FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

KLINKENDE OVERWINNING

RKVV Velsen 1 - FC VVC 1 uitslag: 0 - 4 (0 - 1)

Laatste uitwedstrijd voor de reguliere competitie, maar laat ik beginnen met Hoofddorp van harte te feliciteren met het (officieus) behaalde kampioenschap.

Met een voorsprong van 3 punten, maar een doelsaldo ten opzichte van ons, van + 13 is het een gelopen koers in 4B. Met nog één wedstrijd te gaan, wij thuis tegen Velsenoord en Hoofddorp op bezoek bij Waterloo, zal er niet meer aan te tornen zijn. Dus een terechte kampioen, want ondanks het feit dat ze van ons niet hebben weten te winnen deze competitie, wel de ploeg met de beste spelers.

Vandaag uit naar Driehuis, waar RKVV resideert. Een verlate aftrap omdat er toch echt grensrechter-vlaggen noodzakelijk waren en die niet meegekomen bleken naar het achteraf kunstgrasveldje waar we onze wedstrijd mochten afwerken. Tja, zondagvereniging zeker?

Een nagenoeg ongewijzigde opstelling vergeleken met onze laatste wedstrijd thuis tegen Waterloo, al bleek Joes zaterdag ziek te zijn en zich af moest melden, waardoor de weer herstelde Marwan zijn plek innam. Neal weer op goal en Robin op de links- en Daan op rechtsback plaats achterin naast Emile en Kevin. Het vertrouwde middenrif met Dylan, Tom en Stef, terwijl naast Marwan, Marco en Donny de voorhoede compleet maakten.

Een aantal vertrouwde supporters weer langs de lijn en na de vertraging kon uiteindelijk rond 14:45 afgetrapt worden. VVC begon aanvallend en dit resulteerde gelijk in een paar kansen uit corners van Dylan: Eerst kon de inzet van Marwan nog gered worden ten koste van een corner, waaruit weer Marwan de bal op de buitenkant van de paal mikte. Het grootste gevaar voor eigen doel creëerden we in eerste instantie zelf. Neal was even de bal kwijt en Daan probeerde via het midden uit te verdedigen, maar beide keren liep het in ieder geval voor VVC goed af. Daarna mocht Daan aanleggen voor een vrije trap op een meter of 20 recht voor het doel. De poeier werd ternauwernood gekeerd door de Velser goalie.

Uit weer een corner van Dylan, was het Emile die kort hierop de bevrijdende voorsprong binnen knikte, halverwege de eerste helft. Het grootste gevaar van Velsen kwam kort hierna, toen een corner niet goed werd ingeschat door de VVC-defensie en de bal uiteindelijk via een flipperkastfestijn werd weggewerkt. Dit was wel de opmaat waardoor Velsen kansen rook en ook met beter veldspel met initiatief naar zich toe trok, maar gelukkig wist Neal de aanval te neutraliseren.

Bij een razendsnelle uitbraak via Marwan op links, werd diens voorzet prachtig in één keer binnen gewerkt door Donny, maar de grensrechter van Velsen deed zijn werk “goed” en liet deze 100% zuivere goal, wegens buitenspel door de scheidsrechter annuleren. Het laatste wapenfeit deze eerste helft was een schot van Marwan, dat helaas de juiste richting miste, na goed voorbereidend werk van Robin.

In de rust werd nogmaals gewezen op het feit dat ons positiespel – kortweg het bewegen zonder bal – beter moest, om de wedstrijd écht te beslissen, want een marge van slechts één doelpunt is altijd risicovol. Kevin moest enigszins ziek achterblijven in de kleedkamer en Nima verscheen op rechtsback, waardoor Daan naar het centrum van de verdediging verhuisde.

Na wat speldenprikken over en weer was het 10 minuten na rust toen VVC in de omschakeling via Dylan, razendsnel Donny bereikte die na een korte rush de keeper kansloos liet en de stand op 0-2 bracht. Met nog een half uur te gaan wordt Marwan vervangen door Job, om weer nieuwe energie in de aanvallen te brengen en dat lukte bijzonder goed. Eerst nog een schot geblokt zien, maar even later uit een pass van Nima de 0-4 binnenschieten, al dan niet met behulp van een verdediger. Heerlijk eerste doelpuntje voor Job in het eerste, en dat er nog maar vele mogen volgen!

Tussen die twee momenten van Job door had - wie anders dan Donny - de bevrijdende 0-3 gemaakt, na weer goed vanaf de eigen helft diep te zijn gegaan en wederom de keeper het nakijken gaf! Ook waren Brian, Louis en Mike inmiddels ingebracht voor respectievelijk (de wegens onnodig geel voor volgende week geschorste) Tom, Emile en Stef.

Kortom, een klinkende overwinning, die ons iets vaster in het zadel helpt voor zowel de tweede plaats dan wel de tweede periode, maar angstgegner Jong Hercules, hijgt ons in de nek. Volgende week zal dan ook pas echt duidelijk worden, wie onze tegenstander gaan zijn in de nacompetitie. Feit is in ieder geval dat de tegenstanders uit 4A (Noord-Holland, waarschijnlijk DZS, SVW’27 en Kolping Boys) zullen komen en dat de eerste wedstrijd, op zaterdag 3 juni is. Dus los van winst aanstaande zaterdag tegen Velsenoord (te verkiezen, want dan spelen we 3 juni thuis en ook 10 juni, bij winst) alvorens een eventuele finale op neutraal terrein zal worden gespeeld.

Volgende week zoals gezegd FC Velsenoord, waar we volledig nodeloos van hebben verloren kort na de winsterstop en waar we dus nog een appeltje mee te schillen hebben. Op naar een sportieve revanche en tevens afscheid van onze trouwe grensrechter Andries, die aanstaande zaterdag voor het laatst bij ons eerste zal vlaggen, alvorens het feestgedruis kan losbarsten.

Komt allen dus kijken en support onze boys naar een overwinning, zodat we volgende week weer aan de Montreallaan kunnen aftrappen.

FC VVC 1 - FC VELSENOORD 1 :: Loon op Zand

Tot volgende week en sportieve groet,
AJ