FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

INDRUKWEKKEND EERBETOON

FC VVC 1 – D.Z.S. 1 (BEKER) 5 – 2 (3 – 1)

FCVVC1 001

De eerste thuiswedstrijd sinds 8 maart dit voorjaar, toen we onze laatste wedstrijd van jaargang 2019-2020 al leken te hebben gespeeld. Dat was een degradatiethriller zoals dat mooi heet, tegen FC Oegstgeest en die wonnen we ook nog met 2-1!

Vandaag dus voor de beker tegen De Zilveren Schapen uit Neck (bij Purmerend), een compleet onbekende tegenstander uit de zaterdag 4e klasse.

Indrukwekkend was de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd, waarbij twee – ons veel te vroeg ontvallen – verenigingsmensen werden herdacht, te weten Sydney de Roode, onze vaste smaakmaker in de kantine na afloop van de wedstrijden, en Kevin Ouwens, speler van FC VVC O19-4. Mooi dat ook bij andere wedstrijden hierbij werd stil gestaan.

FC VVC 1 eerbetoon

Tja, en dan moet er ook gevoetbald worden. Het tweede – eveneens met rouwbanden spelend – had met het kleinst mogelijke verschil, dus nipt verloren van het gelauwerde AJAX 3 (1-2).

En het leek wel of de gedachten bij onze spelers nog ergens anders waren, want er werd ronduit zwak gestart en binnen 5 minuten keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig herpakten de mannen zich snel en werd de druk op de keeper van DZS groter. Vooralsnog hield deze echter zijn doel schoon. Na ongeveer een kwartier werd er al te opzichtig geduwd bij een corner van Mitchel en ging de bal op de stip. Helaas werd de bal te zwak en zonder echte overtuiging ingeschoten, waardoor de gelijkmaker nog (even) uitbleef.

De gelijkmaker volgde halverwege de eerste helft toch, toen Joes over rechts goed doorkwam en de bal teruglegde op Jamil, die met een geplaatste bal in de verre hoek de ploegen op gelijke hoogte bracht. Kort daarop maakte Marco de 2-1 en was Jamil de aangever. Op slag van rust besliste Dylan de wedstrijd eigenlijk al, door de toegekende penalty – na een tackle op de ongrijpbare Jamil – onberispelijk binnen te schieten.

In de rust wat omzettingen en in de eerste aanval, prachtig uitgevoerd vanuit het middenveld, was weer Jamil aangever en maakte Kevin aan alle mogelijke aspiraties van de Zilveren Schapen een eind. Het mooiste doelpunt echter vanmiddag kwam op naam van de nummer 11 van onze tegenstander, die met een werkelijk schitterend schot alles en iedereen kansloos liet toen de bal via de onderkant van de lat achter Thierry suisde.

Met vlagen werd er heerlijk gespeeld en worden daarmee de contouren van het eerste zichtbaar. Een brede selectie, waarbij weinig voor elkaar wordt ondergedaan, maar waarin teamspirit en opofferingsgezindheid sleutelwoorden zullen moeten worden om de competitie met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

De eindstand werd overigens door Niels op 5-2 bepaald, na een aanval welke hij zelf opzette en via een kaats met Jerôme beheerst zelf afrondde.

Kortom, weer veel leermomenten gehad en op koers in de beker, waarbij volgende week Haarlem-Kennemerland wacht. Wederom thuis, dus laten we hopen dat we eer op de steun van onze supporters kunnen rekenen en door-bekeren verzekeren!

FC VVC 1 - Haarlem Kennemerland 1

Tot volgende week
AJ