FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

LOON NAAR WERKEN

Blauw-Zwart 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 3 (0 - 1)

Blauw Zwart programmaboekje

Onze expeditie in West II bracht ons deze zaterdag naar Wassenaar, alwaar Blauw-Zwart over een werkelijk schitterend complex beschikt. Helaas was door de overvloedige regenval het hoofd(gras)veld onbespeelbaar en moesten we uitwijken naar het overigens ook prima bespeelbare kunstgras.

Na een allerhartelijkste ontvangst werden ons de programmaboekjes ter beschikking gesteld en konden we de kleedkamers opzoeken. (Met dank aan Kevin voor de bijlage!!)

Met Jerôme geblesseerd (maar wel toeschouwer) en Bodhi geschorst, moesten er door de technische staf wat omzettingen gepleegd worden. Omdat ook Daniël te veel last van griep bleek te hebben, moest Demyro in zijn plaats starten.  Kevin verhuisde weer naar de spits met Niels en Tom daarachter, terwijl Jamil vanaf links voor onrust moest gaan zorgen, en we kunnen achteraf wel stellen dat dit behoorlijk is gelukt.

Onder ideale voetbalomstandigheden, want het zonnetje prikte af en toe aardig door de wolken heen, werd aangevangen, waarbij VVC gelijk duidelijk de bedoelingen etaleerde.
Nadat eerst Jamil op de kruising had geschoten, raakte Kevin met een inzet de paal. Ook een schot van Tom werd geblokt en een schotje met Mitchel ’s chocoladebeen trof geen doel. De mooie combinatie die hieraan echter vooraf ging bood perspectief.

Na een half uur spelen maakte de Wassenaarse verdediging een fout na goed opjagen van Kevin. De voorzet van Laszlo werd door Jamil op waarde geschat en ondanks het feit dat de keeper in goede hoek stond, kopte Jamil de bal feilloos binnen bij de eerste paal. Een kans voor zowel Laszlo als Kevin, na goed doorgaan op links van Jamil, kon net niet worden verzilverd vlak voor rust, terwijl Justin ons op slag van rust met een goede reflex voor de gelijkmaker behoedde.

Na rust incasseerden we wat vreemde gele kaarten en ontsnapte Donny aan rood en wij aan een penalty toen zijn ingreep door de scheidsrechter als reglementair werd beoordeeld.
Weifelend ingrijpen in de achterhoede betekende dat Blauw-Zwart kon terugkomen in de wedstrijd en erger nog even later zelfs op voorsprong. Het zou toch niet weer…….?

Jawad en Marwan werden gebracht voor meer aanvallende impulsen en dat pakte goed uit. Jamil bleef een plaaggeest, maar nu vanaf rechts, terwijl Marwan vanaf de andere kant Kevin probeerde in stelling te brengen. Een prachtige cross van Marwan op Jamil leidde de gelijkmaker in, de manier waarop Jamil afrondde moet iedereen deugd hebben gedaan en waarschijnlijk hemzelf nog het meest. Vol overtuiging ramde hij de bal onderkant lat in de kruising en liet de keeper verbijsterd achter.

Kevin had de beslissing op zijn schoen na een voorzet vanaf de flank, maar de bal viel net verkeerd. Even later was het uit een corner wel raak. Hoog boven alles uit, knikte hij de bal kansloos voor de keeper naar beneden bij de tweede paal.
Met nog een paar minuten te spelen kwam de zege niet meer in gevaar en konden we uiteindelijk 3 punten bijschrijven.

Los van het bij vlagen goede spel, ben ik het meest onder de indruk geraakt van de veerkracht en weerbaarheid van dit team vandaag. Inzet, passie en beleving waren nu optimaal en geven aan dat we met meer dan 100% intensiteit moeten spelen om de punten in huis te halen.

Volgende week weer thuis tegen Gouda en laten we ervoor zorgen dat we de opgaande lijn nu vasthouden!

Tot vlot
AJ