FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

MID WEST CUP AVONTUUR TEN EINDE

HFC EDO 1 - FC VVC 1 uitslag: 8 - 0 (2 - 0)

Op deze vrij geroosterde zaterdag in verband met de meivakantie, konden wij keurig deze wedstrijd met EDO inplannen, om de kwartfinale van de MidWest Cup te spelen.

Een mooie kans om in het ritme te blijven (want volgende week ons reguliere vrije weekend wegens 13 teams in de competitie) en daarna de twee laatste wedstrijden op 20 mei naar Velsen en uiteindelijk 27 mei thuis tegen Velsenoord. Ergens daartussenin moet dan misschien ’s avonds de tweede helft tegen Waterloo worden uitgespeeld.

Maar goed, een mooie zaterdag en goed gemutst vertrokken naar Haarlem, waar de zich eerder ziekgemelde Marwan zich gelukkig voldoende fit voelde om toch een helft te kunnen spelen en zich bij de groep aansloot. Verder een probeersel met Jesse in de spitspositie en Mike op linksbuiten in een vrije rol. EDO speelt in de derde klasse en doet daarin ook nog volop mee voor een plek in de nacompetitie, we wisten dus dat we aan de bak zouden moeten. Dat gebeurde dan ook best en natuurlijk heeft EDO een beter voetballende ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Maar er was een penalty voor nodig om de voorsprong te pakken, na een risicovolle tackle van Louis in de zestien.

VVC had kort daarvoor haar visitekaartje afgegeven, toen Robin op links goed doorkwam en Jesse bij de eerste paal zag komen. Diens inzet ging helaas naast. Bij het uitverdedigen was de druk van onze voorwaartsen zo groot dat de bal door de keeper nog bijna in eigen doel gewerkt werd.

Wel kwamen we goed weg toen een Haarlemse middenvelder de bal prachtig in de kruising achter Jason krulde, maar er was eerder buitenspel geconstateerd en dus ging dit feestje (nog) niet door. Net toen we dachten toch met een minimale achterstand de rust te halen, kopte een speler van EDO uit een corner de bal snoeihard achter Jason en was het toch 2 - 0 met de rust.

Na de rust en de nodige wissels, was VVC de eerste 10 minuten goed in staat om het spel in evenwicht en wat kleine kansjes te creëren. Maar toen na een werkelijk schitterend stiftje Edo de 3-0 maakte, vloeide de hoop op een goede afloop weg uit onze ploeg. Het was inmiddels al 6-0, toen Donny nog twee keer gevaarlijk werd en Mike de pech had dat zijn inzet te zacht was om het doel te halen. Ook een perfecte kopbal van Emile werd door de Haarlemse keeper op zijn waarde geschat en zo bleven we doelpuntloos, terwijl EDO de eindstand freewheelend op 8-0 kon bepalen. Geflatteerd, dat zeker, maar toch ook weer een lesje in effectiviteit.

Volgende week rust, zitten we even in de wachtkamer en kijken wat de andere ploegen gaan doen in onze competitie. Daarbij natuurlijk speciaal aandacht voor de verrichtingen van Hoofddorp op bezoek bij Wijk aan Zee, maar meer nog Jong Hercules dat Overbos ontvangt en Parkstad, dat op bezoek gaat bij Haarlem-Kennemerland. Mocht er meer bekend worden over het uitspelen van de tweede helft tegen Waterloo, leest u dat op de site of via onze sociale kanalen!

RKVV VELSEN 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Sportieve groet en anders tot 20 mei in Velsen.
AJ