FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

KOUD KUNSTJE

FC VVC 1 - VEW 1 uitslag 2 - 2 (0 - 1)

FCVVC 1 Seizoen 2018 2019 V1

Bitter koud was het deze zonnige voorjaarsdag. Nou ja, zonnig, de zon liet zicht geregeld zien deze zaterdag, maar werd ook afgewisseld met donkere wolken waaruit soms wat hagel of een sneeuwachtige substantie viel. Tel daarbij op een ijzige noordoostenwind en de ingrediënten zijn daar voor een koude klus aan de Montreallaan. Onze hoffotograaf was het wellicht ook te koud, zodat dit verslag helaas verstoken zal blijven van foto’s.

VEW was de tegenstander en die spelen nog ergen voor, of liever tegen…. Directe degradatie, dan wel nacompetitie daarvoor. Met oude bekenden Lorenzo en Robin nog steeds in hun midden, is ook de rest van de ploeg redelijk bekend. We konden dus wel degelijk een pittige wedstrijd verwachten en om niet af te glijden in mineur, moesten we de ruggen rechten. De voorbereiding was prima afgelopen week, toen een anonieme sponsor zorgde voor een maaltijd op woensdagavond, waarna met de gehele selectie en de O-19 groep, gezamenlijk naar de wedstrijd AJAX- Juventus werd gekeken. Een mooie geste, waarvoor dank aan de “anonieme ”sponsor!

Met Kevin geblesseerd werd gekozen voor de Tadic variant, met Rezgar in de spits als aanspeelpunt en Jamil en Ruben op de flanken. Dat functioneerde best aardig en het eerste gevaar kwam dan ook vanaf de flanken, maar in eerste instantie waren kansen aan Rezgar en Jamil niet besteed. Aan de andere kant kon VEW niet echt potten breken, en werd het ze erg makkelijk gemaakt om de score te openen toen eerst Donny niet resoluut wegwerkte en vervolgens Neal twijfelde tussen trappen of oprapen op de rand zestien. Pik in ik heb je dacht de Heemsteedse spits en VVC had het nakijken.

In de rust kwam daar de verwachte donderspeech van Rick, want het ging allemaal te sloom, te inspiratieloos en flegmatiek. De dreiging om een week zonder bal te gaan trainen was waarschijnlijk de druppel, want gelijk na rust scoorde Mitchell met enig fortuin de 1-1, want onder de keeper door.

Nog in dezelfde minuut maakte Rezgar zelfs de 2-1 en leek het erop of VVC de wedstrijd definitief naar zich toe ging trekken. Niets was echter minder waar, want vanaf de aftrap scoorde VEW de gelijkmaker. Drie goals in evenveel minuten, zelden vertoond en dat zou de opmaat worden voor een open gevecht, waarin gestreden werd voor de overwinning.

Jammer dat dokter scheidsrechter dit niet aanvoelde en liet gaan waar ie moest fluiten en floot waar die veelal door had kunnen laten gaan. Zo vielen er dus diverse gele kaarten en ik zal me op de vlakte houden om niet in aanmerking te komen of aanleiding te geven aan de arbitragecommissie van de KNVB. Die hebben er namelijk een hekel aan als de waarheid wordt gezegd, maar deze scheidsrechter doet er goed aan definitief te kiezen voor zijn dokterspraktijk en een andere hobby te zoeken voor de zaterdag.

O ja, VEW schoot nog op de paal en VVC werd een volgens omstanders die het beter konden beoordelen dan uw verslaggever een glaszuivere strafschop onthouden, dus vond onze leidsman het welletje en floot af. Een enerverende wedstrijd, tenminste in de tweede helft, waarin beide teams zich uiteindelijk konden en moesten vinden in de remise.

Met Stormvogels uit volgende week, ZSGOWMS thuis en daarna Overbos uit en het kampioen geworden KAGIA (proficiat) als afsluiting thuis, wacht nog een leuk, maar ook zwaar programma en moeten we de kan grijpen om in ieder te zorgen dat we met een positief doelsaldo afsluiten. Laat dat dan de laatste uitdaging zijn!

Tot volgende week

AJ