FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

KUNST & VLIEGWERK

HYS 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 2 (1 - 2)

HYS 1 - FCVVC 1

Door omstandigheden heeft de trouwe lezer dezes het verslag tegen de Koninklijken van twee weken geleden moeten missen. Nu was het überhaupt geen wedstrijd om over naar huis te schrijven, maar de brilstand waar de wedstrijd op af leek te stevenen werd door onbesuisd ingrijpen onzerzijds vlak voor tijd beslist in ons nadeel. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten en daar was eigenlijk ook alles mee gezegd.

De zonden konden een zaterdag overdacht worden alvorens de uitwedstrijd tegen het voor handhaving vechtende HYS, op het programma stond. Op een veld waar Ripperda en nog verder terug VVRA (dacht ik) speelden, moesten we zwaar gehandicapt aantreden. De ziekenboeg raakt voller en voller, waar we juist hoopten uit de blessures te raken. Het tweede had het daarom nog slechter en moest met slechts één wissel, maar gelukkig mét een aantal O-19 spelers, naar Huizen afreizen. Dat er uiteindelijk met 3-0 werd verloren aldaar, lag niet aan de spelers zelf, maar vooral aan het feit dat ze noodgedwongen een half uur met 10 man moeten spelen, hetgeen te veel van het goede was. Desondanks groot compliment voor deze mannen.

Terug naar Haarlem, waar om half drie afgetrapt werd en de verwachte rode storm uitbleef. Kansen waren er voor beide doelen, waarbij halverwege de eerste helft VVC de score opende. Een vrije trap van Donny werd keurig terug gekopt door Bodhi, die de bal panklaar voor Kevin neerlegde via de onderkant van de lat verdween de bal in het HYS doel. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want niet resoluut uitverdedigen leidde tot de (verdiende) gelijkmaker.
VVC bleef het beste van het spel houden met af en toe mooie combinaties, maar voor het doel mistten Ruben en Stef mooie kansen. Toch was Stef attent en pikte op slag van rust een verkeerde terugspeelbal op en rondde koeltjes af, waardoor we met een 1-2 voorsprong gingen rusten.

Niels bleef in de kleedkamer achter – want nog enigszins ziek en letterlijk leeg – en werd vervangen door Jamil om meer gevaar op de flank te stichten. Het was evenwel HYS dat het initiatief naar zich toe trok en hoewel Ajay nog een kopbal van de lijn wist te halen – niet de eerste keer dit seizoen – was het even later toch gelijk, toen wederom iemand van HYS ongehinderde een vrije trap kon binnenkoppen. Marco was intussen al ingevallen voor de aan het hoofd geraakte Kevin en ook Dennis verving Rigi nog, maar we konden weinig meer brengen en moesten lijdzaam toezien dat HYS de overhand kreeg.

Dat we met nodige kunst en vliegwerk uiteindelijke een zwaar bevochten punt mee naar huis namen, was gezien de stand op de ranglijst teleurstellend, maar gezien het spelbeeld misschien wel gelukkig.

Zaterdag a.s. een thuiswedstrijd tegen het onderaan staande VEW, hetgeen wederom een pittig potje zal worden, aangezien wij niets te verliezen hebben, maar de Heemstedenaren des te meer. Laat in ieder geval de eerzucht groot genoeg zijn, om het publiek weer eens te trakteren op een aantrekkelijke pot voetbal, met een overwinning!

Tot zaterdag AJ

Foto's van Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/kunst-vliegwerk#sigProId2d1c908045