FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

KAN ZICH NIET REVANCHEREN

DSK 1 - FC VVC 1 Uitslag: 0 - 0 (0 - 0)

Na het echec van vorige week tegen Jong Hercules, leek DSK de ideale kandidaat om VVC zich te laten rehabiliteren.

Ergens leek een scenario van het Nederlands elftal wel een aardige opmaat om na het debacle tegen Frankrijk, orde op zaken te stellen tegen Gibraltar. Want DSK als laatste van een groepje middenmoters, was thuis – weliswaar voor een groot deel tegen 10 man – een gemakkelijke prooi geweest met 4-1 winst, welke beduidend hoger had moeten uitvallen. Nadrukkelijk werd in de voorbespreking gewezen op het feit dat het kampioenschap nu wel uit zicht was en dat we nadrukkelijk voor de tweede plek op de ranglijst moeten gaan, een plek die ook recht geeft op promotie nacompetitie.

Een bijna fitte groep, alleen Mike en Yassine in de ziekenboeg, dus de keuze was reuze en besloten werd om deze wedstrijd Kevin als centrale verdediger naast Emile te laten opereren en Daniel en Remco op de backs. Op het middenveld traditioneel Stef, Dylan en Tom, terwijl Joes en Donny voor de aanvoer richting spits Marco moesten zorgen.

Al snel bleek er een rood-gele bus geparkeerd te staan in en voor het 16 meter gebied, waardoor er moeilijk doorheen te voetballen bleek. Joes kreeg de eerste kans, maar was te onrustig en joeg de bal ver naast. DSK hield het compact en de organisatie strak, zodat VVC creatief te werk moest gaan en het baltempo vooral hoog houden om een gaatje in de muur te vinden. Dat was er nadrukkelijk toen Joes vrij kon inkoppen, maar dit deed vanuit buitenspel positie. Even later kwam Marco goed voor zijn man en kopte de bevrijdende 0-1 binnen, maar deze werd ook op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel geannuleerd. Iets wat overigens na de wedstrijd door diezelfde grensrechter werd bestempeld als een geldige goal, maar daar koop je achteraf niets voor.

Verder bleef VVC volharden in hoge ballen vanaf de flanken, die eenvoudige prooien waren voor de goed keepende goalie, maar vooral ook de Haarlemse centrale verdediger deed groeien in de wedstrijd. Buiten de twee buitenspel goals vielen er dan ook eigenlijk geen noemenswaardige doelpogingen te noteren deze eerste helft.

In de rust werd er dan ook terecht gewezen op het feit dat er een nog hoger baltempo nodig was en meer creativiteit/variatie in het aanvalsspel, om het DSK écht lastig te kunnen maken.

Het eerste kwartier leverde dat echter geen wezenlijke verandering op, waarna besloten werd Tom en Joes eraf te halen voor Marwan en Nima, om toch nieuwe impulsen te geven. Dat resulteerde in een kopkansje van Stef uit een corner van Marwan en Donny, die eerst probeerde met een schuiver over de grond, de DSK keeper te verschalken, maar deze maakte geen fout. Even later was het weer Donny die aanlegede en deze keer zijn pegel op de vuisten van diezelfde keeper zag afketsen.

De beste kans voor VVC kwam toen Stef randje 16 werd neergelegd en Donny wederom kon aanleggen. Deze keer smoorde de bal onderweg naar het doel en de rebound werd hoog over geschoten door Marco. Intussen was Daniel vervangen door Brian en ook Donny werd gewisseld voor Louis, om Emile erbij in de spits te kunnen posteren. De ballen bleven richting het DSK doel gaan, maar de echte kansen kwamen toch vooral uit standaardsituaties. Zo was een vrije trap van Dylan op weg naar de lege hoek in het doel, maar een speler van DSK blokkeerde deze doelpoging effectief, terwijl even later Stef nog op de paal kopte. Het zat dus ook niet echt mee.

Anderzijds had een verre uittrap van de DSK keeper ook zomaar met een stuit over Neal heen kunnen vliegen (zo’n wedstrijd was het wel), maar gelukkig kon Neal zich genoeg strekken en de bal uit de lucht plukken.

Maar eerlijk is eerlijk, DSK hield knap stand en speelde heel gedisciplineerd, waren vanaf het begin uit op in ieder geval een punt en zijn daarin met verve geslaagd. We gaan dit waarschijnlijk meer meemaken, aangezien we nog twee tegenstanders krijgen uit de degradatiezone, dus zullen ons anders moeten wapenen om zegevierend uit de strijd te komen.

Een vrij weekend rest voordat de laatste - beslissende - serie van drie thuis- en twee uitwedstrijden afgewerkt gaan worden deze competitie en dan zullen we zien of we in ieder geval de doelstelling voor dit seizoen hebben weten waar te maken.

FC VVC 1 - SV WIJK AAN ZEE 1 :: Loon op Zand

Sportieve groet
AJ