FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

LOON NAAR WERKEN

Haarlem-Kennemerland 1 - FC VVC 1 Uitslag: 1 - 2 (1 - 1)

Na de meer dan eclatante overwinning van vorige week, waarin vooral de eerste helft zowel staf als publiek kon bekoren, wachtte vandaag de volgende klus.

En niet de minste, want onze opponent Haarlem-Kennemerland (verder HK) gaat fier aan kop in de tweede periode. Aan de andere kant moest VVC winnen om ook in ieder geval voor de tweede plaats, dan wel de tweede periode, te kunnen gaan en daarmee tegelijkertijd HK weer noopt ook naar beneden te kijken. Zo raar kan het dus gaan in deze competitie en ook dat bleek vandaag maar eens temeer.

Het bloemencorso-spook waarde rond deze zaterdag, want onze Onder-23 moest richting Sassenheim tegen Ter Leede en laat die nu precies spelen aan de weg waar de praalwagens overheen zouden komen. Voor de één dus een toeristisch vermaak, voor de ander een hoop kopzorgen. Uiteindelijk verloor het team daar zeer geflatteerd met 2-0, maar waren er toch weer trouwe supporters die ook de files trotseerden om naar Haarlem af te reizen. Grote klasse mannen! Ook Job was al gearriveerd om eventueel aanvallende wissels mogelijk te maken.

Voorafgaand aan de wedstrijd zelf: Een enigszins vergane glorie verhaal van wat ooit Haarlem en omstreken ’s trots was, met kleedkamers onder het restant van de tribune en een kantine in het vroegere spelershome. Ook de verslechterende weersomstandigheden hielpen niet mee en toen HK vond dat ons blauwe shirts met de bekende oranje balk te veel op hun eigen shirts leken, was de toon gezet. Onze opponent koos ervoor om in het Madrileens wit te gaan spelen, maar dit leverde wel weer extra vertraging op. En dat terwijl we sowieso pas om 15:00 zouden starten.

Aanpassingen in de opstelling vanwege de neuskwetsuur van Remco vorige week en Marwan moest vanwege familieomstandigheden, ook de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Achterin nam Kevin de plaats van vrije verdediger in en Nima startte vanaf linksbuiten. Aanvankelijk was VVC gevaarlijk via corners en indraaiende voorzetten, terwijl HK trachtte te profiteren van slordigheden in de VVC- defensie. Terwijl Daniel geblesseerd op de grond achterbleef na een duel, profiteerde HK optimaal met enig fortuin van de ontstane situatie en scoorde na een half uurtje de 1-0. Gelukkig bleef VVC scherp en was het een snel genomen ingooi die via Stef en Nima bij Marco terecht, die knap wegdraaiend de gelijkmaker in de lange hoek schoof. Tot aan de rust gebeurde er niets noemenswaardig meer.

Na de rust kon Donny twee keer achter elkaar een corner vanaf rechts indraaien en de tweede keer was het Joes die bij de eerste paal – nota bene als kleinste man van het veld – heerlijk de 1-2 binnen knikte. Vlak daarop raakte HK met een kopbal de paal, terwijl Marco een vrije doortocht naar het doel onterecht afgevlagd en afgefloten zag worden wegens vermeend buitenspel. Stef had het vizier niet op scherp na een mooi uitgevoerde aanval.
Mike kwam voor de leeg gespeelde Tom, die veel “vuil” werk op het middenveld opknapte deze middag en Daan kwam voor de aangeslagen Daniël. VVC kreeg nog een paar aardige kansen maar of de kruising, (weer een kopbal Joes) of de uitstekende keeper stonden in de weg, toen Nima zijn tegenstander de hielen liet zien.

Met nog vijf officiële minuten te gaan ontsnapte VVC, toen een schot van een meter of twintig op de paal uiteenspatte. Jerry besloot ook Nima en Kevin naar de kant te halen om met Louis en Job nog wat vers bloed in te brengen. Onder leiding van vooral Dylan, werd echter niets meer weggegeven en hadden we zelfs in de extra tijd de marge nog uit kunnen breiden, toen een schitterende pass van Daan Joes bereikte, maar de keeper wederom met een katachtige reflex zijn doel verder wist schoon te houden.

Door het verlies van Hoofddorp (4-0) tegen Jong Hercules, lijkt met nog drie wedstrijden te gaan - en -sommigen nog vier (waaronder Hoofddorp) - de kampioensrace volledig open en belooft het slot van deze competitie extra spannend te worden. Belangrijkste deze middag was in ieder geval dat we de koppositie in de tweede periode van HK hebben overgenomen en in de race blijven voor meer.

Stand per 22 APRIL 2023

Trots op onze mannen en dank aan de weer meegekomen supporters, die altijd een extra steun in de rug betekenen. Volgende week tegen Waterloo, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben, want 2-2 vlak voor de winterstop. Kans op revanche.

Benieuwd wat anderen over ons schrijven: Voetbal in Haarlem: Facebook pagina Voetbal in Haarlem
En verslag HK: https://www.haarlem-kennemerland.nl/droom-voorbij-of-even-op-de-plaats-rust/

FC VVC 1 - V.V. WATERLOO 1 ::Loon op Zand

Hopelijk tot volgende week
Sportieve groet
AJ