluk herstelde Emile deze omissie snel daarna, toen weer Dylan een corner strak voorbracht en Daan de bal heerlijk doorkopte naar de 2e paal waar Emile klaar stond om de pantoffel erachter te plaatsen en de 3-1 op het scorebord bracht.

Toen was het voor de kant tijd om mensen te wisselen. Alle 5 toegestane wisselspelers werden gebracht, waarna Yassine met een heerlijke droge knal uit stand, de eindstand van 4-1 aantekende.

Na afloop bleek dat Parkstad tegen VVH in 3-3 was geëindigd, waardoor we nu gedeeld met datzelfde Parkstad aan kop gaan. Vanzelfsprekend was de sfeer in de kleedkamer en later in de kantine uitstekend, waar bleek dat we niet alleen aardige spelers in het team hebben, maar ook entertainers op een ander vlak. Tekenend voor de goede sfeer na afloop van de wedstrijd was bovendien dat onze tegenstanders zich ook prima vermaakten in ons clubhuis.

Volgende week op bezoek bij en naar het pittoreske Wijk aan Zee en laten we de goede lijn vasthouden! Tot volgende week

Sportieve groet
AJ

Wijk aan Zee 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand